Perjantai, 12.02.2010

Blogi, perjantaina 12.02.2010

Tänään ne sitten alkavat. Niin siis olympialaiset ja ylioppilaskirjoitukset. Mielenkiintoisia aikoja siis edessä. Yo-kirjoitusten starttina on äidinkielen tekstitaidon koe ja Vancouverin mäkihypyn normaalimäen karsintakilpailu ja juhlalliset avajaiset.

Ylioppilaskirjoitukset ovat siis muuttuneet viime vuosina jonkin verran ja perinteiset helmikuun puolenvälin vieraiden kielten kuulunymmärtämiskokeet ennen penkkareita ovat saaneet seurakseen tuon äidinkielen tekstitaidon kokeen. Nyt kirjoituksiin lähtee mukaan yli 41 000 kokelasta eli hieman enemmän – itseasiassa 260 – enemmän kuin viime vuonna. Näiden helmikuun kokeiden tai kokeen osien jälkeen kirjoitukset jatkuvat aina maaliskuun loppuun saakka ja sitten kesänkorvalla saamme jälleen juhlia uusia valkolakinsaajia.

Kanadassa Olympialaisissa sitten taasen jakoon laitetaan yhteensä 86 mitalia maailman parhaille urheilijoille 82 eri maasta ja kisaamassa niistä yhteensä 2500 urheilijaa. Muuten edellisen kerran kun 1988 olympialaisia käytiin Kanadan maaperällä niin isäntämaa jäi kokonaan ilman kultamitalia, mutta nyt tuskin historia itseään toistaan. 110 miljoonaa Kanadan dollaria isäntämaa on nyt upottanut omaan urheiljoiden Olympialaisten tukiohjelmaan, mutta ei mitaleja todellakaan rahalla voiteta. Katsotaan miten käy. Elä ja näe.

Mutta nyt täälläkin sporttiasioiden pariin. Aamupalaveri Ilkka Kanervan ja urheilun parissa ja sitten päiväohjelmaan.

….

Eduskunnan päivä tänään siis lyhyt ja asiat kohtuullisen mukavasti järjestykseen viikon päätteeksi. Ympäristövaliokunnan kunta- ja palvelurakennehanketta käsittelevä asiantuntijakuuleminen on erinomainen ja todellakin nosti nyt esille nuo tärkeimmät aiheet monestakin eri näkökulmasta. Mielenkiinnolla odotan kun saamme aikaan tuon lausuntomme aiheesta valmiiksi ja mm. linjauksia hieman maapolitiikkaan mm. yli kuntarajojen. Täysistunnon jälkeen sitten suoraan puoluetoimistolle Kansakoulukujalle ja siellä sellainen rapsakka viisituntinen puoluesihteerimme kanssa toiminnanjohtajahaastattelujen parissa. Huomenna vielä jatkamme parilla haastattelulla Järvenpäässä Puheenjohtajapäiviemme yhteydessä ja sitten siitä olisi tarkoitus edetä jo niin, että ensi kuun puoliväliin mennessä saisimme asian päätökseen puoluehallituksessa. Katsotaan eteneekö niin.

Mutta siis huomenna maamme historian suurimmat Puheenjohtajapäivät Järvenpäässä. Luulin jo aikanaan, että kuntavaalien ja sen jälkeen EU-vaalien alla olleet PJ-päivät jäisivät ennätyksiksi, mutta mitä. Nyt välivuonna Järvenpään puheenjohtajapäiville on ilmoittautunut yli 500 Kokoomuksen paikallisyhdistyksen puheenjohtajaa ja luvassa todellinen järjestötyön päivä. Itse olen lupautunut myös puheenjohtaja Jyrki Kataisen kanssa Kokoomus Kuuntelee -tilaisuuteen Prismakeskuksen edustalle kello 13-13.30. Tervetuloa silloin kahville ja juttelemaan ja itseasiassa kahvia tarjolla koko päivän aina kello 10:stä 14:sta samassa paikassa.

Tänään Lopella vietettiin myös Koulukeskuksemme uuden B-rakennuksen harjannostajaisia. Sieltä sain usemmatkin terveiset ja sinne myös terveisiä tekijöille ja koulunväelle lähettelin. Tämä nyt harjakorkeuteen tai jo jonkin verran ylikin ehtinyt suurhanke tuo lukiollemme ja osittain myös yläkoulullemme uudet modernit opetustilat koko kunnan käyttöön ja samalla ratkaisee myös alakoulun ja erityisluokkiemme tilantarpeen. Aivan mahtavan upea rakennus joka valmistuu tässä kevään aikana ja koululla jo innolla odotetaan muuttoa uusiin tiloihin. Muistan kuinka pakkanen kiusasi vanhassa talossa jo minun kouluaikoja ja erityisesti viime vuosina ja tänä talvena, mutta onneksi nyt se on pian vain historiaa. Rakennushanke on edennyt erinomaisesti ja rakentaminen ajoittui juuri oikeaan suhdannetilanteeseen. Voimme olla jo nyt tyytyväisiä lopputulokseen ja samalla loppupisteeseen jonka tämä talo antaa yli 15 vuotiselle uudisrakentamis- ja saneerausrakentamishankkeille koulukeskuksemme alueella. Se pitää sisällään uuden Kirkonkylän koulun laajennuksineen, remontoidun A-talon ruokaloineen ja Loppisaleineen, T-siiven, Elmolan-liikuntasalin ja nyt sitten uuden B-rakennuksen. Kaikki alkaa olla kohdallaan. Vihdoin. Itseasiassa jo sovimme B-koulun vihkiäisetkin ensi syksyyn kun kaikki on sitten lopullisesti valmiina. Silloin uuden talon tulee vihkimään opetusministerimme Henna Virkkunen ja päivää mahtuu muutakin ohjelmaa Lopella ja Riihimäellä. Hieno juttu sekin.

Kommentit