Perjantai, 18.03.2011

Blogi, perjantaina 18.03.2011

Tänään Hämeessä kiertuepäivä Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Petteri Orpon kanssa. Petteri kuuluu Takarivin Taavien nelikkoomme ja on upea juttu saada yksi tärkeä tekijä ja ennen muuta hyvä ystävä nyt visiitille myös meidän vaalipiiriin. Aamusta tänään perjantaina kahvit Lopen Lounastuvassa klo 10 alkaen ja sitten 11-12 päiväkahvit Riihimäen Vaalikahvilalla. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita.

Riihimäeltä jatkamme sitten Petterin kanssa matkaa Helsinkiin ja illalla vielä suuntaan Lounais-Hämeeseen. Forssan Pilvenmäen Raviradalla tänään iltaravit ja pitkästä aikaa työkiireiden takia ehdin paikalle. Tänään kisassa mukana myös ”omalta” ratsastustalliltamme eli Lopen Vaahteramäeltä Veikko alias Siron Veijari Jari Nylundin ohjastamana. Jallu siis minun ratsastuksen opettajani ja hieno nähdä jälleen tallin hevonen uralla. Tänään illalla lähtö numero kuusi kulkee myös Heinonen 2011 -nimellä eli katsotaan kuka nappaa loimemme.

Eiliset gallupit olivat todella mielenkiintoista luettavaa. Näyttää siltä, että meillä käydään nyt todenteolla pääministerivaalia neljän suuren puolueen kesken ja vahvimmin Hesarin gallupin mukaan ykköspaikassa on kiinni oma puolueemme, mutta jo kakkosena soinilaiset. Eilinen illan Ylen Suuri Vaalikeskustelu osoitti sen, että hallitusrintamasta voi muodostua hyvinkin moninainen. Ehkä kauimpana keskustasta ja kokoomuksesta oli kuitenkin Urpilaisen johtama SDP. Urpilainen naulasi eilenkin useammankin kynnyskysymyksen hallitukseen menolle ja näyttää siltä, että lähimpänä toisiaa EU-politiikassa demarit ovatkin juuri soinilaisten kanssa. SDP:n Eurooppapuolueen eli Paavo Lipposen linjasta ei ollut enää häivähdystäkään ja näyttää siltä, että keskustakin on jo vahvemmin Euroopassa kuin Urpilaisen johtamat demarit. Se on toisaalta sääli, kun Lipposen aikana SDP kuitenkin oli vahva puolue jolla oli myös hyvät yhteydet eri maihin. Olisi tärkeää, että eri puolueet voisivat vaikuttaa myös omien veljespuolueidensa kautta Euroopan politiikkaan ja valvoa ja ajaa sitäkin kautta itsekkäästi maamme etua, mutta nyt sellaista tilannetta ei ole. SDP on sosialidemokraattisista puolueista aivan yksin ja näyttää että Urpilaisen johdolla ei tietä tästä pois olekaan.

Eilisen keskustelun kuitenkin suurin ja mielenkiintoisin osuus oli veropolitiikka. Tässäkin on puolueissa eroja. Samaan aikaan kun Jyrki Katainen haki kasvukeskeistä talouspolitiikkaa työnteon ja työpaikkojen kautta niin oikeastaan kaikki muut puolueet kilpistyivät kuoreensa ja jakamaan alati pienenevää julkisentalouden kakkua yhä uudestaan ja uudestaan. Unohtaen sen että tällä tavalla ei ole mitään jaettavaa pian eikä hyvinvointiyhteiskuntaakaan. Oikeastaan vain Vihreiden Anni Sinnemäki oli samalla linjalla kanssamme siitä, että Suomi pelastuu vain työtä tekemällä ja tarvitsemme vahvaa panostusta työelämän laadun parantamiseen ja sitä kautta lisää töitä meille suomalaisille.

Mutta keskustelut jatkuvat. Ja hyvä niin.

Nyt aamun lehdet ja sitten matkaan. Kaunis aurinkoinen aamu täällä Hämeessä.

 

 

Tukiryhmään liittyneitä:

444. Satu Matilainen, yksityisyrittäjä, Loppi

445. Katja Kyllästinen, vastaanottovirkailija, Riihimäki

446. Jari Heikkurinen, myyntijohtaja, Riihimäki

447. Jonna Anttila, kondiittori, Enskede, Ruotsi

448. Mika Salo, IT-asiantuntija, Riihimäki

449. Maija-Liisa Pekola-Nieminen, ohjaaja, Riihimäki

450. Janne Leander, fysioterapeutti, Lahti

451. Ilkka Kanerva, kansanedustaja, Turku

452. Juulia Pietilä, järjestösihteeri, opiskelija, Mikkeli

453. Petri Vainio, huoltomies, Janakkala

454. Esa Nikkola, Espoo

455. Mirka Riento, infomaatikko, Loppi

456. Kimmo Joutvuo, tuotekehitysinsinööri, Hattula

457. Irma Leander, perushoitaja, Loppi

458. Marco Hautakoski, myyntivalmentaja, Riihimäki

459. Janne Tuohino, yrittäjä, Dubai

460. Anne Tuomanen, opiskelija, naiskiekkoilija, Hämeenlinna

461. Eero Teppola, Hausjärvi

462. Marjo Paunila, Forssa

463. Teemu Räty, myyjä, Espoo

464. Inka Velama, opiskelija, Hollola

465. Asta Sinisalo, sihteeri, Loppi

466. Mari Parikka-Nihti, lastentarhanopettaja, Hämeenlinna

467. Katja Mäkelä, yrittäjä, Asikkala

468. Petri Arovuori, maanviljelijä, Hausjärvi

469. Timo Toivonen, työnjohtaja, Hämeenlinna

470. Arja Salovaara, maatalousyrittäjä, asiakasneuvoja, Hausjärvi

471. Maija-Leena Rajaoja, lehtori, Loppi

472. Raimo Rajaoja, agronomi, Lopen Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja, Loppi

473. Marja-Leena Koro, lastentarhanopettaja, Loppi

474. Sinikka Lappalainen, psykiatrinen hoitaja, Loppi

475. Miika Heikkilä, opiskelija, Hämeenlinna

476. Jaana Malmiala, lähihoitaja, Hausjärvi

477. Kalle Malmiala, maatalousyrittäjä, Hausjärvi

478. Vappu Riihimaa, eläkeläinen, Riihimäki

479. Ulla Kuusela, mielenterveyshoitaja, Hausjärvi

480. Elina Kuosmanen, emäntä, Loppi

481. Pirkko Järvi, eläkeläinen, Forssa

482. Reijo Järvi, eläkeläinen, Forssa

483. Kauko Korpela, yrittäjä, Loppi

484. Mervi Korpela, yrittäjä, Loppi

485. Kaarina Åstedt, FM, Loppi

486. Seija Mykkänen, FM, eläkeläinen, Loppi

487. Erkki Eskolin, yrittäjä, Loppi

488. Maija Madsen, emäntä, Loppi

489. Tiina Seppälä, opiskelija, Loppi

490. Eija-Riitta Heinonen, eläkeläinen, Loppi

491. Hannu Heinonen, eläkeläinen, Loppi

 …

Kello 22.45 ja hetki sitten Forssasta Pilvenmäeltä kotiin. Upea ravi-ilta pitkästä aikaan. Talvi on mennyt niin vauhdilla, että en raveihin ole nyt ehtinyt, mutta tänään ehdin. Forssassa upea iltaravitapahtuma ja hienoa oli myös se, että sain kutsun hevosmiehenä mukaan. Nimikkolähtö ja sieltä vielä makea voitto Riihimäelle. Hieman tosin harmittamaan jäin ”oman” kotitallin Vaahteramäen Ratsastuskoulun Siron Veijarin alias Veikon tämän illan veto. No ei kolmostila huono ole, mutta minulle se tarkoitti Totossa vain kokemuksen kartuttamista. Jos vaikka kesällä Kuninkuusraveissa sitten Tampereella.

Forssa muutenkin hieno tunnelma. Hevospiireissä aina tunnelmaa ja vuosien saatossa on tässä tullut monen kanssa tutuksi niin raviympyröissä kuin ratsastajapuolellakin ja tänäänkin monta hyvää keskustelua mm. ikuisuuskysymyksestämme eli hevosenlannan poltosta ja myös hevostutkimuksesta. Molempien eteen olen tehnyt töitä ja voisi todeta, että kumpikin näyttää kaipaavan ministerin vaihdoksia. Jostain syystä eivät tätä alaa kumpikaan kovin tärkeäksi näytä kokevan. Tahto kysymyksiä kun kuitenkin vain ovat. Aiheista muuten löytyy esityksiäni ja kysymyksiäni tuolta kotisivujen Eduskuntatyö-valikon kautta jos laajemmin jäi mietityttämään vaikkapa tuo hevosenlanta asia. Kuullostaa pieneltä, mutta katsotaan sieltä mistä muuten oikeasti kyse.

Päivä alkoi sitten tänään eduskuntaryhmämme varapuheenjohtajan Petteri Orpon kanssa Häme-päivällä. Aamukahvit ensin lähes täyden tuvan kanssa Lopen Lounastuvassa ja sitten päivällä kahvittelua Riihimäen Vaalikahvilassa Timo´s Coffeessa. Sielläkin kolmisenkymmentä henkeä. Eli hyvin oli väkeä liikkeellä heti aamusta ja aamupäivästä. Petteristä on muodostunut minulle näiden vuosien aikana hyvä ystävä ja tärkeä apu ja sparraaja ja tänäänkin hyvää keskustelua myös ajomatkojen aikaan monesta menneestä ja enemmänkin tulevasta. Itse uskon vakaasti, että Petteri on yksi tulevaisuuden ministerimme. Sanokaa minun sanoneen. 

Riihimäeltä sitten ajoimme Petterin kanssa Helsinkiin. Siellä seminaari missä puhujina mm. Sauli Niinistö ja Paula Lehtomäki. Hieno tilaisuus ja paljon jälleen uutta tuli itsellekin ammennettua. Näistä oppii aina kun vaan haluaa. 

Mutta nyt kello jo paljon. Huomenna sitten uusi päivä ja lähdemme Sari Niinistön kanssa Lounais-Hämeen kiertueelle. Kalenterissani kiertueohjelma eli nähdään! 

 

 

Kommentit