Perjantai, 25.05.2007

Blogi, perjantaina 25.05.2007

Joskus huoneistakin syntyy kova poru ja seinät taisivat olla näiden vaalineuvotteluiden kovin pala. Ainakin näinon jos katsoo tilannetta eduskunnan ryhmähuoneiden valossa. Vasta eilen saatiin yksimielinen ratkaisu ns. eduskuntaryhmien huonejakoon. SDP halusi pitää eduskuntatalon suurimman ryhmähuoneen kolmanneksi suurimpana ryhmänä. Samaan aikaan meidän eduskuntaryhmä istui niin että monessa kahden hengen pöydässä oli kolme edustajaa. Seinät pursuivat ja työnteosta ei tullut mitään.

Loppujen lopuksi kansliatoimikunta teki asiasta kuitenkin yksimielisen periaatepäätöksen ja huoneita vaihdetaan nyt kesän aikana. Ratkaisu on hyvä ja oikea ja itse en koskaan ole ymmärtänyt sitä, että seiniin tai materiaan rakastutaan ja kiinnytään niin että järkisyistäkään ei muutoksiin olla valmiita. Hyvä kuitenkin nyt niin että järki voitti. Tällaista tämä välillä on.

No hyvä, että asioitakin riittää. Uusi hallitusohjelma pursuaa työtä ja uudistuksia ja niiden seurassa riittää kansanedustajille ihan oikeaakin työtä huonekinastelun sijaan. Hyvä niin.

Tänään aloitan päivän lakivaliokunnassa sitten sivistysvaliokunta ja täysistunto. Iltapäivällä olen saanut kutsun Riihimäen valtakunnallisille Pihamessuille eli toivotaan, että yön raikastava sade on silloin jo ohi. Aurinkoa kuitenkin kaikkien päiviin vaikka ulkona sataisikin.

….

Aamusta ensin lakivaliokuntaa ja sitten mielenkiintoiseen massaglobbaustilaisuuteen Pikkuparlamentin edustalle. Olin saanut kutsun paikalle ja muutamia muitakin kansanedustajia hieman hyisellä piha-alueella näkyi. Kyse siis oli siitä, että oman alueen aktiiveja kansalaisia oli paikalla tapaamassa meitä ja nostamassa keskusteluun globaaliin köyhyyteen ja eriarvoisuuteen liittyviä kysymyksiä. Esillä siis mm. ilmastonmuutos ja siinä enegiakysymykset ja liikenne, kehitysrahat yms.

Erittäin onnistunut tilaisuus missä puhuttiin asioista reilusti ja avoimesti. Ei siis uhoamista ja uhmaa vaan asiallista keskustelunherättelyä. Sellainen aina tervetullutta.

Tämä massaglobbaus oli osa Kepan valtakunnallista vaikuttamisverkoston globbarien toimintaa. Globbaaminen on siis karkeesti sanottuna vaikuttamista globaaleihin kysymyksiin mm. meidän kansanedustajien kautta.

Tämän jälkeen täysistuntoon ja sitten Riihimäen Pihamessuille. Pieni sateenuhka rauhoitti messuja, mutta nähtävää nytkin riitti vaikka ehkä hieman vähemmän kuin aiempina vuosina vai näyttikö vaan siltä. No mukaan lähti taimien juurikastelulaite ja Lopen Luonnonystävien arpajaisista piskuinen reppu, joka löysi jo paikan kummityttö Venlalta. Nyt kotona. Viikonloppuun mahtuu huomenna Helsinkipäivä ja sunnuntaina ilmailuasioiden parissa olemme Malmilla ja Pärnussa. Puuhaa siis piisaa.

Kommentit