Perjantai, 23.10.2009

Blogi, perjantaina 23.10.2009

Verkkouutiset kirjoitti eilisen keinotekoisesta kohusta ehkä tähän mennessä parhaan ja tilannetta oikeimmin kuvaavan uutisen. Toimittaja Reino Summanen kirjoitti aiheesta paljon puhuvalla ja kertovalla otsikolla: ”Halosen kanslia aiheutti nolon tilanteen”. Tuo nettiuutinen löytyy kokonaisuudessaan täältä www.verkkouutiset.fi. Jos kiinnostaa niin se kannattaa sieltä ehdottomasti lukaista.

Verkkouutiset kertoo eilisen pikkukohun oikeanlaidan eli sen, että koko kohu syntyi siitä, että ”tasavallan presidentin kanslia unohti kertoa presidentti Tarja Haloselle Afganistanin presidentinvaaleja turvaavan suomalaisen joukko-osaston kotiuttamisesta jo ennen vaalien toista kierrosta.” Tämän johdosta tietämättömänä päätöksistä presidentti joutui noloon tilanteen Egyptin matkalla ja ehkä tätä peitelläkseen demarit synnyttivät sitten eilen aiheesta tuota pikkukohua, johon oli varsin vaikea löytää villaa tai savuakaan.

Presidentinkansliaa oli informoitu aiheesta, mutta tieto ei ollut saavuttanut syystä tai toisesta presidenttiä ja näin hän puhui vielä Kairon matkallaan täysin väärin, että maamme joukot olisivat Afganistanissa vielä nyt pitkäksi venyneen toisen kierroksen aikana.

Itse ymmärrän tehdyn ratkaisun erittäin hyvin. Aikanaan jo kesäkuussa tehtiin päätös siitä, että joukot kotiutetaan tämän aikataulun mukaan ja tämän mukaisesti myös joukoille tehtiin palvelussopimukset. Raskas ja kova urakka oli joukoilla tiedossa ja minusta sitä on kohtuullista kunnioittaa ja toisalta voi kysyä voiko sellaista edes yksipuolisesti pidentään – ei. Sotilasjohto toimi siis minusta asiassa aivan oikein. Lisäksi tiedossa oli, että Ruotsi voi viedä maahan lisäjoukkoja eli uusia joukkoja korvaamaan meidän jo tehtävänsä tehneen ryhmän.

Niin ja tuosta SDP:n savunsynnyttämisestä viimeisenkin pohjan vei eilen se minkä Verkkouutisetkin kertoo. Verkkouutisten kertoo, että ”Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) puolestaan huomautti, että valiokunta, jonka jäsen Heinäluomakin on, sai jo 16. kesäkuuta ulkoministeriöltä muistion, jonka mukaan joukko-osasto kotiutetaan 25. lokakuuta. Nyt se tapahtuu 28.10., Salolainen sanoi.”

Mutta tuo uutinen siis kokonaisuudessaan Verkkouutisten sivuilla ja kertoo siis hyvin asian oikeanlaidan.

Tänään myös merkittävä moottoriurheilupäivä, kun FIA valitsee uuden puheenjohtajan. Katsotaan haluaako motorsport maailman muutosta nykymenoon. Pidetään peukkuja Ari Vatasen valinnalle ja muutokselle. Sen FIA ehdottomasti tarvitsee ja ansaitsee 16 Max Mosleyn vuoden jälkeen.

Uusi aamu siis nyt käyntiin. Tänään valiokunnissa asioita valmiiksi ja kohti isonsalin lopullista päätöksentekoa. Ne ehkä nyt päivän isoimmat urakat. Sitten perjantain lyhyt istunto ja illalla Riihimäen Yrittäjien Yrittäjäjuhlaan puhumaan. Eli kohti eduskuntaa ja uutta päivää.

….

Päivä näin siis jo käynnissä. Ympäristövaliokunta jo takana ja siellä käynnistimme jo jokin aika sitten sivistysvaliokunnassa käsittelyssä olleen rakennusperinnön suojelemiseen tähtävään lain uudistamisen. Kuuleminen tänään käyntiin esittelyillä ja tarkoitus käydä laaja ja perusteellinen kuuleminen tässä isossa asiassa jolla monisyisiä vaikutuksia monestakin näkökulmasta.

….

Kello 16 ja hetki sitten takaisin kotiin. Kummityttöni Venla oli tänään syyslomaretkellä Helsingissä ja eduskunnassa ja juuri ajelimme kolmasluokkalaisen tytön kanssa kotiin. Pienet päiväunet matkalla ja kummisedälle muutamat puhelinsoitot, mutta ihastuttavia keskustelujakin. Niin tomera ja reipas. Ihastuttava. Mutta nyt siis eduskuntaviikko takana ja muutama tunti aikaa kotona. Illalla sitten Riihimäelle Yrittäjäjuhlaan.


….

Nyt kello jo lähestyy kovaa vauhtia vuorokaudenvaihdetta. Ilta siis tänään Riihimäellä Linneassa Riihimäen Yrittäjien Yrittäjäjuhlassa. Pidin tilaisuudessa juhlapuheen ja sitten mukava ilta keskustellen eri yrittäjien kanssa. Mahtava kirjo erilaisia yrittäjiä – aivan uusia, kovaan kasvuun viimeisen kymmenen vuoden aikana nousseitta ja yli 40 vuotisia pitkiä ja näyttäviä uria tehneitä tekijöitä. Mutta palaan iltana huomenna. Nyt nukkumaanmenoaika.

Kommentit