Perjantai, 13.08.2010

Blogi, perjantaina 13.08.2010

Eilinen Hesarin otsikko: sai taas kiukkuiseksi. Miten tällaista voi tapahtua vielä 2010-luvunkin Suomessa. Vettä ei edes suositella vihannesmaiden kasteluun. Miten likaista se sitten jo onkaan jos ei edes kasteluun kelpaa?

Syy saastuneeseen veteen on kuulemma ukkossateet ja niiden aiheuttamat ylivalumat  joenvarren jätevedenpuhdistamoilta ja -pumppaamoilta. Voi hyvin kysyä, että onko nyt siis vettä tullut todella niin poikkeuksellisen paljon, että vedet ovat päässeet aiheuttamaan laitoksilla tulvia ja ylijuoksuja. Eikö tällaisiin sateisiin nyt pitäisi jo varautua paikkoja tehdessä ja suunniteltaessa? Ukkossateita on Suomessa joka suvi ja jotenkin tuntuu välinpitämättömältä jos tällainen saastuttaminen hyväksytään ja katsotaan läpi sormien toteamalla syyksi poikkeukselliset sateet?

Näitä normeja tulee ehdottomasti tiukentaa. Tällaisia varmasti jokavuotisia ylijuoksuja ei saa päästä tapahtumaan. Kyllä ukkosateet ja kevään sulamat pitää olla ennakoitavissa ja niihin pitää tällaisissa herkkien alueiden jätevedenpuhdistamoilla myös varautua. Vaatimustasoa tulee siis nostaa. Luontomme ei kestä tällaista leikkiä.

….

Nyt aamun askareiden pariin. Sitten pankkiasioita ja päivä töiden parissa. Illalla sitten Hämeenlinnaan avamaan uutta kauppaa. Ystäväni Eeva R. avaa Hämeenlinnaan uuden laukku- ja kenkäkaupan Eevan Toiset Kengät. Kurkatkaapa palvelevan laatukaupan kotisivutkin netistä http://eevantoisetkengat.fi/. Tästä pääsette vielä liittymään kaupan fani-ryhmään Facebookissa: http://www.facebook.com/group.php?gid=115126465180582. Siellä myös paljon kuvia ja infoa uudenlaisesta palvelevasta laatukenkäkaupasta supermarkettien keskellä. On upeaa, että nuoret lähtevät yrittäjiksi ja haluavat näin pitää maatamme liikkeessä. Suosittelen.

….

Kello 21.16 ja juuri Hämeenlinnasta kotiin. Tänään minulla oli siis kunnia avata tuo uusi upea Eevan Toiset Kengät -kenkäkauppa Hämeenlinnaan ja väkeä hienosti paikalla. Ja tässä kaupassa ei korkeat korot pelottaneet kenenkään tulevaisuutta.

Avajaispuheessani käsittelin laajimmin sitä miten yrittäjämyönteisyys on viime vuosina ollut hyvässä kasvussa maassamme. Yrittäjyys kiinnostaa siis yhä useampia. Jopa 60 prosenttia suomalaisista nuorista pitää yrittäjyyttä houkuttelevana elämänurana. Viime vuonna julkaistun ”Yrittäjän Päivä”-tutkimuksen mukaan kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan jatkaa tasaista kasvua etenkin nuoremmissa ikäluokissa, kuten 15-24-vuotiaiden suomalaisten joukossa. Toiseksi eniten yrittäjyys houkuttaa 25-44-vuotiaita suomalaisia, joista lähes 50 prosenttia pitää sitä melko tai erittäin innostavana. Asennemuutos on erittäin myönteinen asia.

Saman tutkimuksen mukaan yrittäjyyttä erittäin houkuttelevana pitävistä suomalaisista puolet arvostaa yrittäjyydessä eniten itsenäisyyttä ja omaa vapautta. Toisella sijalla on päätäntävalta ja kolmantena mahdollisuus onnistua ja menestyä. Ja sitten taasen taloudellinen riski on sen sijaan suurin syy pidättäytyä yrittäjyydestä. Konkurssiuhan ja velkaantumisriskin takia yli 30 prosenttia yrittäjyyttä erittäin kiinnostavina pitävistä ei ryhdy yrittäjäksi. Lamaa ja nykyistä taloustilannetta pitää tässä ryhmässä esteenä tosin vain kuusi prosenttia.

Tutkimuksen vastaajista lähes puolet oli sitä mieltä, että ylivoimaisesti paras tapa edistää yrittäjyyttä on ostaa suomalaisia tuotteita ja palveluita. Ja niinhän se on.  Toiseksi tärkeimpänä pidettiin yritysverotuksen keventämistä ja kolmanneksi yrittäjien sosiaaliturvan parantamista.

Totesin jälleen tänään, että tämäkin tutkimus tulos on loistava uutinen suomalaiselle työlle. Yhä useampi suomalainen siis haluaa kuluttaa vastuullisesti ja tehdä valintoja työllisyyden puolesta. Jokainen meistä voi vaikuttaa yritysten menestymiseen ja työpaikkojen säilymiseen Suomessa ostamalla Suomesta ja käyttämällä suomalaisia palveluja.

Avaussanoissani totesin kuitenkin, että myös valtiovarainministerimme Jyrki Katainen on huolissaan koroista. Hän totesi, että pitäkää huoli, että pystytte maksamaan korkonne. No vakavalla asialla hieman sanaleikkiä.

Mutta erittäin mukava tilaisuus ja toivotaan, että Eevan Toiset Kengät löytää tiensä monen hämeenlinnalaisen ja muuallakin asuvan laadukkaita kenkiä ja hyvää asiakaspalvelua arvostavan sydämiin.

Mutta huomenna sitten jatkamme Benin kanssa kesäkiertuettamme. Zyskowicz & Heinonen KESÄRUNDI nyt siis Asikkalassa ja Hämeenlinnassa. Nähdään.

 

Kommentit