Perjantai, 17.08.2007

Blogi, perjantaina 17.08.2007

Yksi asia ensi vuoden valtion talousarvioesityksessä hieman harmittaa. Asia mitä ei nyt voida hoitaa on suunnitellut ansiotulojen veronkevennykset millä sinivihreä politiikka tähtäisi suunnitelmien mukaan parempaan työllisyyteen ja työnteon kannustavuuteen. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen harmitteli samaa eilen ja totesi, että hän jos kuka uskoo palkkaverojen alentamisen dynaamisiin vaikutuksiin, mutta samalla muistutti, että nyt tulleet ja tulossa olevat korkeat palkankorotukset eivät toistaiseksi mahdollista lisäkevennyksiä.

Hallitushan kirjasi ohjelmaansa hyvän ja tavoitteellisen lupauksen keventää ansiotulojen verotusta hallituskauden aikana eli vuoteen 2011 mennessä yhteensä 1,2 miljardilla eurolla. Nyt suhdannesyistä kevennykset on lykätty hallituskauden myöhempiin aikoihin ja varsin perustellusti talouden ylikuumentumisen vaaralla.
Ensi vuonna käytetään 500 miljoonaa euroa inflaatiotarkistuksiin niin ettei verotus todellisesti kiristyisi. Arvio 2 prosentin inflaatiotarkastuksesta ollee liian alhainen ja ehkä oikea luku löytyy sen ja kolmen prosentin välistä. Onneksi hallitus on valmis järkimuutoksiin. Näin Katainen eilen lupasi.

Tänään on työpäivä. Teemme jälleen yhden tv-ohjelman MTV3:lle ja sitten illalla suuntaan Heinolaan.

….

Enduron MM-sarjan Kanadan ohjelma purkissa. Tiukka setti, mutta valmista tuli. Päivä ja ajomatkat muuten menneet aika tehokkaasti puhelimessa kunta-asioiden parissa. Vielä muutama yhteydenotto odottaa. Niihin siis vastailtava kohta. Nyt olenkin vain puhelimen varassa tämänkin kanssa eli vain lyhyesti. Nyt lounas Kulmiksessa ja sitten Heinolaan. Niin ja juuri Satukin ilmoitti löytäneensä puvun joulukuuksi. Kiva.

Kommentit