Lauantai, 24.10.2009

Blogi, lauantaina 24.10.2009

Eilen saimme sitten tiedon Ranskasta, että moottoriurheilumaailmalla ei ollut riittäviä valmiuksia ja rohkeuttakaan uudistua. FIA:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin nykylinjaa edustava ranskalainen Jean Todt ja konkreettisia uudistuksia ja kehittämistä esittänyt Ari Vatanen jäi kisassa toiseksi. Demokratiaan kuuluu, että enemmistön päätöksillä mennään ja varmasti tämäkin oli sitä, vaikka huhuja lahjonnasta ja likaisestakin pelistä kuului. Toivotaan kuitenkin, että Todtinkin johdolla pelikenttää voitaisiin kehittää ja olen vakuuttunut, että Vatasen kova kannatus pakottaa jo tähän vaikka häntä ei presidentiksi nyt valittukaan. Yksituumaisuus siis FIA:sta kaukana ja se ehkä nyt suurin uuden puheenjohtajan haaste ja se vaatii avoimuuden ja tasapuolisuuden lisäämistä. Itse uskon samalla, että Arille on tehtäviä jatkossakin – vaikkapa kotimaan politiikassa.

Eilinen Riihimäen Yrittäjäjuhla oli upean juhlava tilaisuus Linneassa. Oli kunnia saada kutsu juhlapuhujaksi ja hieno oli iltaa viettääkin jälleen yrittäjien kanssa. Näistä juhlissa yhdistyy aina upealla tavalla pitkät perinteet ja kokemus sekä uusi tekemisen ja yrittämisen riemu. En väitä, että näiltä pitkänlinjan tekijöiltä ja työllistäjiltäkään riemu ja tekeminen olisivat minnekään kadonneet. Riihimäellä yrittäjäjärjestöllä erittäin pitkät ja vahvat perinteet ja iso rooli tänäänkin ja itse uskon, että tämä tehtävä tulee olemaan vieläkin tärkeämpi kun nyt yhteiskuntamme ja yrityskenttämme käy läpi suurta rakennemurrosta. Eilinenkin ilta todisti sen, että erikoistumalla ja olemalla alallaan paras niin tulevaisuudessakin tullaan pärjäämään. Oman puheeni viestit olivat isomman verouudistuksen hahmottelu ja yrittäjyyden tukijalan kehittäminen sekä vetoomuksena yrittäjille esittämäni toive, että haasteellisinakin aikoina he tarjoisivat työssäoppimispaikkoja uuden Hyria Koulutus Oy:n opiskelijoille. Monen nuoren valmistuminen ja myös korkea-ammattitaito on nyt osaltaan kiinni siitä miten harjoittelupaikkoja löytyy. Tästä haasteen heitinkin yrittäjille. Ja sitten isona viestinä se miten Hyvinkää-Riihimäen talousalue tulee jatkossa menestymään ja pärjäämään ja oma näkemykseni on se, että vain tiivistämällä yhteistyötä ja kehittymällä yhdeksi yhtenäiseksi alueeksi. Mutta kiitokset Riihimäen Yrittäjille ja yhdistyksen puheenjohtaja Juha Tikanderille Bantra Oy:n johtajalle upeasta juhlasta. Oli kunnia saada olla mukana. Tuo puheeni löytyy kokonaisuudessaan Kynästä-sivulta ja siellä myös uusi kolumnini Kööpenhaminan ilmastokokousta silmälläpitäen.

Lämpimät onnittelut myös vielä Riihimäen Vuoden yrittäjille erikoiskoneistuksiin ja vaativiin muotinvalmistuksiin erikoistuneelle SabriScan Oy:lle . Näitä vuodenyrittäjät tarinoita on aina mukana kuulla ja sitten itse yrittäjien puheita tuon ”Yrittäjyyden Oscarin” saannin jälkeen. Näin pitkä kunniataulukko sai jälleen yhden uuden yrityksen ja tekijän jatkokseen. Vuonna 1980 pitkän perinteen ensimmäisinä Vuoden Yrittäjinä palkittiin diplomi-kauppias Taisto ja Helly Vuorinen ja heidän upea ura jatkuu edelleen. Vuoriset eilenkin mukana yrittäjyyttä juhlimassa – tavanmukaan. Ja Vuoristen jälkeen Yrittäjäpalkinnon sai muuten seuraavana vuonna silloin 1981 ennen poliitikkouraansa yrittäjänä toiminut Iiro Viinanen. Sellaisia muisteloita.

Tänään vapaapäivä ja tarkoitus suunnata Pekkalan mökille ja illalla sitten veljentyttöä katsomaan.

….

Päivä saikin muutoksen, kun pikkytyttö oli tullut flunssaan. Ilta täyttyikin sitten kutsulla Hämeenlinnan HPK:n ja Lukon SM-liigaotteluun. Huikean hieno ottelu lähes täydessä hallissa ja kruununa lopuksi Kerhon makea 1-0 voitto. Tappio muuten ensimmäinen Lukolle 14 otteluun ja se tekikin Kerhon voitosta entistäkin makeamman. Hieno tunnelma ja hyvää peliä ja paljon tilanteita ja erikoistilanteitakin vaikka peli päättyikin vähämaalisiin lukuihin. Ensi viikonloppuna sitten jatketaan kotikentällä kun vastaan tulen sarjataulukon toinen ääripää tappioputkea tällä kaudella kasvatellut Jokerit. Tosin Jokereillekin tänään taisteluvoitto Saipasta. Katsotaan sitten ensi viikonloppuna kumpi ottaa pisteet Hämeenlinnassa.

Päivään mahtui myös hevosia Vaahteramäen Ratsastuskoululla ja lehtipuuhia ja pihatöitä Pekkalan mökillä. Eli sellainen voisi sanoa aikalailla täydellinen vapaapäivä. Iltakin nyt vapaa ja jännitetään vielä hetki millaisista lähtökohdista huomenna startataan rallin Mm-kauden viimeiseen kilpailupäivään. Se näyttää jo nyt varmalta, että Mikko Hirvonen tajaa-ajoasemissa, mutta millä sekunttierolla Sebastien Loebiin niin se ratkeaa pian. Niin ja urheilupäivähän sai tänään mua upeaa kuorrutusta, kun Tanja Poutiainen avasi MC-kautensa avauskilpailun voitolla. Hieno juttu.

Kommentit