Perjantai, 16.02.2007

Blogi, perjantaina 16.02.2007

Eilen järjestetty MTV3:n Kasinon Vallanjakavat-vaalitentti oli mielenkiintoinen. Vilkkain keskustelu käytiin vaalilupauksista ja työllisyyspolitiikasta ja selkeästi vaalien lähestyminen alkaa näkyä myös tenteissä.

Kovin keskustelu käytiin siis oikeastaan ihan hyvä jälleen vaalilupauksista ja työllisyyspolitiikasta. Valtiovarainministeri demarien Eero Heinäluoma oli pahan kerran helisemässä, kun sai vastaansa meidän ehdokkaista Sauli Niinistön ja aihe oli verotus. Eilen Vanhanen myös otti tietyllä tavalla etäisyyttää SDP:hen. Helsingissä Vanhanen oli todennut ja ihmetellut SDP:n palaamista jälleen jakopolitiikkaan. Vanhanen totesi, että SDP kieltää tällä vaalikaudella harjoitetun politiikan ja uskottelee, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista kasvattamalla valtion menoja.

Tästähän mekin eilen keskustelimme Riihimäen Kolmen kohtaamisessa.

Kokoomus on halunnut jäädä tämän miljardihuutokaupan ulkopuolelle. Katainen on toistanut, että emme voi mennä takuuseen ns. jakovaran suuruudesta ja kukaan asiantuntujakaan ei uskalla lyödä vetoa siitä. Siksi on siis parempi luvata vähemmän, ettei tule vahingossakaan annettua katteettomia lupauksia.

Olen tyytyväinen tästä puolueemme linjasta. Vaalikauden ns. jakovaraksi on tähän saakka laskettu neljästä viiteen miljardia euroa. Minusta on tärkeää, että tämä jakovara suunnataan järkevästi ja erityisesti työllisyysnäkökulmasta. Siitä on minusta osa ohjattava ehdottomasti vanhustenhoitoon, työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen, opintotukeen ja opiskelijoiden tilanteen korjaamisen ja liikenneinvestointeihin. Mutta tärkeää on yhteiskuntamme tulevan menestymisen vuoksi myös pitää huolta tutkimusmäärärahoista. Tämä jakovara siis pitää miettiä tarkkaan. Työnverotuksen maltillisella kevennyksellä luodaan lisää työtä ja elinvoimaisuutta ja siksi se tärkeää.

Hyvä on pitää mielessä sekin, että Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkija Hannu Kaseva huomautti tämän aamun uutisissa, että Suomen kaltaisessa korkeasuhdanteessa elävä Tanska arvioi talouskasvunsa hyytyvän neljästä yhteen prosenttiin vuoteen 2008 mennessä.

…..

Lisäilin tuonne Chat sivulle kaksi keskusteluajankohtaa. Eli ensi maanantaina 19.2. kello 20-21 jatkamme Vaalichattiamme – teemalla ”Uutta Suomessa – ehdokas joka vastaa heti”.

Nyt Päijät-Hämeeseen ja sitten illalla Nilsiään huomiseksi päiväksi.

…..

Kello 21.18 ja Päijät-Hämeen kautta Nilsiään. Huomenna ajetaan rallin Sm-kauden toinen kilpailuviikonloppu Tahko Spa ralli. Lupasin hoitaa kaksi kauden alun Sm-osakilpailua tässä vaalityön välissä ja muuten saan sitten keskittyä kampanjointiin. Itseasiassa ihan mukava vetää hetki happea ulkoilmassa juontamistyön ja selostamisen parissa.

Huomenna pitkäpäivä ja sitten vielä illalla 450 km takaisin Hämeeseen. Huomenna itseasiassa kampanjaväkeä liikkeellä myös Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Ja talkoolaisia laittamassa myös tienvarsien suurtauluja paikoilleen. Eli monessa suunnassa tapahtuu. Kiitos puuhaajille. En tiedä miten teitä kiittäisin.

Tänään sai mukavan viestin: ”Onneksi olkoon!! Olet ehdokkaani 😀 Ylen vaalikonetestin mukaan olet ykkössijalla (81% samat vastaukset)! Ihme :-D”

Näitä viestejä on tullut koko ajan ja mukava niin. Niin tai toisaalta taitaa olla niin, että ne kenelle en natsaa ne eivät näitä lähettele. Mutta tämä viesti erityisen tärkeä minulle. Kiitos lähettäjälle 🙂

Kommentit