Lauantai, 28.03.2009

Blogi, lauantaina 28.03.2009

Eilen illalla RSS Laaka pelasi 1.divisioonan karsinnassa selkä seinää vasten. Onneksi peli eteni hyvin ja ansaittu voitto turkulaisesta AFC Campuksesta jo lähes varmisti paikan ensi kaudeksi divariin. Pari peliä vielä edessä ja toivotaan, että hoituvat yhtä hyvin. Mukavaa viihdettä perjantai-illaksi ja nyt jo uuteen aamuun ja formuloiden kauden avausaika-ajotkin jo takana. Brawn GP teki todelliset jymy-yllätyksen ja otti kummatkin eturivin paikat itselleen. Itse uskoin kyllä teamin kovaan tulokseen ja yllätykseenkin, mutta en kuitenkaan kahteen ensimmäiseen ruutuun. Se on rehellisyyden nimissä todettava. Kimi Räikkönen ajoi tänään kympin joukkoon ja odotetustu McLarenilla oli vaikeaa ja viime vuoden ykkösteami joutui Kovalaisen ja Hamiltonin johdolla taipumaan paikkoihin kympin ulkopuolella. Huomisesta avauskisasta tulee huikea.

EU-vaalien vauhti kiihtyy kovaa vauhtia. Olen todella tyytyväinen meidän omaan EU-ehdokasjoukkoomme ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet pitää neljä edustajanpaikkaa myös kesäkuussa valittavassa uudessa parlamentissä. Se olisi kova tulos sillä maaltamme väheneen kaiken kaikkiaan yksi EU-edustaja ja taistelu paikoista tulee olemaan tätä kautta entistäkin kovempaa. Todella tyytyväinen olen myös siihen, että pitkänlinjan vahva Eurooppavaikuttaja Ari Vatanen on mukana edelleen. Vatanen on osoittanut kyntensä ja paljastanut osaamisensa EU:ssa ja EU-parlamentissa jo usean kauden ajan ja toivon todella, että osaamme arvostaa hänen osaamistaan jatkossakin. Ari on todellakin europarlamentaarikko jolla on annettavaa ja osaamista ja taitoa hoitaa maamme, mutta myös Euroopan ja koko maailmaakin koskettavia asioita. Itse uskon, että tulemme näkemään Arin vielä myös moottoriurheilun ykköspaikoilla lähiaikoina. Hän olisi erinomainen mies myös FIA:n puheenjohtajaksi. Mutta nyt siis kaikki tarmo EU-vaaleihin ja jatkokauteen Brysselissä.

Tänään muuten Ari Vatanen tapaa USA:n presidentin Barack Obaman eli kertokoon se puolestaan miehestä.

Erityisen iloinen olen myös siitä, että meillä on useampikin kovan luokan nuori ehdokas listallamme. Yksi erittäin varteenotettava läpimenijäkin kesäkuun vaaleissa on rovaniemeläinen Heikki Autto, joka juuri valittiin myös Pohjoismaiden konservatiivinuorten (Nordisk Ungkonservativ Union, NUU) puheenjohtajaksi. Ja itse komppaan kovaa myös Sofia Vikmania jonka osaaminen on minut vakuuttanut niin eduskunnassa kuin kokoomusopiskelijoidenkin johtopaikoilla. Heitä on ilo auttaa eteenpäin ja toivotaan kovaa tulosta ja jopa kovaa yllätystäkin.

Mutta nyt siis jo 19 paikkaa 20 on täynnä ja listalta voisin helpolla nostaa esille monta monta todellista kovaa läpimenojakandia. Sellaisia toki kaikki istuvat MEP:mme eli Eija-Riitta Korhola, Ville Itälä, Sirpa Pietikäinen ja Eva-Riitta Siitonen ja… no jätetään tässä vaiheessa vielä paljastamatta. Kovia nimiä monta ja kannattaa heihin tutustua netissäkin paremmin. Tästä suora yhteys ehdokasjoukkoomme. Palaan aiheeseen varmasti vielä monta kertaa kevään aikana ja tuon oman listanikin lupaan vielä paljastaa.

Mutta nyt siis lauantain tapahtumiin. Tänäviikonloppuna juhlistetaan myös Porvoon Valtiopäivien 200-vuotisjuhlaa. Tuolla päivällä ja vuodella on erityinen merkitys maamme kehittymiselle. Nyt siis tulee kuluneeksi jo 200 vuotta siitä, kun Venäjän keisari Aleksanteri I kutsui Suomen säädyt koolle Porvoon valtiopäiville. Tämä tai tästä alkanut maamme autonomisen ajan alku on yksi maamme historian merkkipaaluista ja askel kohti itsenäisyyttä ja Eurooppaa.

Soinin ratkaisu oli varsin odotettu. Hänestä näki, että into lähteä mukaan kasvoi koko ajan ja ”yhdenmiehen puolueessa” ainoan tähden mukanaolo onkin kiistattoman tärkeää. Oli myös suoraselkäistä ilmoittaa heti, että EU-työ jää läpipääsynkin jälkeen vain hetkeen. Seuraavat eduskuntavaalit ovat jo hetken päästä ja Soini ilmoitti, että silloin hän palaa jo kotimaahan. Reilu teko jonka jälkeen jokainen äänestäjä voi itse arvioida miten tähän suhtautuu.

Myös Halla-ahon ulosjättö oli odotettu. Soini ei uskaltanut laskea pahinta haastajaansa valtakunnallisiin vaaleihin. On puhuttu, että Halla-ahosta olisi tullut jopa vaalien ääniharava ja kristillisdemokraattien tuella vaaliliitosta läpimenijä ja se olisi ollut suuri uhka Soinin vallalle omassa puolueessa. Nyt syyksi otettiin se, että Halla-ahon kannattajan keräsivät jo ennen ratkaisua tukiryhmää miehen taakse. Tämä siis siksi, että Halla-aho pääsisi kuitenkin ehdokkaaksi. Nyt olisikin mielenkiintoista, että Halla-aho lähtisi vaaleihin. Se kertoisi paljon ja antaisi vastauksia moniin kysymyksiin. Katsotaan mitä tapahtuu ja toisaalta hajoaako perussuomalaiset tähän kiistaan.

….

Illalla pimensimme Lopellakin osan kunnan toimipisteistä ja myös useat yritykset olivat mukana kun koko maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma Earth Hour starttasi. Meillä Lopella hanke lähteä mukaan lähti liikkeelle avustajani nykyisin myös valtuutettuna toimivan Tiina Seppälän ajatuksesta ja se tuotti tulosta ja näkyi. Mekin kotona liityimme mukaan haasteeseen ja tunnin kaikki valot olivat poispäältä. Suomesta mukana oli kymmeniä kuntia ja yrityksiä ja tv-uutisten kuvat ympäri maailmaa olivat vaikuttavia kun tunnetut nähtävyydet ja talot pimenivät. Pimeäksi meni mm. Gizan pyramidit ja sfinksi, Eiffel-torni Pariisissa ja Empire State Buildgin New Yorkissa ja myös Vatikaanin Pietarinkirkko. Kaiken kaikkiaan mukana oli 3200 kaupunkia ja kuntaa ja tuhansia yrityksiä eri puolilta maapalloa.

WWF:n kampanja on tietenkin symbolinen ilmastonmuutoksen kannalta, mutta ennen muuta se onkin herättelijä meille päättäjille ja jokaiselle sähkönkuluttajalle. Pidetään tämä siis mielessä tästä eteenkin päin. Ehkä siinä tyhjässä huoneessa ei tarvitse valojen palaa. Tai pihalla pihavalojen läpi yön. Ja varmaan yksi valo huoneessa riittää kolmen sijaan. Mietitään sitä ja ei vain mietitä vaan myös toimitaan.

Kommentit