Perjantai, 22.07.2011

Blogi, perjantaina 22.07.2011

Helteinen kesä jatkuu. Taivas tuollaisen mielenkiintoisen usvaverhon takana ja lämpömittari jo yhdeksän aikaan lähestyy kolmeakymmentä. Huh hellettä siis… Tänään hieman töitä ensi viikon Neste Oil Rallya silmällä pitäen. Oli aikamoinen jymyjuttu, että saimme Suomen MM-rallin osaltaan tänne Hämeeseen. Olemme pitkään yrittäneet saada kilpailua lähemmäksi pääkaupunkiseutua ja Häme on Lahden johdolla ollut tässä hankkeessa tärkeänä kärkenä. Nyt siinä onnistuttiin ja tulevan viikon kilpailussa yksi päivä ajetaankin Hämeessä. Pääpaino on Päijät-Hämeen tutuilla sorateillä eli reitti on uudistunut viime vuodesta aikalailla. Itseasiassa nyt kun saimme Hämeen ja Lahden seudun mukaan kisaan, niin saimme myös reitille vanhoja tuttuja Suurajojenkin pätkiä ja osuuksia. Evon hulppea pätkä tullee olemaan huima kuin myös Koivukehä, joka tuo rallin Kanta-Hämeenkin puolelle Hausjärvelle ja Hämeenlinnan nurkille.

Ja mikä muuten mageinta niin vanhan legendaarisen Ouninpohjankin osia on mukana, kun kilpailussa ajetaan jälleen Hassin pätkä. Erikoiskokeesta osa on tuttua vanhaa kunnon Ouninpohjaa. Ja kun sitten jälleen perjantain jälkeen lauantaina palataan Keski-Suomeen niin ohjelmassa on tuttuja ja perinteikkäitä sorateitä. Ja kyllähän tämän vuoden Jyskälä pitää sisällään jälleen latomutkankin Lankamaalla. Huimaa kyytiä ja tilanteita. Tässä tuo perjantain Hämeen seikkailu: Neste Oil Rally Hämeessä pe 29.7.2011.

Itse olen jälleen siis Jyväskylässä töissä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa olin rallin pääselostajana yleisöerikoiskokeella. Tänä vuonna homma laajenee, kun selostan Laajavuoren lisäksi myös Lahden Jokimaan. Hieman työtä tänään näiden eteen. 

Hei tuossa joskus keväällä kerroin Lopen matkailun uutuudesta Jalo-lautasta. Kävimme silloin tutustumassa lauttaan Lopen kunnan elinkeinotoimikunnan kanssa ja nyt lautalla myös omat sivut Facebookissa. Aivan huikeita kuvia sivuilla. Tässä linkki sinne: Jalo Lautta omalla Valkeavedellä. Kannattaa tutustua ja tulla Lopella katsomaan tämäkin ainutlaatuisuus livenä.

Kello 23.08 ja tässä koko illan olemme saaneet seurata uutisia Norjasta. Järkyttävä räjäytys ensin tuhosi valtavasti maan pääkaupunki Osloa ja tappoi useita ihmisiä ja muutamaa tuntia myöhemmin mies hyökkäsi poliittiseen nuorisoleiriin. Arviot kuolleista vaihtelevat paljon ja myös siitä kuka tai ketkä ovat tekojen takana. Minusta nyt kannattaa kuitenkin rauhassa antaa poliisin tutkia tilannetta eikä puolihuolimattomasti ryhtyä syyttämään ketään suuntaan tai toiseen tapahtumista. En usko että sellainen auttaa ketään tässä tilanteessa tai tulevaisuudessakaan. Onko tapauksen takana kansainvälinen terrorismi vai joku yksittäinen häiriintynyt ihminen tai joku muu. Sitä emme tiedä ja siksi nyt kannattaa antaa poliisille työrauha ja toisaalta malttaa mieli täällä Suomessakin. Johtopäätösten aika on myöhemmin nyt pitää kaikki huomio antaa niille ihmisille jotka sitä Norjassa tarvitsevat ja heidän läheisilleen ja muille. Osanotto.

 

Kommentit