Perjantai, 14.09.2012

Blogi, perjantaina 14.09.2012

Huomenta. Uusi päivä ja aurinkoisena ainakin tämä alkaa. Syksy on tällaisina aamuina ihan hyvää aikaa. Mutta nyt eteenpäin. Eduskunnassa valiokunnat odottavat. Aamusta ensin ympäristövaliokunta ja sitten ulkoasiainvaliokunta ja ajattelin mennä varajäsenenä vielä kuuntelemaan jääkiekkoväen kuulemista sivistysvaliokuntaankin jos vain aikataulut sen sallivat. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa tästäkin.

Päivä paketissa. Eduskunnassa tänään siis todellakin mielenkiintoiset valiokuntien kokoukset. Siviin en valitettavasti ehtinyt kun ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa YK:n turvaneuvostoasian käsittely venyi. Mutta kuulemma oli ollut erinomainen keskustelu valiokunnan ja jääkiekkoväen kanssa kaukaloväkivallasta ja siitä miten voisimme tässä yhdessä toimia. En oikein itse ymmärtänyt, että jääkiekon SM-liigan pomo kilpailutoimenjohtaja Arto I Järvelä Huomenta Suomessa aamulla totesi kuulemisen olevan ”kornia”. Hän totesi, että ”jääkiekkoperheen pitää hoitaa asiat, jotka sitä itseään koskevat”. Niinkin se varmaan on, mutta samaan aikaan hän unohtaa sen, että valtio tukee jääkiekkoliittoa esimerkiksi vuosittain noin 1,4 miljoonalla eurolla. Se on kolmanneksi suurin valtiontuki sportissa. Silloin kun näin merkittävästi valtio on mukana niin ehkäpä silloin myös meillä jonkinlainen rooli asiassa. Ja en nyt vertaa törkeää kaukaloväkivaltaa dopingiin, mutta on Suomessa valtion tukia urheilulle leikattu ennenkin kun siihen on ollut syytä ja tarvetta. Eli toivottavasti SM-liiga hoitaa oman osansa ja tekee kaiken sen eteen, että tällainen ei pääse toistumaan. Kovaa saa pelata ja se kuuluu lätkään, mutta ei käskyttäminen eikä toisten pahoinpiteleminen. Järki päähän vaikka kypärän päähän vetääkin.

Ja ehkä sitten ihan oma pohdinta on se, ketkä voivat toimia junioripuolen valmentajina. Toivottavasti sitäkin Jääkiekkoliitto nyt vakavasti pohtii.

Mutta en mene tähän tämän syvemmälle. Mutta parasta on se, että SM-liigakausi käynnistyi. Tästä tulee joka tapauksessa hyvä kausi ja toivottavasti se huipentuu keväällä vaikkapa MM-kultaakin. Pitkä päätyyn ja perään!

Perjantain tapaan vain puolentunnin lyhyt täysistunto ja sitten Lopelle kotiin. Kirjoitustöitä tässä nyt iltamyöhään kun kahdestaan lapsen kanssa kotona ja hän jo nukkumatin maassa. Hyvää aikaa tehdä töitä.

Mutta yhden hauskan jutun haluan nostaa täälläkin vielä esille. Keskiviikkona kirjoitin Facebookiin päivityksen: ”Mulla on aivan mahtava alakerran naapuri. Hetki sitten soi ovikello ja Pena toi ison rasian lämpimiä voissa sipulin kanssa paistettuja kantarellejä. Kiitos naapuri. Vain Lopella tapahtuu näin :)”

Päivistystä on nyt tykätty yli 100 kertaa ja sen alla pitkä ketju kommenttejakin. Juuri hetki sitten eduskunta-avustajani Riitta kommentoi sitä viimeisenä osuvasti: Hyvä, Timo 🙂 Penalle kiitos, että siivitti sut tuollaiseen päivitykseen, joka poiki noin paljon ihan tavallisia asioita, joilla voi toista ilostuttaa. 🙂

Pieniä arjen juttuja nämäkin. Ihan tavallisia. Ainakin Lopella.

 

Kommentit