Lauantai, 23.07.2011

Blogi, lauantaina 23.07.2011

Surillisena olen seurannut uutisia Norjasta. Aamulla puhelin kertoi jo ainakin 80 saaneen surmansa saaren leiriammuskelussa ja pelätään, että uhrien määrä vielä nousee. 

Surullisena olen seurannut sitäkin miten tämäkin tapaus taas saa kaikki kommentoijat liikkeelle oman asiansa puolesta tai toisia vastaan. Jo ennen kuin tiesimme mitään oli monet tuominneet teosta Al-Qaidan tai sitä lähellä olevia ryhmittymiä, sitten osansa sai äärioikeisto ja uusnatsit ja viimeisenä ampumaharrastajat jne. Niin kuin eilenkin totesin niin minusta nyt kaikkien kannattaisi maltaa mielensä ja antaa työrauha tapahtumaa tutkiville viranomaisille ja maltaa mielensä muutenkin. Puolihuolimattomalla kommentoinnilla ja vastakkainasettelulla ja syyttelyllä ei ainakaan tätä maailmaa ja sen yhtenäisyyttä rakennetta. Kaikki mitä nytkin on kerrottu on keskeneräistä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tapahtumaa ei pitäisi tuomita. Tottakai. Ja senkin voi todeta, että teko on raukkamainen ja julmuudessaan täydellisen tuomittava. Siihen ei tarvitse etsiä ymmärrystä. Ei tippaakaa. Nyt ajatukset vain norjalaisten luo ja voimia koko maalle tämän kauhean tapahtumasarjan kanssa.

Tänään pilvistä, mutta upean lämmintä edelleen. Itseasiassa hyvin erikoisen näköistä kun järven ja taivaan edessä harmaa lähes sellainen usvapilvi. Kavihuoneilmiötä 🙂

Mukava vapaapäivä takana. Tänään nautimme jälleen yhdestä Lopen sadoista järvistä. Itseasiassa meillä järviä niin paljon, että laskennallisesti voisi lähes vuoden ajan vaihtaa järveä tai lampea joka päivä ja joka päivä olisi eri järvellä tai lammella. Vesirikasta aluetta ja se upea luonnonrikkaus. Palataan huomenna.

 

 

Kommentit