Perjantai, 06.06.2008

Blogi, perjantaina 06.06.2008

Kello 05.15 ja aika juoda aamun kahvit ja tutkia lehdet ja sitten suunnata kohti Oulua. Tänään Liikenne ja viestintävaliokuntaryhmämme kanssa maakuntamatkalle. Rajalan Lyly on rantanut upean ohjelman ja päivän aikana ehdimme nähdä ja kokea paljon. Tapaamme kaupunginjohtoa ja tutustumme mm. Oulun innovaatioihin ja lehtoaseman uusiin suunnitelmiin, ohjelmassa tutustuminen myös joukkoliikennekatu ja hybridibussijuttuihin ja myös samata-alueen kehitys päivän ohjelmassa. Sitten oma aika tiehankkeille ja rautatielle ja vaikka mitä. Upea paketti ja päivä päättyy Kokoomus Kuuntelee tapahtumaa – kokoomuslaiseen tapaan.

Olipa erikoinen eilinen Eero Heinäluoman puhe Hämeenlinnassa. Ei linjattu omaa puoluetta vaan jäätiin kiinni kaunaan ja kateuteen. Se kertoo jotain. Erikoista oli myös se miten Heinäluoma oli pahoillaan, että oman puoluetoveri Matti Ahteen Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:ltä saama 10 000 euron tuki tuli julkisuuteen. Ahde ei siis rahoittajaa ollut kertonut. Eikö nyt ole Heinäluoma hyvä, että teidänkin ja koko vasemmisto-opposition vaalirahoitus annetaan julki ja tehdään selvyys siitä mistä vaalirahanne ovat tulleet.

Tumioja oli kommentoinut, että ”nyt kaikista koetetaan tehdä epätoivoisesti syyllisiä”. Eihän tässä ole mitään tarvetta kenestäkään tehdä syyllisiä. Kyse on vain siitä, että noudatetaan lakia. Jos näin ei ole toimitty niin eikö ole Tuomioja ja Heinäluoma oikein, että myös teidän kansanedustajat paljastavat nyt tukensa? Odotamme tätä.

Ehkä tuo Ahteen kohu nyt on osa vastaus siihen miksi välikysymystä aiheesta ei ole tullut. Mutta sellaista se elämä on. Toivotaan, että soppa saadaan keitettyä nyt kunnolla ja lopullisesti ja kaikkien puolueiden osalta. Se on järjestelmämme luottamuksen palauttamisen ehto numero yksi.

Nyt kuitenkin Helsinki-Vantaan -lentoasemaa ja Oulua kohden.

Niin sen verran vielä. Tänään seuraamme mielenkiinnolla myös Hämeenlinnan tapahtumia. SDP valitsee uuden puheenjohtajan. Urpilainen, Filatov vai Tuomioja. Itse uskon Urpilaisen valintaan. Se olisi rohkea valinta. Valinta jossa olisi mahdollisuuksia. Juttaan olen tutustunut sivistysvaliokuntatyössä ja eduskunnassa muutenkin. Seurataan tilannetta.

….

Mielenkiintoinen päivä takana. Aamukone vei meidät siis Ouluun ja tiivis ja tiukka ohjelma antoi mahdollisuuden saada kerralla todella kattava tietopaketti Oulun ja koko seudun liikenne- ja viestintävaliokuntaa koskettavista hankkeista, haasteista ja toiveista. Esillä tiehankkeita, satama- ja meritieasioita, lentokentän kehittäminen ja luonnollisesti teknologiainnovaatiot ja kaupungin yleiset asiat. Kahdeksan puheenvuoroa ajankohtaisista asioista yhteen päivään. Se on tehokasta. Ryhmämme jäsen Lyly Rajala oli aamulla aikaisin Oulun kentällä vastassa ja siitä menimmekin koko päivän Anne-Mari Virolaisen, Leena Harkimon ja Paajasen Reijon kanssa ympäri kaupunkia City-bussilla. Kiitokset vielä Lylylle isännöinnistä ja koko päivästä. Ainoastaan pieni koleus kiusasi. Samaan aikaan kun Etelä-Suomi nautti melkein helteestä niin Oulussa saimme oikeastaan hytistä torilla kun päivällä kokoonnuimme Kokoomus Kuuntelee -hengessä kahvittelemaan. Nyt kello 18.41 ja juuri hetki sitten Pekkala mökille. Huomenna suuntaa vielä Rovaniemelle varapuheenjohtajakiertueemme viimeiseen tenttiin, mutta nyt oli pakko tulla tänne ja laittaa sauna lämpiämään. Ajattelin vielä hetken puuhailla ulkonakin, kun sää täällä edelleen suosii.

Päivällä jännitimme miten SDP:n puheenjohtajakisassa käy. Upea uutinen oli, että ikäkaverini ja kaverini sivistysvaliokunnasta Jutta Urpilainen valittiin suurimman oppositiopuolueen johtoon. Upea ja rohkea ja ennen muuta kiitosta ansaitseva ratkaisu demarikokoukselta. Jutassa on älyä, osaamista ja tahtoa. Hän on hyvä esiintymään ja puhumaan. Perehtyvä ja aikaansaapa. Niin ja vielä luokanopettaja. Uskon, että paras mahdollinen puheenjohtaja demareille ja samalla myös pahin mahdollinen meille. Mutta todellakin olin iloinen ja tyytyväinen uutisesta. Lämpimät onnittelut Jutalle Hämeenlinnaan.

Kommentit