Torstai, 08.02.2007

Blogi, torstaina 08.02.2007

Suomen kuntaluvun rajaaminen magiseen 100 ei sitten saanut kannatusta suurimmilta puolueilta. Kuntien talous- ja rahoitusfoorumin vaalipaneelissa ajatus näin rankasta karsinnasta ei saanut kannatusta keneltäkään. Vain SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma korosti liitosten tarvetta.

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että kuntien pakkoliitoksilla ei asiaa ratkaista. Tarvitaan hyvää yhteisymmärrystä ja yhteistä tahtoa eikä siinäkään tapauksessa keinotekoiset asukasmäärärajat minusta toimi maassamme mikä on hyvin laaja väkilukuun verrattuna ja hyvin eri tavalla asutettu. Siitä olen varma, että yhteistyötä kunnat tarvitsevat ja rakenteellisiakin muutoksia palveluiden tuottamisessa, mutta pakkoliitoksille minä sanon ei. Kaikissa tapauksissakin asia vaatii minusta aina kuntalaisäänestystä. Meidän valtuutettujen valtakirja ei minusta riitä kunnan lopettamiseen.

Mielenkiintoinen oli myös eilisillan ensimmäinen Maikkarin Pääministeritentti. Kolmen suuren puolueen pääministeriehdokkaat olivat nyt ensimmäistä kertaa kolmistaan ja heti saatiin aikaan kunnon keskustelua kun oli aikaa hieman enemmän. Minusta puolueille pitäisi antaa tasaisemmin tv-aikaa, mutta niin, että samaan aikaan tentissä on vain muutama puolue. Ylehän käyttääkin tätä mallia jo osittain eduskunnassa olevien ja vasta sinne pyrkivien puolueiden omilla tenteillä. Sekin ehkä turhan suureksi jäävä rajaus.

Esille nousi eilen mm. SDP:n uskomattoman suuret vaalilupaukset. Pääministeri ja demarien nykyinen hallituskumppanikin äimisteli demarien jakolinjaa ja ylisuuria lupauksia. Vanhasen mielestä SDP:n yli kahden miljardin lupaukset vaarantavat talouskasvun.

Katainen puhui tänään muutenkin nykyhallituksen ylisuurista vaalilupauksista. Demarien vaaliohjelmien menolisäykset ovat 2,4 miljardia ja keskustan 1,5 miljardia euroa. Katainen totesi tänään, että hän ei usko hetkeäkään, että näillä puolueilla olisi aikomustakaan pitää annettuja lupauksia. Näyttöjä Katainen muistutti olevan neljänkin vuoden takaa kummankin hallituspuolueen toimesta. Katteettomat lupaukset siis näyttävät saavan jatkoa.

No erityisen tyytyväinen olin MTV3:n tentissä Jyrki Kataisen ja Vanhasen hyvästä ilmapiiristä ja luottamuksen ilmapiiristä ajatellen myös keskusta-oikeistolaista hallitusvaihtoehtoa vaalien jälkeen. Tosin puheenjohtajamme toivoi, että yhteistyömahdollisuuksia olisi myös muidenkin vaihtoehtojen varassa ja Katainen ehdottikin Heinäluomalle yhteistä sinipunaseminaaria. Minusta Kataisen linja oikea. Vaalit ja yhteiset tavoitteet ratkaisevat hallituspohjan.
Natoakin eilen taas nostettiin esille, mutta varmaan nyt jo viimeistä kertaa. Enää ei SDP:n Nato-uhkailullekaan ole siipiä, kun Katainenkin irtisanoutui jälleen kerran Natoon menosta. Hyvää oli myös se, että kolme suurta olivat siitäkin samaa mieltä, että liittoutuminen ei ole säästökeino tai ratkaisu rahaongelmaan.
Mielenkiintoinen tentti. Ei vielä mitään erikoista, mutta ehkäpä tästä tilanne vielä lämpenee.

….

Eilen sitten eduskunta hyväksyi myös vielä uuden alkoholilain mikä tuo mm. varoitustarrat viinapullojen kylkiin. Pulloihin tulee vastaavat etiketit kuin tupakka-askeissa on jo jonkin aikaa ollut. Varoituksia alkoholin terveyshaitoista sekä sikiövaurion vaarasta. Samalla uusia laki rajoittaa myös alkoholin mainontaa ja kieltää vähittäiskaupalta oluenmyynnin paljousalennukset. Uuden lain myötä alkoholin tv-mainonta mm. kielletään 7 – 21 välisenä aikana ja elokuvateattereissa alle 18-vuotiaille sallituissa näytöksissä. Kielto koskee yli 1,2 -prosenttisia alkoholijuomia.

Itse en tarrojen kannalla ollut, mutta mielenkiinnolla jään odottamaan mikä vaikutus niillä on. Toivottavasti hyvä.

….

Nyt Helsinkiin tv-mainoksemme kuvauksiin. Nettimainos tulee pian jo tänne sivuille ja tv-kampanjamme alku on räväkkä ja yllätyksellinen. Tänään myös Hämeenlinnan OKL:llä tukijatapaaminen ja sitten iltapäivällä jälleen kahvipannu kuumana Hämeenkadun vaalitoimistossa Hämeenkatu 38:ssa. Poikkea ja ota ystäväsi mukaan.

….

Tv- ja nettimainoksen kuvaukset Helsingissä sujuivat hyvin. Kaikki oli kunnossa ja tänään kuvasimme yrittäjyyskuvat. Halusin ehdottomasti, että nämä kuvat kuvataan aidossa paikassa – siellä missä teemme mm. Motorforumin Enduro-ohjelmat. Pidempään nettiversioon otin hieman laajemmin esille tavoitteitani, mutta muutenhan ne löytyvät täältä kotisivuilta täydellisessä muodossaan. Tuosta ohjelmastani onkin tullut jonkin verran palautetta. Aiheista ja teemoista enemmänkin, mutta myös siitä, että ohjelmamme on selkeä, suorasanainen ja helposti aukeava. Se oli tarkoituksenikin. Minusta on aivan turhan paljon puhuttu ja kirjoitettu kauniita korulauseita missä todelliset tavoitteet ja mielipiteet jäävät sanahelinän varjoon. No sellaisen kanssa tietysti helppo elää, kun voi puhua toiselle toista ja toiselle toista. Minä en halua toimia niin. Siksi suoraa puhetta tässäkin.

Yksi parhaista ystävistäni meikkaaja ja maskeeraaja Sanna oli myös mukana kuvauksissa. Aitoa tunnelmaa siis silläkin puolella. Tv-ohjelmienkin kuvauksissa tuo puuteri ja ties mitkä valokynät näyttelevät arkipäivää. Niin ja jotenkin tuntuu, että vuosi vuodelta niitäkin kuluu yhä enemmän. No onneksi Sanna ja Johanna osaavat hommansa ja saavat naaman ohjelmiinkin kelpaavaksi.

Helsingistä ajoin sitten Hämeenlinnaan. Nostalgisia tunnelmia kun menin Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitokselle. OKL oli minulle tärkeä paikka aikanaan ja opiskelujen jälkeenkin olen pitänyt sinne yhteyksiä ensin pääsykoeuudistuksessa mukana olleena ja sitten vain entisenä tyytyväisenä Okalaisena. Oli mukava nähdä entisiä opettajiani ja tuntuipa kivalle kun he muistivat minut ja vielä aivan hyvällä 🙂 On muuten kaksi loistavaa OKL:n opettajaa jäämässä myös eläkkeelle tämän vuoden aikana. Aivan loistava biologian ja maantiedon opettajani Martti Raekunnas ja tietokoneiden ihmemies Piiparin Martti. Kummankin kanssa sain tänäänkin jutella ja Lehtosen Heleenan ja monen monen muunkin. Uskomattoman hyvään hetkeen OKL:lle satuin. Oli kivat hetket.

Olin sopinut OKL:lle täksi iltapäiväksi tukijatapaamisen ja samalla tapasikin myös sellaisia tukijoita joita en ennen ollutkaan tavannut silmästä silmään. Oli mukava kuulla opiskelijoiden mietteitä ja vielä sai hyvää ruokaseuraakin perinteiseen OKL:n ruokalaan ravintola Laudaturiin. Tukiryhmäni 400. jäsen lastentarhanopettaja ja nykyinen OKL-opiskelija Eini Uutela söi kaverinani ja olikin mukava huomata kuinka kovasti Einikin tekee töitä. Uusia tukiryhmäläisiä tulee ja meininki hyvä. Ovat tulossa Hämeenlinnan Sirkukseenkin suuremmalla kaveriporukkalla 10.3. Siis päivämäärä kalentereihin ylös. Menoa tulee olemaan myös Riihimäellä 3.3. ja 9.3, mutta paljastetaan niitä myöhemmin. Ja kova loppu kampanjallemme on luvassa lauantaina 17.3. Käsityöläisten johdolla. Mutta ei mennä asioiden edelle.

….

Hämeenlinnasta Riihimäelle. Ensin vaalitoimistolla Tarkkosen Marjan ja äitini kanssa kahvikupin ääressä ja jälleen mukavasti väkeä liikkeellä. Paikka on osoittanut tarpeellisuutensa ja tänäänkin tukiryhmä kasvoi siellä. Paikka siis avoinna jatkossakin aina tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin kahvien merkeissä ja joka arkipäivä shop in shop -periaatteella.

Illalla vielä kävimme läpi kampanjan tilannetta torstain viikkopalaverissa. Nyt tv-kampanja hanskassa, lehtimainoskampanja valmiina ja väriä tulos teidenkin varsiin ja tilaisuuslistakin ihan kivan oloinen. Kiitos tekijöille.

Niin ja kotimatkalla vielä nopea pyörähdys Riihimäen Kahvila Korvan avajaisissa ja nyt kotona. Huomenna mielenkiintoinen päivä. Se vielä hieman salainen. Paljastuu se pian.

Niin ja kun eilen lupasin paljastaa tänään Sauli Niinistön ministerin salkun maalisvaalien jälkeen. Niinistö totesi äänestäjälle joka asiaa häneltä kysyi: ” Puhemieskin on mielenkiintoinen tehtävä”. Niinpä. Tai ulkoministeri – veikkaan minä.

Kommentit