Perjantai, 09.02.2007

Blogi, perjantaina 09.02.2007

”Tästä on tulossa hallituksen härskein poliittinen virkanimitys” Näin uutisoi eilinen Ilta-Sanomat (8.2.2007) SDP:n yrityksen nimittää Erkki Tuomiojan erityisavustaja Folke Sundman näyttävään palkintovirkaan ulkoministeriön globaaliasioiden osaston päällikön paikalle. Tuomiojan ajama hanke nostatti kuitenkin heti virkamieskunnassa karvat pystyyn ja ei ihme. Sundman ei nimittäin täytä edes paikan kelpoisuusehtoja. Tehtävän haku edellyttää ulkoasiainneuvoksen virkaan, mitä Sundmanilla ei ole. Ja toisaalta Sundmanilla ei ole edes yliopiston loppututkintoa.

Tuomiojalla on kuitenkin takataskussaan keino saada avustajansa huippupaikalle. Kelpoisuusehdot vo helposti kuulemma kiertää, kun ensin Sundman nimitetään ulkoasiainneuvoksen virkaan ja seuraavalla päätöksellä osastopäälliköksi. Ilta-Sanomien mukaan eriavaus-menettely on pmahdollista, jos henkilö ei täytä kriteerejä.

Niinpä niin. En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Ymmärrän hyvin muiden tehtävään pätevien ja osaavien virkamiesten närän. Minun oikeustajuuni ei tälläinen mahdu ja ei varmaan monen muunkaan. Saa nähdä miten Tuomioja toimii nyt kun Ilta-Sanomat menivät paljastamaan salajuonen etukäteen. Hyvä niin.

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että paikalle haetaan paras mahdollinen henkilö. Puoluekanta ei saa ratkaista, mutta toisaalta en hyväksy sitäkään, että puoluekanta olisi este. Valitaan siis aina paras ja osaavinen. Ilman keplotteluja.

Tänään alkaa myös tulevien ylioppilaiden urakka. Tuli vain mieleen tuosta loppututkinnosta ja opiskelun hyödyllisyydestä. Uusia päteviä hakijoita ensin jatko-opiskelupaikoillen valmistuu tänä keväänä lukioista yli 40 000. Tänään urakka alkaa uudella äidinkielen tekstitaidon koe. Kokeen materiaalina on esimerkiksi uutisia, juttuja ja artikkeleita ja näiden pohjalta abeille tulee tehtäviä mitkä esimerkiksi voivat liittyä annetun tekstin rakenteisiin ja ilmaisuun. Uudistetun äidinkielen kokeen toinen osa eli esseekoe pidetään ensi maanantaina. Mielenkiintoinen juttu. Huomenna mielenkiinnolla selaamaan Helsingin Sanomia ja tutustumaan tämän päivän ylioppilaskokeeseen. Se sellainen joka vuotinen traditio. Kiva katsoa mitä tässä olisi osannut ja nyt tuo äikän uusi koe kiinnostaa opettajana ja suomenkielen rakastajana erityisesti.

Niin tänä keväänä abeilla on lisäksi ensi kertaa mahdollisuus kirjoittaa myös terveystiedon koe, ja pitkän matematiikan kokeeseen tulee vaativampia tähtitehtäviä. Hyviä uudistuksia.

Niin ja urakka on sitten näiden nuorten osalta valmis maaliskuun 28. päivä. Tsemppiä kaikille abeille ja onnea kovaan koitokseen.

….

Minun urakkani tänään jatkuu Espoossa ja Helsingissä ja sitten Hämeen kierroksella. Vielä tänään en voi paljastaa tuota aamun ohjelmaani, mutta sen verran voin kertoa, että suuntaan erään toisen ehdokkaan vaalitoimistolle ja siitä se alkaa. Häme kiertueella tänään liikun Kanta-Hämeen puolella.

….

Kello 18.06 ja juuri kotiin. Päivällä kuvasimme siis Saulin Tietotoimiston Uutiset Espoon Olarissa. Tällä kertaa ei urheilua eikä motorsporttiakaan vaan Sauli Niinistön kampanja uutiset. Mukava kokemus ja meitä tv-alan ammattilaisia on mukana vielä kampanjan loppuun asti. Näihin uutisiin pääset osoitteesta www.niinisto.net.

Helsingistä sitten kampanjan pariin. Kampanjabussimme on ollut nyt liikkeellä ahkerasti 15 pakettiauton rinnalla ja tänään autoon pakatiin jo huomiset Lahden Snowcrossin MM-osakilpailunkin materiaalit. Sitten kampanjan parissa loppu iltapäivä ja nyt jälleen kotona. Vapaailta ja huomenna jälleen kampanjan pariin. Itse siis suuntaan Lahteen ja teamiläisiä on liikkeellä lisäksi mm. Riihimäen Graniitin talvitapahtumassa. Nähdään.

Kommentit