Perjantai, 14.12.2007

Blogi, perjantaina 14.12.2007

Tänään on JOULUKORTTIPÄIVÄ. Eli postin ohjeiden mukaan kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä on nyt. Tänään siis kirjeet matkaan. Aamusta istuttu talossa ja kohta sivistysvaliokuntaan ja sitten täysistuntoon. Viikko alkaa siis pikku hiljaa kääntyä jälleen lopulle. Tänään sain myös varattua ratsastustunnin. Huomenna nimittäin kauden viimeinen kilpailumme ja pikku viimeistely voisi tehdä hyvää.

Nyt jälleen kello vie kohti iltaa. Eduskunnasta jo kotiinkin ja perjantain lyhyen täysistunnon jälkeen olen ehtinyt jo hevostellakin. Huomenna nimittäin kisaamme Vaahteramäen Ratsutallilla vuoden neljännen ja samalla viimeisen kilpailun. Estekilpailu tavanmukaan ohjelmassa ja saa nähdä kuka Christmas Tree Challengen vie nimiinsä. Grönholmin Saijalla puolustettavana mestaruus. Niin ja samalla ratkeaa myös neljännen kilpailumme myötä Vuoden Ratsastaja 🙂 Mukavia pikkukilpailuja tällaisille harrastajaratsastajille.

Tämän viikon Opettaja-lehti uutisoi myös varsin näyttävästi Lopen kunnan Kirkonkylän koulun laajennuksen vihkiäisissä pitämäni puheen tai sen viestin. Palaute tuosta ajatuksestani jonka mukaan mm. luokanopettaja -nimike suojattaisiin vain koulutuksen saanneille opettajille on ollut yksinomaan kannustavaa ja kiittävää. Onhan se todellakin aika erikoista, että opettajana voi itseasiassa toimia kuka tahansa ja koulutusta ei vaadita. En siis esitä sitä, että opettajana ei voisi toimia, mutta haluaisin niin, että koulutuksen roolia näin PISA-menestyksenkin aikaan korostettaisiin. Pätevä opettaja olisi esimerkiksi luokanopettaja ja muun koulutuksen saanut ja vastaavaa tehtävää hoitava voisi käyttää vain yleisnimikettä opettaja. Vastaavasti lastentarhanopettajat jne.

Toisaalta eikö tuntuisi aika hurjalta jos vastaavasti lääkärinäkin voisi toimia lääkäripulan aikana kuka tahansa? Myönnän, että eroa hieman, mutta perusperiaate tämä. Lisäksi samalla lehti nosti esille myös ajatukseni siitä, että opettajan taustojen selvittäminen ulotettaisiin myös sijaisiin. Tällä hetkellähän sijaisten suhteen tilanne on vieläkin villimpi. Lehdet kertovat miten sijaiseksi pääsee yhdellä puhelinsoitolla. Minun tavoitteenani olisi se, että sijaisen tulisi todistaa nuhteettomuutensa mm. seksuaalirikoksista tuoreella rikosrekisteriotteella töihin tullessaan. Olisi meidän kaikkien edunmukaista.

Työpäivän jälkeen kävin vielä siis ratsutallilla ja nyt viimeistelyt hoidettu. Huomenna kisataan.

Kommentit