Lauantai, 09.09.2006

Blogi, lauantaina 09.09.2006

Aamu Torniossa – nyt aamiaiselle ja sitten töihin. Sade on helpottanut ja sää hieman parempi, mutta syksyä jo ilmassa.

Mielenkiinnolla tänään seuraamme myös Suomen EU-puheenjohtajakauden superviikonloppua. Toivotaan, että kaikki menee hyvin joka suhteessa.

….

Päivä Torniossa jälleen takana. Torniosta sain kyydin sitten sata kilometriä etelään ja juuri söin Oulussa. Kello nyt 20.04 ja lento lähteen kohti Helsinkiä puoli kymmenen aikaan. Eilen sain muuten Torniossa minäkin onnittelut Heikko Kovalaisen velipoikana miehen Renault-sopimuksesta. 🙂 Hehän ovat kuin kaksi marjaa.

No päivä meni mukavasti ja oli kiva jälleen olla ihmisten kanssa. Nyt odottelen lentoa ja lueskelen päivän lehtiä terminaalissa. Kuppi kahviakin nam.

Helsingin viikonloppu on edennyt vaihtelevasti. Poliisi keskeytti uutisten mukaan juuri hetki sitten anarkistiseksi pelätyn Smash Asem -mielenosoituksen. Poliiseja oli jo viikolla paljon liikkeellä ja nyt kuulemma vielä enemmän. Viikonlopun turvajärjestelyt ovat Suomen kaikkien aikojen laajimmat. Viikonlopun aikana järjestetään tietojen mukaan useita muitakin mielenosoituksia. Iltapäivällä Helsinki 2006 -verkoston rauhallinen mielenosoitus sai liikkeelle vajaat 2000 marssijaa. Mukana oli kansalaisjärjestöjä ja aivan käsittämättömällä tavalla mielenosoituksen takana ainakin jollain tavalla häärää myös SAK:n yksi jäsenliitto. Tuntuu ihmeelliseltä, että työntekijöiden rahoja poltetaan tällaiseen?? Varsinkin kun tässäkin mukana anarkistisia ryhmiä. Mielenosoitukset muuten minusta ihan ok, kunhan noudetaan lakia ja määräyksiä ja hyviä tapoja. Mielipiteeseen pitää kaikille suoda mahdollisuus – ehdottomasti.

Nytkin poliisi otti kiinni yhdeksän ihmistä tämän mielenosoituksen yhteydessä. Ainakin yhdessä tapauksessa kyse oli vahingonteko spreijaamalla. Niinpä! Tähän ei työntekijöiden rahoja pitäisi käyttää.

No asiallisestikin Helsingissä on edetty. EU:n valtiovarainministerit jatkoivat tänään kokoustaan Helsingin Messukeskuksessa ja siellä talousnäkymät nähtiin hyviksi tänä ja ensi vuonna. Talouskasvun odotettu hidastuminen Yhdysvalloissa ei aiheuta ongelmia EU:ssa, kunhan täysi romahdus vältetään. Kokous totesi myös, että kariutuneet WTO-neuvottelut tulisi saada uudelleen käyntiin. EU ja Etelä-Korea pitivät samaan aikaan oman huippukokouksensa tänään Helsingissä. Kokouksessa vaadittiin mm. Pohjois-Koreaa luopumaan ohjuskokeistaan ja palaamaan kansainväliseen neuvottelupöytään. Tämä oikea linja – diplomatain keinoin asiassa edetä.

Huomenna superviikonloppu jatkuu, kun Asem kokouksessa nähdään mukana 38 maata ja EU-komissio. Asemhan järjestetään kerran kahdessa vuodessa ja nyt tapaaminen täyttää kymmenen vuotta. Yhtenä aiheena puidaan mm. sitä miten kokousta tulisi kehittää.

Mielenkiintoista seurata näitä aiheita netistä ja lehdistä. Katsotaan mitä Helsingissä saadaan aikaan ja tsemppiä pääministerillemme ehkä uran tärkeimpään tehtävään, kun hän vetää huomenna Asem kokousta. Vanhan klaaraa homman varmasti. Toivotaan niin.

Nyt lentokoneeseen ja Helsinkiin. Huomenna päivällä Riihimäen Asematapahtumaan. Paikalla tukijoitani ja tästä se alka. Hienoa, että henki on kohdallaan. Tehdään tavoitteestamme totta ja tule sinäkin mukaan hommiin tai tukiryhmään. Ilmoittaudu mukaan Eevalle tai Marjalle osoitteeseen tukiryhma@timoheinonen.fi.

Nyt mukavaa illanjatkoa kaikille. Aurinko Oulussa laskeutuu…

….

Lento onnellisesti Helsinkiin lähes tyhjällä koneella. Itseasiassa ennen lähtöä osa matkustajista siirrettiin vielä koneen takaosaan seurakseni, kun tyhjässä koneessa kaikki mahdollinen paino pitää keskittää mielellään koneen takaosaan. Ennen puolta yötä jo kotona. Huomenna Asematapahtuma-päivä…

Kommentit