Perjantai, 08.05.2009

Blogi, perjantaina 08.05.2009

Eilen saimme odotetun tiedon, kun Euroopan keskuspankki ilmoitti laskeneensa rahamarkkinoiden ohjauskorkoa yhteen prosenttiin eli 0,25 prosenttiyksikköä aiemmasta. Tämä taso on historian alhaisin ja jatkaa EKP:n ja valtioiden toimien sarjaan rahoitusmarkkinoiden kriisin ja talouden taantuman taittamiseksi. Lähtötaso oli 3,25 prosenttia ja nyt ollaan lokakuusta alkaneiden seitsemän laskun jälkeen tasan yhdessä prosentissa. Toivotaan, että jälleen saamme tällä yhden sysäyksen ja tahdistuksen taloudellemme.

Eilen muuten myös julkaisimme EU-vaalikampanjamme teemalla Into, Tieto ja Taito ja sen miten niillä on mahdollista ”tehdä pienestä suuri”. Kampanjamme tullee olemaan todellakin erilainen ja mielenkiintoinen. Askelia ja vaiheita on lukuisia ja ensimmäisenä julkaisimme eilen kotisivumme EU-vaaleihin osoitteessa www.intotietotaito.fi. Kannattaa käydä katsomassa ja odottaa myös kuun 17. päivää jolloin tulee jotain aivan uutta.

Eilen saimme myös vahvistuksen, että kollegamme, hämeenlinnalaishauholainen kansanedustaja Jari Koskinen lähtee syksyllä Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokuntaan. Jari aloittaa todella kovassa paikassa syyskuussa ja pestin pitäisi kestää aina toukokuuhun 2012 asti. Jarilla riittikin eilen meitä onnittelijoita ja vaikka mielelläni olisin erittäin kokeneen ja osaavan oman vaalipiirin poliitikon eduskunnassakin pitänyt niin elämässä täytyy toisaalta osata edetä ja tehdä ratkaisuja. Jari on yksi aktiivisimpia toimijoita ollut talossa mm. erityisesti talousasioiden osaajana ja tekijänä. Nyt Jarin tilalle nousee Orimattilasta Kalle Jokinen. Onnittelut myös Kallelle.

Mutta nyt työmaata kohden. Tänään lakivaliokunta, sivistysvaliokunta ja täysistunto ja sitten Lopelle Marskin Lounaalle iltapäivällä. Saamme lounasvieraaksi Lopelle nyt ystäväni Iiro Viinasen ja tuota miestä aina mukava kuunnella yksin tai ryhmässä. Tänäänkin varmasti mielenkiintoinen puheenvuoro 90-luvun lamasta ja tästä päivästä. Illalla vielä Lopen Ampumaradan vuosikokous. Siinä sitä perjantaille ohjelmaa. Nyt matkaan.

Kello jo 22.44 ja juuri hetki sitten kotiin. Eduskunnassa tänään perjantain tapaan lyhyt ohjelma, mutta sitten päivä jatkuikin kotikunnassani ensin perinteisellä keväisellä Marskin Lounaalla, missä tällä kertaa puhuja Iiro Viinanen. Iiro kävin Marskin herkkujen lomassa läpi 90-luvun lamaa ja tämän päivän taantumaan vertaillen niitä ja pohtien mitä opimme ja mitä emme. Mielenkiintoinen puheenvuoro ja hyvä keskustelu sen päälle. Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajan herkut jälleen myös tutun loistavia ja kun keväinen sääkin meitä suosi niin mikäs Punelian rannalla oli ollessa. Onnistunut juttu. Kiitos siitä.

Kevättä oli muuten tänään myös ilmassa eduskunnassakin kun valiokuntien jälkeen kokoonnuimme Valtiosaliin jälleen kerran Sibelius Lukion oppilaiden kanssa laulamaan. Heidän kanssa joululauluhetki on muodostunut jo perinteeksi ja nyt ensimmäistä kertaa kokoonnuimme keväiseen lauleloon. Toivotaan tästäkin perinnettä.

Nyt jo illan Marskin lounaan jälkeinenkin kokous jo takana ja Pekkalan mökille rännejä ja kattopeltejäkin on jo kuskattu. Jos vaikka huomis-iltana Päijät-Hämeen EU-vaalikiertueen jälkeen innostuisi asentelemaan. Huomenna siis aamusta jo Lahteen ja Päijät-Hämeeseen yhdessä puolustusministeri Jyri Häkämiehen ja EU-vaaliehdokas Riikka Railimon ja Risto EJ Penttilän kanssa. Vauhtia siis koko päiväksi.

Kommentit