Sunnuntai, 29.03.2009

Blogi, sunnuntaina 29.03.2009

Viisarit kääntyivät jälleen kesän kohti eli hieman valoisampia iltoja jälleen luvassa. Tästä se kevät eteneekin vauhdilla. Yksi varma keväänmerkki on myös alkanut F1-kausi ja tänään olikin erityisen jännittävä avaus vaikka suomalaiset eivät loistaneetkaan. Brawn GP:n debyyttikisa oli uskomaton – kaikkien tapahtumien jälkeen teamin kaksikko otti ensimmäisestä kisasta heti kaksoisvoiton. Uskomaton juttu. Väittääkö joku ettei formuloissa tapahdu ja kaikki oli mahdollista? Tai että vainh rahalla pärjäisi? Ehkä hieman niin kaikesta huolimatta.

Tänän vapaapäivä ja ajattelin sen käyttää tässä hieman lueskeluun ja oleskeluun. Illalla olen luvannut mennä Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana ja myös luonnollisesti kansanedustajana puhumaan Kärkölän kokoomuksen kevätkokoukseen. Siitä onkin aikaa kun viimeksi Kärkölässä oltu. Mukava mennä. Paljon tuttuja siellä.

Ilolla otin vastana myös uutiset siitä, että Rahaautomaattiyhdistys jolla on siis maassamme yksinoikeus kasinopeleihin on nyt ottamassa haasteen vastaan ja avaamassa nettipokerin ja myös muiden rahapelien verkkoversiot lähiaikoina. Itse olen puhunut tämän puolesta jo pitkään ja hämmästellyt, että edes suunnitellaan netin suitsemista tai pankkitoimintojen estoja. Olen kehottanut ja puhunut eduskunnassakin lukuisissa eri yhteyksissä ja eri henkilöiden kanssa siitä, että estää emme voi ja moni meistä ei edes halua ja siksi olisikin nyt järkevää lähteä itse mukaan 2000-luvun businekseen ja napata edes osa nettipelien miljoonista Suomeen. Nettipelaajia on meillä Suomessakin eri arvioiden mukaan reilusta 100 000 pelaajasta aina huomattavasti suurempiin arvioihin ja ”vuoto” maailmalle on nettipelien myötä jopa 150 000 euroa vuodessa. Itse en usko tai tiedän, että koko tuota pottia ei millään ole mahdollista saada itselle, mutta siivu siitä nuorille, urheilulle ja kulttuurille olisi sekin jotain. Ainakin parempi kuin nykytilanne missä katsellaan vaan silmät ympyrkäisinä kun nettipelaaminen kasvaa ja rahat hukkuvat Eurooppaan.

Nyt näistä suunnitelmistakin jo RAY:lle seitsemän pistettä. Hyvät ja nopeasta toteutuksesta sitten loput kolme. Nyt on aika tehdä ja tarttua toimeen. Tarjota vastuullinen vaihtoehto nettipelaamisellekin sen uusimpienkin muotojen muodossa.

Eilinen Perussuomalaisten päätös jättää Jussi Halla-aho EU-vaalien ulkopuolelle on saanut jo liikkeelle kovat spekulaatiot puolueen hajoamisesta. Halla-aho totesi oliko se nyt Nelosen uutisissa, että pitää edelleen omaa ehdokkuuttaa oman valitsijayhdistyksen kautta mahdollisena, mutta ehkä isoimpana uutisena tuli se, että hän ei poissulje edes kilpailevan puolueen perustamista. Se olisi kova takaisku perussuomalaisille ja perussuomalaisten kannatukselle. Mielenkiintoinen kevät siis luvassa tältäkin puolelta. Seuraillaan ja katsellaan.

Mutta nyt pyhäpäivän viettoon. Tänään ei siis päiväksi mitään. Formulat jo fiilistelty ja nyt vain aikaa ja lukemista. Mm. huomisen kunnanhallituksen lista vaatii vielä työtä ja taustoitusta ja sitten tuo mieluisa lehtikasa.

….

Nyt siis rentouttava viikonloppu takana. Aikaa kotona ja ystävien kanssa ja myös paljon saatu aikaiseksi. Huomenna aloitamme uuden Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan kauden ja sitä ennen jo aamusta yritysvierailulle Joutsen Finlandille. Ilta sitten Lopella kunnanhallitusryhmän ja kunnanhallituksen kanssa. Täysi päivä siis edessä ja aika tiukka viikkokin.

Tänään kävin illalla Kärkölän Järvelässä. Paikalliset kokoomuslaiset olivat kutsuneet vieraakseen ja siellä viihtyikin hyvin. Ensin sain seurata Kärkölän Kokomuksen kevätkokouksen. Olen pyrkinyt aina näihin vierailuihin varaamaan aikaa sen verran, että ehtii rauhassa myös yhdityksen asioihin hieman paneutua. Sitten puolisentoista tuntia hyvää keskustelua alustukseni jälkeen. Kävin hieman läpi taloutta ja toimenpiteitämme sen eteen, hieman puolustuspolitiikan ajankohtaisia asioita ja EU-vaaleja ja oma kokonaisuutena Hämeen Kokoomuksen toiminnan kehittämisen. Uudet nyt jo käyttöön saadut toimenpiteet otettiin Kärkölässäkin hyvin vastaan ja EU-vaalien ympärillä tullee sieläkin tapahtumaan. Hyvä niin. Jatkan yhdistyskierrostani jo tiistaina kun Janakkalan Kokoomus pitää oman kevätkokouksensa. Nämä antoisia juttuja.

Mutta nyt kello jo 22.41 ja juuri hetki sitten Kärkölästä Lopelle. Huomenna aikainen aamu ja uusi työviikko käyntiin. Vielä lyhyesti kiitokset palautteesta liittyen uuteen timoheinonen.TV -sivuumme ja sen kehittämiseen. Niin ja muutamaan hyvää yhteydenottoon Lopenkin asioista. Ne minulle tärkeitä.

Kommentit