Perjantai, 23.01.2009

Blogi, perjantaina 23.01.2009

Tähän rallin SM-sarjan käynnistävään päivään sopii hyvin tieto siitä, että europarlamentaarikko Ari Vatanen tullee olemaan ensi kesän EU-vaaleissa jälleen ehdokkaanamme. Vatanen on tehnyt menestyksekkään uran Euroopassa ja uskon että edessä on vielä erittäin kova ura myös motorsportin puolella. Mutta nyt on hienoa jos saamme miehen jälleen kotimaan EU-listalle mukaan. Listaamme huomenna julkaistaan lisää.

Tänään siis täällä Napapiirillä käynnistyy rallin kotoinen SM-sarja ja kovempana kuin pitkään aikaan. Tiet ovat upeassa kunnossa, lunta riittää ja kaikki kovimmat miehet samanlaisilla autoilla taistelemassa yhdestä voitosta. Lisäksi sitten kaksivetoluokka jossa mukana mm. entisen Nuorten SM-sarjan kuljettajat. Loistava uudistus. Mutta kohta homma käyntiin Lordinaukiolta eli sinne päin ja sitten pitkä päivä edessä Mäntyvaarassa.

….

Näin rallin SM-sarjan historian 51. mestaruustaisteluon käynnistynyt lähes täydellisessä talvisäässä täällä Rovaniemellä. Juha Salo, Kosti Katajamäki ja Jari Ketomaa odotetusti kärkivauhdissa ja hienoa on ollut olla myös todistamassa Kimi Räikkösen historian ensimmäistä rallia ja ainakin kahdella ensimmäisellä pätkällä Kimi on ollut vakuuttava. Huikeaa menoa ja lähes aivan kylmiltään. Tunnelma oli lähdössä mahtava kun tv- ja mediaryhmiä oli paikalla yli 200 ja väkeä satoja jos ei yli tuhatkin Lordin aukiolla. Fantastinen juttu ja mitä pr:ää koko maallemme. Turisteja täällä aivan valtavasti ja paljon myös ralliväkeä aina Etelä-Eurooppaa myöten. Nautitaan tästä nyt.

Itse otin ilolla vastaan tamperelaisen Sofia Vikmanin kosinnat lähteä mukaan Eurovaaleihin. Sofiaa olen itse saanut tutustua kokoomusopiskelijoiden toiminnan kautta ja eduskunnassa. Syksyn kuntavaaleissa Sofia teki kovaa jälkeä Tampereella ja meni kertaheitolla läpi ja EU-vaaleihin lähtiessään olisi sellainen ehdokas jota olisi upea esitellä kokoomuslaisena ympärimaan. Osaava, nuori ja lahjakas niin politiikassa kuin työssäänkin.

….

Upea rallipäivä päätökseen Rovaniemellä. Kello ny 22.00 ja juuri työpäivä ja rallipäivä pulkassa ja nyt vain yötauko ja sitten aamulla taistelu jatkuu. Olipa jälleen kiva olla täällä tässä tunnelmassa ja tässä ympäristössä. Huomenna homma jatkuu.

Kommentit