Perjantai, 13.03.2009

Blogi, perjantaina 13.03.2009

Pitkään venyi siis eilinenkin ilta. Ensin keskustelimme pitkään tuosta työurien pidentämisestä ja sitten sen jälkeen halusin itse osallistua vielä keskusteluun opetusalan täydennyskoulutuksen uudistuksista. Valitettavan vähän väkeä paikalla, mutta asia eteni hallituksen suunnitelmien mukaan ja itse uskon, että tälläkin yhtiöittämisratkaisulla pystymme osaltamme vastaamaan entistä paremmin hallituksen päätöksiin taata kaikille opetusalanhenkilöille täydennyskoulutusoikeus.

Tänään eduskunnassa hieman lyhyempi päivä. Onneksi näiden keskiviikon ja torstain jälkeen. Tänään sivistysvaliokunnassa jatkamme yliopistolain käsittelyä ja sitten täysistunnossa välikysymysäänestys. Olen erityisen tyytyväinen, että ainakin osa kristillisdemokraateista on yhtymässä yhteiseen hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen rintamaan työurien pidentämisurakassa. Näin olen ymmärtänyt, että he äänestävät hallitukselle tässä linjauksessa ja periaatepäätöksessä luottamusta. Erittäin hienoa vastuunkantoa jos ja kun näin toimivat. Katsotaan löytyykö demareista yhtään tukijaa tälle kolmikantaiselle valmistelulle.

…..

Päivä jälleen illassa. Tänään sivistysvaliokunnassa jatkoimme erittäin haastavan työn parissa. Olemme käsittelemässä ensimmäistä välivaihetta tv- ja mm. dvd-tallenteiden ennakkotarkastuksien uudistamisessa. Internetin ja taivaskanavien myötä ennakkostarkastukset ovat tulemassa tiensä päähän ja olemme siirtymässä jälkitarkastuksiin ja samalla lisäämässä keskeisesti jakelijoiden vastuuta. Tätä varten tänään mm. kuultavina Elokuvatarkastamo ja myös keskeiset tv-kanavamme sekä lapsiasiainvaltuutettu. Itse kannatan juuri tuon edellä esitetyn tapaista järjestelmää ja olisin valmis laajentamaan ns. Pegi-järjestelmän myös tv- ja dvd-puolelle. Järjestelmä toimii tietyllä tavalla periaatteella tieto ei kielto. Eli paketeissa tai tv-ohjelmissa tai internet-jakelussa olisi aina tietyt logot kertomassa siitä mitä ohjelma sisältää ja sen myötä määräytyisi ikärajat ja tv-puolella sen myötä ulostuloajat ja myynnissä ikärajat. Mutta pääasia olisi tiedon levittäminen katselijoille ja vanhemmille. Sen mukaan olisi mahdollista tehdä valintoja ja tietää etukäteen se mitä katsoman pitää. Mutta tämä siis osa tuota suurempaa remonttia ja siinä vielä valmistelu hyvinkin alussa, mutta nyt siis ensimmäistä vaihetta työstämme.

Täysistunnossa sitten mielenkiintoinen luottamusäänestys hallitukselle. Epäluottamusesitykselle ei ollut mitään perusteita ja siksi hieman hymyilytti koko opposition show. Olinkin enemmän kuin tyytyväinen, että mm. lähes KD ryhmä tuli tukemaan hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteistä päätöstä ja sopimusta työurien pidentämisestä. Pisteet tästä vastuullisesta yli vaalien katsovasta toimintavasta kristillisdemokraateille. Jos vain oppositiossa odottaa vaaleja ja tekee kaiken niihin tähdäten niin tulokset eivät voi olla kummoisi. Tällaisissa isoissa kysymyksissä mitä mm. työurien pidentäminen on niin tarvitsemme laajaa yhteistyötä ja yhteisymmärrystä ja sitä olisin itse myös demareilta odottanut. Toivotaan, että vielä järki voittaa. Mutta hallitus siis sai luottamuksen eduskunnalta todella selkein luvuin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tänään saimme myös tuoreimmat kannatusluvut puolueille. Tulos on odotettu kun suurien ja vaikeiden asioiden parissa on viime aikoina työtä tehty. Ja ei aivan parhailla askelmerkeilläkään koko ajan. Mutta lopputulos on minusta erinomainen ja vastuullinen ja sen kanssa on työmarkkinajärjestöjen ja hallituspuolueiden helppo viedä yhdessä maata eteenpäin koko ajan haastavammassa ajassa. Hieman tuota Ylen tuoreinta gallupia hämmentää se, että sen tulokset eivät ole nyt vertailukelpoisia aiempiin tutkimuksiin. Mm. virhemarginaali on aivan toista luokkaa ja toisaalta kyselyssä ei ole huomioitu sitä että hallitus ja työmarkkinajärjestöt pääsivät asiassa merkittävää lopputulokseen ilman tuota eläkeiän pakkokorotusta. Mutta uusia gallupeja tulee ja niiden mukaan emme saa ryhtyä elämään. Ei saa tujoittaa prosentteja vaan pitää tehdä työtä mahdollisimman hyvin ja parhaan mukaan. Näin lupaan tehdä.

Huomenna jälleen kokoonnumme näidenkin aiheiden parissa yhteen kun Hämeenlinnan Verkatehtaalle saapuu yli 500 kokoomuslaista puheenjohtajaa ja kuntien ykköspuheenjohtajia Puheenjohtajapäivillemme. On ilo, että saamme hämäläisinä tätä tapahtuu nyt isännöidä ja luvassa on todella kovantason ohjelmaa ja myös tapahtumia kaupungilla. Mm. puolueemme puheenjohtaja Jyrki Katainen ja keskeiset ministerit on kanssamme Reskalla 11.45-12.15 ja kello 11-13 Reskalla myös paljon muita paikallispoliitikkoja ja kansanedustajia. Kannattaa siis poiketa. Nyt vielä Pekkalan mökille ja sitten vanhemmille ja illalla saunaan. Hikoillaan viikko pois.

Kommentit