Perjantai, 12.09.2008

Blogi, perjantaina 12.09.2008

Kello hieman yli kuusi. Upea syksyinen päivä tulossa. Aurinko kohta jo näyttäytymässä. Tänään aikainen nousu ja pitkäö työpäivä edessä. Kohta Helsinkiä kohden. Tänään julkistettiin tai oikeastaan jo eilen virallisesti Niemisen Ahtin siirtyminen SDP:stä meidän riveihin Riihimäellä. Tällä Ahdin rohkealla ratkaisulla Riihimäki siirtyi keskusta-oikeistoenemmistöiseksi kaupungiksi ja toivotaan ja uskotaan, että lokakuun vaaleissa asetelma vahvistuu entisestään. Olen Ahtiin itse tutustunut Riihimäen Ammattikoulun kautta ja myös kunnallispolitiikan kautta ja en itse yllättynyt kun jonkin aika sitten kuulin tästä suunnitelmasta. Toivotan Ahtin todella tervetulleeksi kokoomukseen – ryhmään ja puolueeseen jossa saa ajatella ja jossa saa olla mieltä. Jossa keskustellaan ja päätökset tehdään avoimesti. Tässä joukossa asiantuntemus ja faktat ratkaisevat. Ahti sopii hyvin mukaan ja hienoa, että hänen tietotaitonsa mm. koulutuspuolesta on jatkossakin Riihimäen kehittämisen käytettävissä.

…..

Aamulla siis aikaisin eduskuntaan. Olin sopinut aamuksi ensin palaverin fysioterapeutin kanssa liittyen eduskunnan vanhan työosan eli ns. Me kaksisataa -talon työhuoneisiin. Pelolla vain odotan sitä ilmoitusta, että talon tämän vuotinen suojelupäätös tarkoittaa sitä, että se ajaa työergonomian edelle saneerauksessa ja huoneiden ilme halutaan säilyttää työnteon kustannuksella. Pahaa pelkään. No nyt onneksi saan edes uuden työtuolin ja hieman petrausta tietokoneen näppäimistöön. Ei siis suuren suurta. Toivotaan, että hieman auttaa olkaani. Nopean palaverin jälkeen sitten tärkeä tapaaminen lukiolaisten liiton kanssa ja esillä tulevat linjaukset lukiokoulutuksessa ja myös keskeiset kehitystarpeet. Erittäin hyvä ja antoisa aamukahvitilaisuus. Sitten tuo normi rutiini eli valiokunnat ja täysistunnot ja viikko pakettiin.

Kotimatkalla poikkesin vielä Lopen Launosissa. Sieltä tänään mukaan vielä yksi varsin mielenkiintoinen uusi ehdokas meillä. Katsotaan mitä saa aikaan. Uskoisin, että näkyy. Itseasiassa tänään jo Iltalehti tuota ehdokastamme kyseli ja aika monessa lehdessä työnsä kautta hän on ollutkin esillä. Mutta julki tuokin sitten tiistaina kun lista lopullisesti keskusvaalilautakunnalle. Tänään myös muutama neuvottelu Riihimäen ehdokastilanteesta ja siellä näyttää todella hyvältä. Pääsemme erittäin lähelle täyttälistaa. Ehkä jopa siihen. Loppukiriä siis jatkamme joka puolella.

Sitten iltapäivällä hieman vaalimainosapua yhdelle ehdokkaallemme ja tämän jälkeen Pekkalan mökille syksyn pihahommiin. Viimeiset kirsikat tuli syötyä suoraan pensaasta ja myös yksi omena. Makeita olivat. Nyt puilla ja pensailla jo talven suojat ja syksy saa sen puolesta tulla. Huomenna Hyvinkäälle rallicrossikauden päätökseen. Luvassa huikean vauhdikas viikonloppu kun sunnuntaina sitten luvassa estekilpailut Läyliäisissä.

Kommentit