Perjantai, 11.03.2011

Blogi, perjantaina 11.03.2011

Esitin eilen seuraavaan hallitusohjelmaan kirjattavaksi Lukio-opetus paremmaksi LOP-hanketta. On nimittäin niin, että tulevina vuosina lukioikäisten ikäryhmät tulevat pienenemään useamman vuoden ajan ja vapautuvat rahat tulee minusta ohjata takaisin lukiokoulutuksen laadun parantamiseen tämän kauden perusopetuksen POP-ohjelman tapaan.

Nyt päättyvällä hallituskaudellahan olemme ohjanneet vastaavan rahan POP-hankkeena takaisin perusopetuksen laadun parantamiseen. Tulokset ovat olleet erinomaisia ja tätä työtä pitää peruskouluissakin jatkaa. Mutta samaan aikaan näiden pienempien ikäryhmien siirtyessä toiselle asteelle meillä on erinoaminen mahdollisuus käynnistää uusi LOP-hanke ja kehittää myös lukio-opetuksen laatua.

Peruskoulussa tällä rahalla 200 miljoonalla eurolla saatiin aikaan mm. opetusryhmien pienentymistä ja lisäpanostuksia tuki- ja erityisopetukseen. Ja itse ohjaisin lukio-opetuksessa tätä rahaa ennen muuta opinto-ohjauksen kehittämiseen ja parantamiseen. Tavoitteena pitää olla yksi opinto-ohjaaja 200 lukiolaista kohden. Samalla myös opetusryhmien kokoon tulee kiinnittää huomiota, sekä syventävien kurssien tarjontaan ja lähilukioiden turvaamiseen.

Itseasiassa haluan tämän hankkeen lisäksi yleisemminkin lukio-opetuksen nostettavan ensi hallituskaudella koulutuspolitiikan kehittämisen yhdeksi kärjeksi. Lukiokoulutus tarvitsee ison uudistuksen oppisisältöjen ja opetuksen näkökulmasta, mutta myös selkeän vahvistuksen lukiokoulutuksen rahoitukseenkin. Tämä esittämäni LOP-hanke olisi siis erillinen laadun parantamishanke. Sen lisäksi tarvitaan rahoituspohjaan muutenkin selkeää vahvistusta.

Mitä mieltä olette?

Eilisen päivän jälkeen todellakin hyvä mieli. Hämeenlinnan seudulta iso joukko uusia yrittäjiä ja omien puheidensa mukaan aiemmin Jari Koskista äänestäneitä HPK:n kannattajia mukaan tiimiimme. Tämä oli upea juttu ja lupasivat vielä jatkoakin asialle. Mitä se sitten onkaan. Kiitos siitä. Myös Lounais-Hämeessä Forssan seudulla on päällä aikamoinen vauhti ja sieltä mukaan myös yrittäjiä ja kasvatusalan ammattilaisia.

Tukiryhmä siis kasvaa koko ajan niin julkisena Linjan tukijat -ryhmänä kuin taustatekijöinä ja sitä kautta tukijoina. Jos siis haluat mukaan niin ilmoittaudupa rohkeasti täältä nettisivujen kautta http://www.timoheinonen.fi/vaalit2011.

Tukiryhmään liittyi:

Heli-Maija Heikkinen, fil.maisteri, historian ja yhteiskuntaopin lehtori, Loppi
Sari Seppälä, opiskelija, Loppi
Tanja Nousiainen, opiskelija, jalkapalloilija, Riihimäki

Tänään aamu vie eduskuntaan. Siellä aamusta tapaaminen MTK:n Nuorten Tuottajien kanssa. Sitten täysistuntoon ja siellä äänestyksiä ja heti sieltä vauhdilla kiertueella puheenjohtajamme Jyrki Kataisen ja ehdokkaittemme kanssa Hämeeseen. Pieni pelko vielä äänestysten aikataulusta, mutta päivitä tänne ja Facebookiin heti jos muutoksia tulee kiertueeseen.

Kokoomuksen Riihimäen Vaalikahvila on nyt avattu. Puheenjohtajamme Jyrki Kataisen Häme-kiertuepäivä huipentui meidän osalta Riihimäellä kun avasimme kiertueen jälkeen Timo´s Coffeen Hämeenkadun varteen. Paikka oli viimeistä penkkiä myöten täynnä ja osa väestä seisoi. Aivan uskomaton juttu kun kyse kuitenkin isosta vanhasta Hemtexin liiketilasta. Väkeä siis valtavasti.

Vaalikahvilla ohjelmaa kun Derya Özgün ja Vilhelmiina Virkki tanssivat ja Anja Jaakkola lausui runoja. Ja tietenkin herkullinen avajaispäivän pöytä oli katettuna. Kiitos jälleen Tarkkosen Marjalle ja Noopilan Tainalle. Mahtavia tekijöitä.

Tästä eteenpäin tarkoitus kahvilaa pitää auki vaaleihin asti mahdollisimman paljon. Vielä tämä viikonloppu mennään näin, mutta maanantaista eteenpäin sitten avoimet ovet. Olette lämpimästi tervetulleita.

Ennen Riihimäkeä vielä kiertuetta Jyrki Kataisen ja osan ehdokkaistamme kanssa. Itseltäni jäi Lahti ja Hollola tänään väliin. Eduskunnassa oli samaan aikaan täysistunto ja äänetyksiä ja meidän piti olla paikalla. Minusta näin pitää ollakin. Kampanjaa ei pidä tehdä silloin kun valiokunnat ja istunnot päällä. Mutta kaksi paikkaa jäi siis väliin. Pahoittelut siitä. Mutta sitten Kärkölä, Hausjärvi ja Riihimäki mukana ja väkeä hienosti kaikissa liikkeellä. Kiitos ennen muuta tänään paikallisille kokoomustekijöille järjestelyistä. Ja tietenkin kaikille juttukavereille. Tunnelmaa alkaa nousta.

Mutta nyt kello jo kovin paljon taas. Huomenna aamulla Riihimäelle SAK:n vaalitapahtumaan. Sitten Salpausselän kisoihin ja illalla Kokoomuksen Toivo-risteilylle.

 

 

 

Kommentit