Perjantai, 08.09.2006

Blogi, perjantaina 08.09.2006

Perjantaina aamulla ennen neljää ylös. Pimeää…. yöllä ensimmäinen syysmyrsky ja henki heti syksyinen. Suihku, aamupala ja uutiset nyt vain teksti-tv:stä ja sitten kohti lentokenttää. Nyt kello 5.30 ja Helsinki-Vantaalla. Lento Tornioon lähteen kuuden jälkeen ja nyt istun odotteluaulassa. Tänään lennän Tornioon.

Oikeastaan ihan mukava mennä pohjoista kohden tänään. Jo eilen Helsingin liikenteessä näkyi tavanomaista enemmän poliiseja ja tänään pyörähtää käyntiin historian mahtavimmat turvajärjestelyt Suomessa. Suomen EU-puheenjohtajakauden superviikonloppu käynnistyy nimittäin tänään perjantaina. EU:n valtiovarainministerit aloittavat kaksipäiväisen kokouksensa Helsingin Messukeskuksessa ja huomenna ovat vuorossa EU:n kahdenväliset huippukokoukset Kiinan ja Etelä-Korean kanssa. Eikä siinäkään vielä kaikki. Sunnuntaina avataan sitten kaksipäiväinen EU:n ja Aasian Asem-huippukokous.

Asialistat näissä kokouksissa eivät pidä sisällä mitään kovinkaan ihmeellistä. Asioita varmasti olisi, mutta lupa ei ole odottaa mitään kovinkaan ihmeellisiä päätöksiä tai läpimurtoja. Toivotaan kuitenkin, että Suomi hoitaa puheenjohtajuutensa mallikkaasti. Varmasti löytyy paljon asioita missä voisi edistystä tapahtua ja nyt on Suomen vuoro näyttää taitonsa.

Viikonlopun kokousten aikana järjestetään ennakkotietojen mukaan myös useita mielenosoituksia. Niihinkin odotetaan osallistuvan tuhansia ihmisiä. Suurimmat mielenosoitukset järjestetään huomenna. Viikonlopun turvajärjestelyt ovat siis Suomen kaikkien aikojen laajimmat, ja Helsingin liikenteessä on voimassa useita poikkeusjärjestelyjä. Esimerkiksi pysäköintiä rajoitetaan kaupungin keskustassa.

Toivotaan, että kaikki menee hyvin – niin kokouksissa, liikenteessä kuin mielenilmauksissakin. Malttia.

Nyt lentokoneeseen ja kohti Tornioon.

Kello 8 ja nyt jo Torniossa. Hotelliin juuri kirjauduin ja tästä töihin. Itseasiassa vielä ehdin hieman kunnankin asioita hoitaa. Sain aamulla sivistystoimenjohtajalta puhelinsoiton ja se vaatii hieman työtä. Asia ollut eilen illalla sivistyslautakunnassa esillä ja koskeen koulukuljetusten tarjouskilpailua. Palataanpa asiaan myöhemmin. Mutta pian siis töihin.

Päivä Torniossa takana. Kauppaketju teki kaikkien aikojen myyntiennätyksensä. Rikki meni kaikkien muiden kaupunkien ennätykset. Oli mukava jälleen tehdä hieman erilaista työtä ja saimme myös muutamia uusia juttuja eteenpäin. Päivän aikana soittelimme myös kampanjani asioita ruokatauolla ja nyt vielä illallakin. Mainonnan suunnitelma alkaa hahmottua.

Nyt hotellilla ja ajattelin pyörähtää Tornion keskustassa ja ehkäpä Ruotsissakin. Katsotaan miten tuo sää suosii. Aamulla aikaisin töihin eli sitten nukkumaan.

No niin kylmää ja tihkuista oli että enpä tehnyt kuin pienen iltalenkin. Koko matkan juttelin vielä kuntamme asioista eli niin tehokkaasti. Nyt ajattelin jo mennä nukkumaan, kun huomenna aikainen herätys ja työpäivä. Illalla sitten paluu lento takaisin etelää, mutta nyt joudun menemään autolla ensin illalla Ouluun ja sieltä lentäen Helsinkiin, kun viimeinen Kemin lento lähtee jo kahden maissa ja työpäivä jatkuu aina iltaan asti.

Sunnuntaina sitten Riihimäellä Asematapahtuma mihin sain kutsun Riihimäen kokoomuksen osastolle. Juha Järvinen on tehnyt materiaaleja sunnuntaiksi eli kaiken pitäisi olla kunnossa.

….

Tänään uutiset kertoi, että luottamus maamme hallitukseen on pysynyt alavireisellä tasolla verrattuna vaalikauden alun lukemiin.
Etenkin keskustalaisten luottamus hallitukseen on hiukan rapissut, vaikka se edelleenkin on puoluekannan mukaan eriteltynä korkeinta, mutta suunta siis alaspäin.. SDP:n kannattajien luottamus hallitukseen on sen sijaan noussut yllättävänkin paljon. Kun tammikuun mittauksessa demareista luotti hallitukseen heinäkuussa 67 prosenttia, lukema on nyt 74. Mistä tämä kertoo? Niinpä…

Aika hauskaa luettavaa on ollut myös tuo kinastelu mitä kukin on sanonut ja onko kukaan sanonut mitään.

Kohuhan nousi tästä keskustelusta, missä L’Express -lehti lainaa
Chiracia sanatarkasti. L’Express-lehden uutinen siteeraa sanatarkasti keskustelua, joka lehden mukaan käytiin valtioneuvoston istunnossa 30. elokuuta. Ranskan presidentin kanslia kiisti uutisen välittömästi.

Jutun mukaan keskustelu Suomesta käytiin, kun…

”…Ulkoministeri Douste-Blazy selosti ulkopoliittista tilannetta ja kertoi myös 24. elokuuta pidetystä ylimääräisestä EU:n ulkoministerikokouksesta. Chirac keskeytti hänet.
– Herra ulkoministeri, tapasitteko Suomen ulkoministeriä uudelleen?
Douste-Blazy vastaa myöntävästi. Chirac tivaa: – Sanoitteko hänelle, että hän on nolla ja epäpätevä?
Douste-Blazy vastaa hieman nolona: – Sanoin hänelle, mutta en aivan noilla sanoilla …
Chirac: – Oletteko varma että hän ymmärsi?
Douste-Blazy: – Kyllä, joka tapauksessa pääministeri ymmärsi.
Chirac: – Joka tapauksessa, suomalaisilla on selitys, he ovat kaukana!”

No tätä on taas ehditty kommentoimaan enemmän kuin montaa muuta paljon tärkeämpää asiaa. Sellaista se on.

Nyt nukkumaan… Ruotsi jäi tällä kertaa kokematta 🙂

Kommentit