Perjantai, 25.01.2008

Blogi, perjantaina 25.01.2008

Aikainen ja pimeä aamu Lapissa. Onneksi täällä sentään lumi valaiseen edes hieman. Yön ja eilisen päivän kova pyry ja lumisade on ohi ja teitä ja Arctic Lapland Rallynkin reittiä aurataan kovaa vauhtia, että kaikki on kunnossa puoliltapäivin alkavaa Sm-kautta varten. Nyt kuitenkin aamupalalle ja matkaan. Luvassa mielenkiintoinen ja vauhdikas päivä.

Juuri muuten puhelin piippasi ja ilmoitti lyhyesti, että Stora Enson Kemijärven tehtaalle on löytynyt jotain jatkoa. Tehtaalle on tuoreen tiedon mukaan tulossa konepaja ja liimapuupalkkituotantoa. Ostaja olisi Anaika Group ja työpaikkoja tulisi noin 100. STT kertoi näin. Jäädään seuraamaan tapahtumia ja lisäinfoa.

….

Päivä Rovaniemellä sujunut hienosti. Myrskyn jälkeen on poutasää toteutui jälleen ja nyt heti seuraavana päivänä. Päivällä upea auringonpaiste ja vain pikkupakkasta. Nyt hellitään meitä talvea kaivanneita ainakin täällä. Päivän aikana olemme seuranneet Kemijärven tilannetta ja juuri sain tietoa täällä paikallisilta, että tuon esillä olleen 100 työpaikan lisäksi tavoitteena on löytää vielä viitisenkymmentä lisätyöpaikkaa ja näin tuo vaikutus eläkepoistumanmyötä – eläkeputkeen on pääsemässä 50 työntekijää- hoituisi asia aika lailla nappiin. Toivotaan, että asia etenee niin. Ainakin täällä uutinen on otettu hyvällä vastaan vaikka luonnollisesti ei tämä mielipahaa tehtaanlopettamisen suhteen poista ainakaan heti. Itse toivoisin, että jollain aikajänteellä vielä tehdas voisi toimia nykyisessäkin käytössä. Toivotaan.

Nyt jo aurinkolaskenut ja upean pimeää. Rakovalkeat palavat ja kodat ja porontaljat tuovat tunnelmaa. Hieno ilta.

Kommentit