Perjantai, 13.07.2007

Blogi, perjantaina 13.07.2007

Tänään aamulla saimme herätä auringonpaisteeseen. Aamulla ensin hetkeksi ratsutallille katsomaan muiden rataharjoituksia ja sitten puku päälle ja Hämeenlinnaan. Janakkalan kohdalla sitten sää muuttui täysin ja taivas repesi. Aikamoiset ruuhkat olivat Kymppitiellä juuri ennen asuntomessualuetta ja hieman opastus ja liikenteenohjaus ontui. Autoja käännytettiin takaisin vasta porteilla, kun asia olisi hoitunut järkevämmin jo aiemmissa kolmostien ja Harvialan välisillä liikenneympyrillä. Nyt autot ruuhkauttivat tien ja myös bussien matka parkeista kesti alueelle kymmeniä minuutteja. Moni myöhästyi avajaisista ja varmasti hammasta kiristi. No me tiesimme reitin mikä veti ja paikat löytyivät. Avaustilaisuus siirrettiin Honka-aukiolta sisätiloihin ja teltassa olikin siinä rankkasateessa mukava olla. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen avasi messut puhuen lähinnä hiilidioksidipäästöistä. Itse olisin kaivannut enemmänkin kannanottoja maapolitiikkaan ja kaava-asioihin. Ehkä niissä kuitenkin oikeampi olisikin ollut oma asuntoasioiden erikoisministeri Jan Vapaavuori. Niin miksi ei hän?

Pekkarinen puhui pitkään ja hartaasti ja ei itseasiassa ihme, että näistä puheista voi väärinkäsityksiäkin syntyä. Sellainen ainakin jälkikäteen kuulemma eilinen Suomenmaan haastattelu missä ministeri esitti tiemaksuja niin, että autoilijat maksaisivat sen mukaan missä autolla liikkuvat. Myöhemmin Pekkarinen peruutti sanojaa tai totesi, että Suomenmaan uutinen oli väärä. Oikaistakoon se nyt sitten tässäkin, kun eilen jo Pekkarisen sanoja kummastelin.

Avajaisissa oli mukava tavata paljon tuttuja, mutta itse messutaloihin tutustuminen jäi vähiin vesisateessa. Kävimme Koskisen Jarin ja Minnan kanssa vain nopealla Hämäläisen kyläreitin kierroksella ja se ainakin vakuutti minut. Loistavia kaavaratkaisuja ja ilmeikästä rakentamista. Menen uudestaa, kun sateet eivät kiusaa.

Avajaisten jälkeen vielä lounaalle ja sitten kotiin. Illaksi olin sopinut itselleni ajan Vaahteramäen Ratsutallille huomiosen thDerbyn rataharjoitukseen. Tänään Dom Cafe oli elementissään ja huonot leiripäivät toivat paremman kenraalin. Toivottavasti huomenna vielä parempaa.

Kommentit