Perjantai, 12.12.2008

Blogi, perjantaina 12.12.2008

Viikko jälleen eduskunnassa kääntymässä lopulle. Tänään tosin tiukat kokoukset siis lakivaliokunnassa kuin sivistysvaliokunnassakin ja niiden päälle vielä täysistunton. Aamuksi olen jo sopinut hieman muitakin töitä tai valmistelutöitä eli tänään tavanomaista aikaisempi herätys.

Eilinen päivä sai runsaasti huomiota ja olen edelleen äärimmäisen iloinen Hennan ministeriydestä. Tästä on loistava jatkaa sivistyspuolen suurta laaturemonttia peruskoulusta aina yliopistoihin asti. Tehtävää tulee riittämään.

….

Tänään voisi todeta, että normi päivä. Ei siis mitään ihmeellistä. Lakivaliokunnassa vuoden viimeinen kokous ja sivistysvaliokunnassa vielä edessä yksi kokous ensi viikon maanantaina. Ensi viikko siis todellakin vielä tiukka työviikko satojen äänestysten kanssa ja pitkein istuntojen kanssa, mutta onneksi sentään valiokunnat nyt maanantain jälkeen tauolle. Lakivaliokunnan iso urakka eli alkoholirikoskokonaisuus siirtyy lopullisen päätöksen osalta ensi vuoteen. Itse olen edelleen tiukasti sitä mieltä, että meidän on syytä mahdollistaa poliisille myös alaikäisten povitaskujen tarkistaminen, kun syytä epäillä -kynnys alkoholin suhteen ylittyy. Pohjaesitys lähtee siitä, että laukun saisi tarkistaa, mutta jostain kumman syystä ei povitaskua esimerkiksi. Mitä se tarkoittaisi arjessa. Sitä, että pussikaljat muuttuisivat väkeviin taskumattijuomiin ja tulokset entistä pahempia. Toisena isona asiana esillä vielä varmasti myös alkoholin mielikuvamainonta. Se on siis jo nykyisinkin kiellettyä, mutta keskustelussa on noussut esille julkisuudessa, että olisi syytä edetä lähes täysmainoskieltoon. Itse en sellaista mallia kannata. Mutta näiden ympärillä siis jatkamme töitä ensi vuonna.

Tänään ennen täysistuntoa vielä kokoonnuimme eduskunna Keltaisessa huoneessa Takarivin Taavien kanssa. Ryhmämme ainoa nainen Henna nousee ensi viikolla ministeriksi ja tänään oli ryhmämme onnittelujen aika. Kaunis ja mukava tilaisuus Sampsa Katajan, Petteri Orpon ja Henna Virkkusen kanssa. Meillä loistava teami. Täysistunnon jälkeen sain vielä vieraita taloon Riihimäeltä ja aika kuluikin mukavan porukan kanssa vauhdilla. Teimme hieman laajemman ja pidemmän kierroksen taloomme ja esillä myös ajankohtaisia aiheita.

Mutta nyt sitten jo työviikko takana. Ainakin siis eduskunnan osalta. Helsingistä Lopelle suoraan vielä yhteen palaveriin ja sen jälkeen hieman joulukaupoille Riihimäelle. Olikin mukava hieman vain olla ja katsella ja nauttia vapaaillasta. Huomenna aamulla tosin työt jo jatkuvat. Kokoomuksen koko eduskuntaryhmä jalkautuu huomenna Kokoomus Kuuntelee -asenteella jälleen ympäri Suomen. Kymmeniä glögitilaisuuksia luvassa ja itse Hämeenlinnan Cafe Laurellissa aamupäivällä kello 10-12. Poiketkaahan jos siellä päin liikutte.

Kommentit