Perjantai, 09.05.2008

Blogi, perjantaina 09.05.2008

Oikein hyvää Eurooppa-päivää kaikille! Suomenliput salkoihin!

Tänään Eurooppa-päivän maamme pääjuhla on hienosti meillä Hämeessä ja Hämeenlinnassa mikä hienointa puhuu ulkoministerimme Alexander Stubb ja komissaarimme Olli Rehn. Kaiken kaikkiaa virallisempia juhlia on tänään 18 eri paikkakunnalla ja monessa koulussa ja päiväkodissa. Tänään itsekin suuntaan sivistysvaliokunnan ja täysistunnon jälkeen Eurooppa-päivän tapahtumiin.

Miksi sitten juuri Timon päivänä Eurooppa-päivää juhlitaan? Samana päivänä toukokuun 9. päivänä 58 vuotta sitten annettiin julistus jota pidetään alkuna Euroopan integraatiolle. Suomessa päivää on juhlistettu koko EU-jäsenyysaikamme. Tänään voimme juhlistaa eurooppalaisuuttamme myös illalla MM-jääkiekko-ottelulla Latviaa vastaan ja sitten viikonloppuna toivotaan, että suomalaisjuhlat jatkuvat Turkissa, kun Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen hyökkäävät jälleen tositoimiin.

Kun tuo urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni. Niin en voi olla hieman kommentoimatta täälläkin Jussi Salonojan todella kovaa vetoa. Jussi Salonojahan tekee suomalaista uhrieluhistoriaa tekemällä historiamme suurimman yksityisen henkilön tekemän satsauksen ja panostuksen suomalaiselle urheilulle. Uusi Future Sports -ohjelma on huikea juttu ja vielä pituudeltaan viisi vuotinen niin ei voi muuta kuin nostaa olematonta hattua Salonojalle. Kyse on siis Salonojan ja SUL:n välisestä yhteistyösopimuksesta jolla tähdätään Lontoon 2012 olympialaisiin. Tarkoitus on tällä merkittävällä panostuksella tasoittaa ja mahdollistaa nuorten urheilijoiden tietä Lontooseen ja tietysti olen tyytyväinen, että kovaan porukkaan on valittu nyt jo ensimmäisten joukossa myös meidän Lopen oma suuri poika Mikko Lahtio. Mukana Mikon lisäksi on Visa Hongisto, Sari Keskitalo, Jarkko Ruostekivi, Minna Nikkanen, Petteri Lax, Viljo Toivonen, Ari Mannio, Jussi Viita ja Arno Laitinen. Ja Salonoja lupaa, että joukkoa voidaan vielä kasvattaakin ja jotain kuvastaa miehen sanat ”katsotaan vuosittain millaista tarvetta on”. Siinä siis ollaan mukana mielellä ettei jarrutella vaan tehdään. Hienoa työtä ja toivotaan, että tämä avaa hanoja myös muilta suomalaisilta ja suomalaisyrityksiltä yleisurheiluun missä sponsoreiden saanti ei ole kovin helppoa työtä. Tsemiä Mikolle ja kumppaneille.

Kynästä -sivulla myös jotain uutta kiinnostuneille – tällä kertaa koulujemme kerhotunneista. Hieno juttu, että nyt niitäkin ollaan palauttamassa jälleen lasten ja nuorten arkeen. Mutta Kynä-tekstissä lisää.

….

Nyt kekko 19.55 ja juuri kotiin. Matkaa ja töitä tehty tänäänkin monen suuntaan. Päivä eduskunnassa hyvin normaali. Sen verran jouduin tänään kikkailemaan päivän aikataulua, että ehdin piipahtamaan varajäsenenä liikenne- ja viestintävaliokunnassa missä miesvajausta. Asiana oli alkolukkokokeilun vakinaistaminen ja olikin mielenkiintoista päästä mukaan. Tämä olisi sellainen valiokunta missä enemmän kuin mielelläni olisin aina mukana ja varsinaisena jäsenenäkin, mutta sivistysvaliokunnan kanssa kun on pääasiassa päällekkäin niin se ei onnistu. Nyt siis varana, mutta sekin antaa hyvät mahdollisuudet seurata läheltä liikenteen ja viestinnän asioita. Tänään myös sivistysvaliokunta ja täysistunto ja sen jälkeen nopea siirtyminen Hämeenlinnaan Eurooppa-päivän juhlallisuuksiin ja seminaariin. Juuri sopivasti ehdin kuulemaan Verkatehtaalle ulkoministeriämme ja täytyy kyllä sanoa, että ei tuollaista ulkoministeriä taida meillä koskaan ennen olla ollutkaan. Vahva esiintymistaito, erittäin vahva osaaminen ja upeat taidot viedä asioita eteenpäin. Eikä varmaan kovinkaan tavanomaista, että ulkoministeri kiinnostaa myös näin nuoria ja se tietysti nuorten yhteiskunnallisen kiinnostuksen kannalta hieno juttu. Tänäänkin paikalla paljon nuoria. Stubbin jälkeen näyttelijä Jani Toivola piti myös mainion puheenvuoron erilaisuudesta Suomesta ja Euroopassa ja heitä äänessä komissaari Olli Rehn ja sitten myös MEP:it. Juhlaseminaari “Monikulttuurisuus – Euroopan vahvuus” -otsikolla Vanajasalissa keräsi hyvin väkeä ja harvoin tuollaista puhujajoukkoa kerralla pääsee kuulemaan.

Lisäksi Verkatehtaalla riitti paljon nähtävää teeman ympärillä. Lasipihalla esiintyi mm. Kuopio sirkuksen väkeä ja viihdekuoro Cantitores. Hieno tilaisuus.

Nyt juuri siis kotiin. Ehdin vielä illansuussa käydä Narinkkantorilla Kampissa katsomassa kun Viro esittäytyi upealla tapahtumalla. Hieno markkinointitempaus naapuriltamme. Huomenna kuitenkin jo seitsemältä lento Joensuuhun eli luovutan jo.

Kommentit