Perjantai, 26.02.2010

Blogi, perjantaina 26.02.2010

Tänään eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta iltapäivällä. Ehkä tuo vasemmisto-opposition väitteet voisi nollata parhaiten lainaamalla SDP:n pitkänlinjan kansanedustajan toteamusta Helsingin Sanomissa: ”Meidän olisi pitänyt se tehdä, ja sen olisi ehtinyt tehdä vielä vuonna 2006 – mutta kun ei mennyt perille! Tuntuu vähän hassulta tämä hallituksen haukkuminen, kun se on saanut sosiaalipolitiikassa aikaan enemmän kuin me itse. Se on rehellisesti pakko sanoa.” Mutta katsotaan mitä eduskunta tänään toteaa.

Eilisen myöhäisillan uutiset Vancouverista olivat hienoja. Naisleijonat näyttivät mallia naisten maastohiihdon viestijoukkueen kanssa pronssimitalein ja nyt haaste on siis heitetty miehille. Odotetaan siis sieltä vastausta ja vaikkapa positiivista nokitustakin. Upea oli myös taitoluistelukaksikkomme Laura Lepistön ja Kiira Korven ennätyspisteet ja taistelu jäällä. Hienoja hetkiä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Mutta kohta täällä talollakin jälleen säpinää. Aamun ensimmäiset tunnit aina aikalailla hiljaisia, mutta kun kello tuosta kahdeksaan ja yhdeksään ehtii niin sitten jo vauhtia täälläkin. Jatkamme ympäristövaliokunnassa Pallas-Ylläs -hotellihankkeen käsittelyä ja sitten sivistysvaliokunta ja tuo lyhyt täysistunto luottamusäänestyksineen.

…..

Kello 17.13 ja juuri hetki sitten kotiin. Täällä Lopella jo palaveerasimme Juhani Peltosen kirjallisuusseuran kanssa toukokuun tapahtumastamme ja jälleen luvassa mielenkiintoinen päivä ja ohjelma. Palataan siihen kun luennoitsijat ja mm. teatteriryhmä saadaan varmistettua. Olen äärimmäisen iloinen, että ystäväni elämäntyö elää ja sitä vaalitaan näin vahvasti. Jussin tekstit elävät ja tänäänkin yksi runo joka pöydässä esillä oli olisi voinut olla yhtä hyvin tänään kirjoitettu. Se on taidokkaan kirjoittajan ja ajattelijan salaisuus.

Mutta eduskunnassa siis tänään perjantain tapaan lyhyt päivä. Normaalit valiokunnat kuitenkin aamusta ja siellä tuttuja aiheita eteenpäin mistä olen tässä viikon aikana jo täälläkin kertonut. Asiantuntijakuulemiset siis jatkuivat ja niiden sisältä julkiseksi sitten vasta kun urakka valmis. Täysistunnossa hallitukselle erittäin vankka luottamuslause eduskunnalta ja työ hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi siis jatkuu. Tehtävää kyllä riittää ja niin kuin totesin myös tuo välikysymys sen osoitti, että vaikka ennätyspaljon on tälläkin saralla nyt tämän hallituksen aikana tehty niin paljon on vielä korjattavaa ja parannettavaakin.

Nyt kuitenkin kotona. Tänään koti-ilta ja tämä viikko sen ehdottomasti tarjotkoon. Maanantain uutiset sekoittivat kaiken pahan kerran, mutta nyt näyttää paremmalta. Ja tuo iloisempikin asia on tulossa.

Kommentit