Perjantai, 15.04.2011

Blogi, perjantaina 15.04.2011

Vanhan sanonnan paikkaansa pitävyyttä olen monesti miettynyt. Kyseenalaistanutkin. Mutta en enää. Isäksi tulo nimittäin todisti, että sanonta pitää paikkansa. Yksi hetki muutti elämän. Toi syliin lapsen, ihmisen, jota rakastin heti ensi silmäyksellä ilman kysymyksiä, ilman ehtoja. Se oli uskomaton tunne. On sitä edelleen. 

Isä-poika –suhde alkoi heti kehittyä ja voin sanoa kokeneeni elämäni parhaat hetken tuon pienen ihmisen kanssa. Se on erikoinen tilanne kun pientä lasta yksin ja hiljaa katsellessa herkistyy. Se on itseasiassa ihana tunne. 

Perhe on yhteiskuntamme yksi perusyksikkö. Se on sitä kaikissa nykypäivän erilaisissa muodoissaan. Erilaisten perheiden aseman vahvistaminen onkin yksi asia mitä pitää edelleen vaalia. 

Itse pidin kertakaikkisen erinomaisena sitä esimerkin voimaa mitä valtiovarainministeri Jyrki Katainen isäksi tullessaan näytti. Viesti oli selvä; mikään työ ei ole niin tärkeä, kukaan ei ole niin korvaamaton, ettei aikaa isyyslomaan ja perheelle olisi. Tällaista esimerkkiä maamme tarvitsee. 

Suomen pitää olla sellainen, että henkisesti, ilman huonoa omatuntoa ja myös lainsäädännöllisesti ihan jokaisella on mahdollisuus pitää isyysvapaata. Tilanne on hyvä vasta silloin, kun vapaaehtoisesti, perheet aidosti jakavat vanhempainvapaata perheen tarpeiden mukaan. Itse en kannata pakkoa, vaan asenneilmapiirin muutosta niin, että olisikin enemmän ihmeteltävää jos joku perhe ei näin tekisi. 

Tarvitsemme myös toimia siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus ainakin yhteiskunnan näkökulmasta vanhemmuuteen. Esteeksi ei saa muodostua perheen taloudellinen asema, ei työura, ei yrittäjyys eikä lapsesta työnantajalle koituva lasku. Siksi vanhemmuuden kustannukset tulee jakaa oikeudenmukaisesti. Tämä lisäisi ennen kaikkea työelämämme tasa-arvoa. 

Huolestuneena olen seurannut myös joidenkin intoa murentaa nykyinen lapsilisä-mallimme. Se olisi täydellisen väärä viesti meille suomalaisille. Minusta suunnan pitää olla mieluumminkin kehittää ja parantaa kuin murentaa. 

Niin ja me tarvitsemme myös jokaiselle oikeuden omaan lapseen. On lapsen oikeus, että hänellä on vanhemmat, äiti ja isä. Mutta on myös isän oikeus, että hänellä on lapsi. Minusta nyky-Suomeen sopii enää kovin huonosti malli, jossa äidillä on edelleen oikeus estää isyyden selvittäminen. Minusta isän pitää voida vaatia isyyden tunnistamista, myös silloin kun lapsi syntyy naiselle, joka on avioliitossa muun kuin lapsen biologisen isän kanssa. Minusta tämä on niin lapsen, isän kuin jopa äidinkin etu. 

Tämän kaiken ja monen muunkin epäkohdan korjaaminen pitää toteuttaa jo vain siksi, että jokaisella olisi oikeus kokea rakkautta ensi silmäyksellä.

Näin kirjoitin tällä viikolla Ilta-Sanomien Perhe-erikoisliitteeseen. Tärkeä asia. 

Mutta nyt jo kello 5.30 ja aika nousta. Tänään kampanjoimme jälleen aamuruuhkissa. Viimein 80 tuntia on startannut ja tänään kampanjatiimimme ja kokoomusnuorten väen kanssa Energiaa ja Paussia Työpäivään -tempaukset Hämeenlinnan ja Riihimäen Rautatieasemilla.

Ja sitten kampanjapäivään vaalikahvilan kautta. Ohjelmassa mm. yhteinen tapahtuma kollegani Ilkka Viljasen kanssa Lahdessa ja monta juttua Päijät-Hämeessä.

Tukiryhmään liittyneitä:

684. Tatu Pulkkinen, esikuntaupseeri, yrittäjä, Loppi

685. Juha Nieminen, Hämeenlinna

686. Petri Kesanto, yrittäjä, Riihimäki

687. Lari Virkki, uimavalvoja, Hämeenlinna

688. Markus Hakala, yrittäjä, Hattula

689. Marilla Laine, työtön, Hämeenlinna

690. Kasperi Lindfors, opiskelija, Loppi

691. Marko Seppälä, rehtori, Hämeenlinna

692. Eini Mäntylä, opettaja, Hämeenlinna

Kello 20.15 ja juuri Hämeenlinnasta kotiin. Sinne siis kampanjapäivä päättyi. Mutta sitä ennen aamusta yli 1200 purkkia energiaa ja 800 välipalapatukkaa jakoon Riihimäen ja Hämeenlinnan asemilla. Näin siis III Energiaa ja Paussia Työpäivään -tempaus onnistui kaikista parhaiten. Upea vastaanotto ja valtavasti talkooväkeä mukana. Kiitos Hämeen Kokoomusnuorille ja kampanjatiimillemme. Olette superia. Kiitos myös sadoille ihmisille asemalla. Oli upea juttu saada aamusta sellaista palautetta.

Sitten Vaalikahvila ja päivä Lahdessa, Hollolassa, Riihimäellä ja ilta vielä Hämeenlinnassa. Lahdessa ja Hollolassa kampanjoimme yhdessä kollegani Ilkka Viljasen kanssa. Väkeä upeasti liikkeellä ja hyvä henki. Katsotaan sunnuntaina miten Ilkan ja mun käy. Ainakin olemme täysillä työtä tehneet.

Tänään tein vielä yhden avauksenkin. Esitin, että hallitusohjelmaan kirjattaisiin opintotuen indeksiin sitomisen ja rakenteellisen uudistamisen lisäksi myös hallinnon siirto. Eli opintotukiasiat siirrettäisiin kulttuuriministeriltä opetusministerille. Asiaa esitti myös kokoomuksen opiskelijat Jenny Nymanin johdolla ja se on hyvä ja kannatettava esitys. Sitä siis komppaan.

Huomenna kampanjamme tärkein päivä. Loppukiri on alkanut. Huomenna Riihimäellä suuri kampanjatempauksemme Prismalla ja sitten kiertuetta Hämeessä. Nähdään!

 

Kommentit