Lauantai, 10.02.2007

Blogi, lauantaina 10.02.2007

SDP painosti Keskustan pettämään yrittäjät.

Tuo otsikkolause kuvaa hyvin tilannetta eduskunnassa. Eduskunta siis hyväksyi viime meteillä SDP:n ja keskustan tuella yhteistoimintalain laajennuksen. Kokoomus jäi ainoana puolustamaan yrittäjiä ja työllisyyttä vastustaen loppuun asti lain ulottamista alle 20 hengen yrityksiin. Katainen totesikin äänestyksen jälkeen, että nyt tehty yt-lain laajennus on suomalaisen työn kannalta surullinen ratkaisu. Katainen muistuttaa, että alle 20 työntekijän yrityksistä 78 prosenttia on ilmoittanut, että uusi yhteistoimintalaki vaikuttaa kielteisesti niiden halukkuuteen palkata uusia työntekijöitä.

Kokoomuskin kannatti tosin muuten yt-lain uudistamista, mutta ainoastaan yhteistoimintamenettelyn ulottaminen alle 20 hengen yrityksiin ei puolueellemme sopinut.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin keskusta oli itse asiassa alun perin kokoomuksen linjalla, mutta SAK:n ja SDP:n painostuksen alla keskustan oli pakko unohtaa yrittäjät. Tässä jälleen yksi hyvä esimerkki sellaisesta tilanteesta missä keskusta-oikeistolainen hallitus olisi pystynyt hyvään ja työtä edesauttavaan ratkaisuun. Valitettavaa tällainen demarien ylläpitämä tilanne, missä työelämä nähdään edelleen vastakkainasettelun pelikenttänä. Se ei edistä työntekijöiden eikä työnantajienkaan asemaa.

Tästähän Sauli Niinistökin puhui meille keskiviikkona Hyvinkäällä. Niinistö totesi Hyvinkää salissa, että Suomessa pitäisi saada aikaan sellainen ilmapiiri yrityksiin, että samaan aikaan kun yritys menestyy niin myös työntekijät voivat tuntea olonsa töissä viihtyisäksi. Tämä on Niinistön mukaan EK:n ja ennen muuta SAK:n haaste. Niiden on pystyttävä näyttämään kolmikannan toimivuus ja olemassaolon oikeutus.

Eiliseltä päivältä kiinnostukseni kiinnitti myös uutinen missä puhuttiin päästöistä. Itse olen peräänkuuluttanut juuri samaa eli siinä piilee suuri vaara jos EU:ssa sitoudumme yksin liian tiukkoihin ehtoihin ja muita maita ja alueita jää päästökaupan ulkopuolille. Vaara on sekä taloudellinen että ympäristöllinen. Työpaikat valuvat vapaille alueille tehtaiden perässä ja samalla siellä tehtaat sitten tupruttavat kahta kauheammin päästöjä. Olen siis peräänkuuluttanut tarvetta kansainväliseen vahvaan yhteiseen päätökseen. Toki maailma tarvitsee esimerkin näyttäjiä, mutta ei hullun rohkeita.

No eilen sitten kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen totesi, että toteutuessaan EU:n yksipuoliset päästövähennykset johtaisivat siihen, että tuotantoa Euroopasta siirtyisi muualle. Eli juuri näin. Hallitus ei kuitenkaan asiasta päässyt yksimielisyyteen ja se ykkäsi viikolla ratkaisuaan EU:n yksipuolisista 20 prosentin päästövähennyksistä. EU-ministerivaliokunta keskusteli samalla energia- ja ilmastokysymyksistä aamulla pitkään ja hartaasti, mutta ei saanut päätöstä aikaan.

Suomesta on viestitetty, että maamme on valmis hyväksymään tavoitteen 30 prosentin päästövähennyksestä vuoteen 2020 mennessä, jos sellaisesta syntyy maailmanlaajuinen sopimus, johon tulevat mukaan kaikki merkittävät päästäjät.

Tähän linjaukseen olen siis enemmän kuin tyytyväinen. Nyt pisteitä hallitukselle. Onneksi edes joskus.

Yksipuoliset ratkaisut EU:ssa voivat olla kaikilla tavoilla kohtalokkaita ja siksi tämä linja nyt oikea.

….

Niin ja täytyy todeta, että joskus tuo julkinenkin asian käsittely voi tuottaa tässä maassa oikeudenmukaisempaan tulokseen. Eilen kirjoitin Ilta-Sanomien uutisesta joka oli otsikoitu ”Tästä on tulossa hallituksen härskein poliittinen virkanimitys” Kyse oli SDP:n ja erityisesti ulkoministeri Erkki Tuomiojan suunnitelmasta nimittää hallituksen viime metreillä erityisavustajansa Folke Sundman näyttävään palkintovirkaan ulkoministeriön globaaliasioiden osaston päällikön paikalle. No asian esilletulo ratkaisi tilanteen. Sundman ilmoitti ettei hän pyri paikalle. Nyt tehtävään voidaan toivottavasti valita ”pätevin ammattilainen” eikä vain ”sopivin demari”.

….

Eilinen Äidinkielen yo-koe tuntui mielenkiintoiselta. Tehtävät julkaistiinkin nyt netissä Hesarin sivuilla www.hs.fi. Äärimmäisen mielenkiintoinen uudistusnut koe. Enää ei siis kirjoitettu yhtä ainetta tai esseetä annetusta otsikosta tai aineistosta vaan nyt ylioppilaskokelaiden piti vastata viidestä tehtävästä kolmeen ja kuhunkin 1-2 sivun hyvä vastaus.

Itse olin tyytyväinen, että kysymyksissä piti mm. kirjoittaa uutinen Siklaxin paikallislehteen. Uutiselle oli oikean uutismaailman tapaan merkitty myös määrämitta ja tämä nosti haastetta merkittävästi. Olisikin mukava nähdä millaisia uutisia nuoret ovat kirjoittaneet. Sitten toisessa kysymyksessä piti käsitellä uutisoinnin puolueettomuutta STT:n uutisen pohjalta ja sitten vaikea tehtävä analysoida kahta Makasiinien polttoon liittyvää kirjoitusta ja pilapiirrosta ja sitä millaisen kuvan ne antavat lukijalle. No kun tässä jo kolme viidestä kysymyksestä paljastin niin kaksi muuta olivat romaani katkelman kertoja kuvaileminen ja yhdessä piti katkelman perusteella päätellä miksi tekstin Otto Näs pakeni vanhainkodista.

Äidinkielen tehtävät pdf:nä:
http://www2.hs.fi/extrat/kotimaa/yo07kevat/kysymykset/0902/tekstitaidon_koe.pdf

Niin mitkä minä olisin valinnut…. No toimittajana pari uutisiin liittyvää kysymystä ja sitten kolmanneksi… ehkäpä tuo Makasiineihin liittyvä tehtävä.

….

Tänään hurja kampanjapäivä!

Itse olen ison rymän kanssa kampanjoimassa tänään Lahdessa. Suuntaamme vahvan kampanjamme piikin nyt Lahden kisamonttuun missä ajetaan Snowcrossin eli moottorikelkkojen MM-osakilpailu. Itse olen tehnyt kahdesta aiemmasta kilpailusta vuosina 2005 ja 2006 Motorforumin ohjelmat ja nyt tv-karenssissa voin sitten hyvin keskittyä kampanjointiin ja itse kilpailuun. Mukaan Lahden ja Päijät-Hämeen turneelle lähtee tällä kertaa täältä ainakin Raisa, Katja, Janna ja Tero ja lisäjoukkoja on Päijät-Hämeen puolelta tiedossa. Kova porukka!

Samaan aikaan Riihimäelläkin tapahtuu. Mikle ja Juha pitävät kahvipannua kuumana toimistolla Hämeenkatu 38:ssa kello 10-13. Siellä siis kannattaa poiketa ja samaan aikaan Riku, Veikko ja kumppanit ovat liikkeellä Graniitilla. Paljon siis tapahtuu tänäänkin.

Kohta Vaalibussiliikkeelle ja matkaan….

…..

Kello 17.00 ja juuri kiertueelta kotiin. Tänään ensin piipahdin vaalitoimistollamme Riihimäellä. Mikle ja Juha isännöivät paikkaa ja hyvin väkeä saivatkin kahville ja tukiryhmäänkin. Kiitos miehille! Sitten Riihimäen uudelle keskustatorille Graniitille ja 150 korttia jakoon ja ihmisten kanssa jutustelemaan. Onneksi apunani oli kampanjan teamiläisiä ja homma hoitui hienosti.

Riihimäeltä Lahteen kisamonttuun Snowcrossin MM-osakilpailuun. Kilpailu jouduttiin lopulta jättämään kesken kovan pakkasen aiheuttaman lumipölyn takia. Sääli – onneksi yksi hyvä startti päästiin ajamaan. No oli kiva nähdä kelkkapuolen tuttuja ja Moottoriliiton kavereita ja tukiryhmäänkin ilmoittautui sielläkin yksi kova nimi. Moottorikelkkojen maailmanmestari Janne Tapio nosti tukiryhmän maailmanmestaruuksien määrän jo 16:sta. Komea ryhmä koossa. Kaiken kaikkiaan tukiryhmä lähestyy jo 450 tukijan joukkoa. Kiitos.

Nyt suihkuun ja illalla vielä pyörähtämään Helsinkiin Jan Vapaavuoren Vaalistarttiin. Sain kutsun ja tottakai pitää mennä mukaan. Tilaisuus alkaa kello 20 ja kestää kaksi tuntia eli kohta sitä saa taas mennä.

….

Vapaavuoren Jannella oli hieno vaalistartti Helsingissä. Tiivis kaksituntinen jja väkeä liikkeellä hyvin. Kertoivat, että tukiryhmässä on mukana nyt viisi sataa tukijaa ja tavoite on päästä nyt viiden viimeisen viikon aikana yli tuhanteen. Uskon, että Jannen sakki siihen pääseekin.

Puoluesihteerimme Taru Tujunen kertoi hieman kampanjan etenemisestä ja ensi viikolla kampanjamme ottaa uuden askeleen kun sloganit ja kampanjan värimaailma julkistetaan. Uskon, että tästä tulee kova juttu. Kaikki merkit viittaavat siihen.

Tilaisuudessa puhui myös Harry Bogomoloff joka antoi täyden ja vahvan tukensa Jannelle. Kiva tilaisuus ja oli kiva olla paikalla. Kiitos siis kutsusta.

Huomenna kunnanhallituspäivä. Perjantaina saimme maanantain kokouksen esityslistan ja aina silloin käyn listan heti tuoreeltaan läpi. Sitten toinen perusteellinen luku aina sunnuntaina. Olen oppinut tähän tyyliin ja se minusta toimiva. Perjantain ja torstain luvun jälkeen aina tiedän onko sellaisia asioita listalla mitkä vaativat yhteydenottoja toimistoaikana ja sitten sunnuntain lukeminen syventää ja tarkentaa vielä. Toiminut hyvin nyt jo kuusi vuotta. Mielenkiintoinen lista nytkin maanantaille ja nyt jälleen julkiseksi tulee niitä puheenjohtajistommekin asioita mistä olen aina vain ylimalkaisesti voinut todeta tyyliin ”elinkeinopolitiikkaa” tai ”maapolitiikkaa”. Nyt maanantaina hyväksymme ja vahvistamme jälleen Maakylään yhden merkittävän yrityskaupan, kun nurmijärveläinen NB-Seinä ostaa merkittävän teollisuustontin aiemmin alueelta tontin ostaneen THK-Engeneeringin naapurista. Alueesta tulee hyvä keskittymä Lopen portille. Muitakin tärkeitä ja isoja asioita listalla, mutta palataan niihin hieman vielä huomenna. Lista siis löytyy netistä www.loppi.net ja sieltä päätökset ja Kunta-web.

Nyt kello jo 23.50 ja aika kiittää tästä päivästä. Huomenna uuteen päivään.

Kommentit