Perjantai, 10.12.2010

Blogi, perjantaina 10.12.2010

Yöltä hyvä uutinen kun Finnairin lentoemäntä ja stuerttilakko päättyy. Uutisten mukaan lentoliikenteen pitäisi palautua normaaliksi viikonlopun aikana. Kolmivuotinen sopimus kestää 2013 lokakuun loppuun asti ja kokonaisuus aikalailla monimutkainen. Mutta pääasia, että osapuolet tyytyväisiä lopputulokseen ja pystyivät sen allekirjoittamaan. Tämä varmasti kaikkien etu. Iso asia mm. maamme kilpailukyvyllekin ja myös matkailualalle. Hyvä näin.

Tänään eduskunnassa tiukka päivä ja sitten iltapäivällä yhden uuden ehdokkaamme tapaaminen preppaustilaisuus hänelle ja illansuussa sitten ensimmäinen Jouluglögitilaisuutemme. Aloitamme sarjan Hausjärven Oitista eli tervetuloa Serafiinaan 17-18.30 jouluglögille ja pipareille. Kuuntelevia korvia paikalla niin kuin joulunkin aikaan kokoomuksessa kuuluu. Nähdään.

Tässä vielä nopeasti linkki eiliseen puheeseeni isosta salista. Aiheena siis kotikuntalain muutos joka nyt mahdollistaa kaikille suomalaisille myös laitoshoidossa oleville oikeuden valita kotikuntansa vapaasti: http://areena.yle.fi/video/1521810.

….

Päivä mennyt todellakin juosten jälleen. Valiokunnat, lukiolaisia Riihimäeltä ja täysistunto ja vielä tuo preppauskeskustelu erään tulevan uuden eduskuntavaaliehdokkaamme kanssa. Ei siis Hämeeseen vaan muualle. Olen lupautunut reilulle kymmenelle nuorelle ehdokkaalle avuksi ja neuvojaksi kampanjoita silmällä pitäen ja antoisia hetkiä olleet. Taitaa olla niin että tässä on samaan aikaan yhtä paljon opettaja kuin oppijakin. Rakastan tätä duunia.

Sivistysvaliokunnassa teimme tänään päätöksen, että netin vertaisverkkojakelua koskeva ”varoituskirje”-järjestelmä lähetetään nyt perustuslakivaliokuntaan tsekattavaksi. Tavoite ja ajatus hyvä, mutta ilmassa isoja kysymysmerkkejä. Aihe siis lepää meillä nyt jonkun viikon ensi vuodenkin puolelta ja katsotaan saadaanko sitä lainkaan eteenpäin.

Riihimäen lukiolaisjoukko oli aivan superaktiivinen. Kysymyksiä ja ajatuksia paljon ja moni pohti jo myös sitä mitä ensi kevään yo-kirjoitukset voisivat pitää sisällään eduskuntaan ja lainsäädäntöön liittyen tai yhteiskunnallisiin kysymyksiin yleensä liittyen. Muutaman vinkin heitin ja lupasin aiheeseen palata vielä. Voisin sen vaikkapa tehdä täälläkin ensi vuoden puolella. Katsotaan….

Mutta sitten kaiken tämän jälkeen ilta Hausjärvellä. Tänään aloitin joulun perinteisen Jouluglögikiertueen. Hausjärven Serafiinassa Nelly ja Paavo olivat laittaneet tarjoulupöydät notkolleen ja mukana tunnelma. Kivoja keskusteluja ja tästä on hyvä jatkaa huomenna sitten aamupäivästä Hämeenlinnaan Hämeenlinnan kokoomuksen glögeille Reskalle klo 10-11 ja sitten Lahteen Laihon Elinan kanssa Lahden Joulumarkkinoille 12-15. Tervetuloa mukaan!

Kommentit