Perjantai, 05.11.2010

Blogi, perjantaina 05.11.2010

Tänään vietetään jo neljättä kertaa perinteikästä hyväntekeväisyyden Nenäpäivää. Nenäpäivänä kerätään varoja siis kehitysmaiden lasten auttamiseksi ja meistä kuka tahansa voi osallistua tampaukseen. Itseasiassa tässä tapauksessa hauskoja ja helppoja vaihtoehtoja on paljon. Itse olen mukana Radio Hämeen Nenäpäivän Haastekampanjassa jossa haastoin mukaan kaikki Ylen Radion Hämeen Ystävät omatunnonmukaisella hinnalla ja mukana myös Janne Katajan keräysteamissä ja vielä yhdessä muussakin keräysjoukossa. Hauska tapa olla mukana.

Ylen alullepanemana Nenäpäivänä huumorin ja viihteen keinoin kerätään varoja siis maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten ja aikuisten auttamiseksi joka vuosi loka-marraskuun aikana. Ja kampanjan nimen mukaisesti päivän symbolina on punainen Nenä. Tapahtuman isoveli löytyy Brittein saarilta missä Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 20 vuotta ja siellä Ihmiset ympäri maata keksivät hauskoja tapoja kerätä varoja yhdessä ja hyvään tarkoitukseen. Meillä Suomessa tapahtuman ja keräyksen järjestää siis Ylen Hyvä Säätiö, jonka on 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK. 

Ja tänään YLE TV2:n myös perinteinen päätapahtuma tv:n illan Nenäpäivä-show nähdään TV2:lla perjantaina 5.11.2010 klo 18-24.

Haastan myös teidät kaikki blogini yli tuhat päivittäistä lukijaa ja seuraajaa mukaan Neäpäivään:

SOITTAMALLA: http://www.nenapaiva.fi/lahjoita-osta/kerayspuhelimet

TEKSTARILLA: http://www.nenapaiva.fi/lahjoita-osta/tekstarilahjoitus

Ja tässä vielä linkki myös hyvän ystäväni Katajan Jannen keräysteamiin, johon olette myös kaikki enemmän kuin tervetulleita:

http://www.nenapaiva.fi/kuustonen/tiimit/janne-kataja/

Hauskaa Nenäpäivää kaikille teille! Autetaan yhdessä!

……

Eilinen vapaapäivä teki pitkästä aikaa hyvää. Helsingissä nautimme syyspäivästä mm. Sealifessa ja illalla sitten ystävistä. Tänään kuitenkin paluu jo taas arkeen ja askareitakin onkin monenlaisia.

Yksi kuuma keskustelunaihe on viime aikoina ollut uuden pelastuslain kirjaukset uusien rakennusten väestönsuojien rakentamisvelvoitteesta. Asuntoministerimme Jan Vapaavuori on määrätietoisesti ajanut mallia jossa väestönsuojia ei enää olisi pakko rakentaa ja itse olen tukenut tätä linjaa erittäin vahvasti ja tuen edelleen. Väestönsuojien rakentamisvelvoitteesta tulee siis luopua uuden pelastuslain myötä. Väestönsuojat nostavat rakennuskustannuksia merkittävästi ja niiden todellinen hyöty jäänee varsin pieneksi. Yleisesti väestönsuojat ovat erilaisissa rakennuksissa mitä erilaisemmissa varastokäytöissä. Siis varastoja miljoona seinin.

Nykyisinhän väestönsuoja on pitänyt rakentaa 600m2 uusiin rakennuksiin ja väestönsuojan on nykymääräyksin oltava 1-2 prosenttia rakennuksen kerrosalasta ja/tai vähintään 12 neliötä.. Vapaavuoden ja allekirjoittaneen lilja lähtee siitä, että väestönsuojia ei enää rakennttaisi joka rakennukseen, mutta osa edelleen näinkin haluaa. On puhuttu rajan nostamisesta esimerkiksi 1000m2 tai vastaavaa. 

Väestönsuojan rakentamisvelvoitteen 600 neliön alaraja aiheuttaa kohtuuttomia kustannuksia varsinkin pienissä rivitalokohteissa ja jo tämän hallituskauden alkupuolella nostimme tämänkin asian esille Vapaavuoden johdolla ns. rakentamisen normitalkoissa. Tällöin nousi vahvasti esille niin kuin kuntatasolla lukuisia kertoja mm. teollisuushalleja rakennettaessa, että väestösuojien rakentamista koskevat vaatimukset ovat ylimitoitettuja. Tätä nyt halutaan korjata ja toivottavasti yksimielisyys asiasta löytyy. Uusi pelastuslaki, joka siis pitää sisällään vaatimukset tai ei vaatimuksia väestönsuojista on tarkoitus saada voimaan mahdollisimman pian.

Tänään myös Riihimäen Bodrum Kebab täyttää 20 vuotta. Yksi maamme vanhimmista ja pitkäikäisimmistä ja ehdottomasti paras kebabpaikka. Lounas siis tänään Bodrumissa.

Eli aamusta Riihimäelle, sitten Hämeenlinnaan ja lounaalle sen jälkeen Riihimäelle ja illalla vielä uudestaan Hämeenlinnaan. Monenlaista ohjelmassa. Mutta vielä kerran hauskaa ja tuloksekasta Nenäpäivää kaikille.

….

Kello jo yli puolenyön ja aika laittaa perjantai pakettiin. Tänään siis Hämeenlinnassa pariinkin otteeseen ja Riihimäelläkin asioita eli monenlaista. Ilta kuitenkin upeassa yrittäjäjuhlassa Hämeenlinnan Raatihuoneella. Yli 150 henkeä oli juhlistamassa, kun Hämeen Lukon yrittäjät Marko ja Mikko Järvenpää palkittiin vuoden hämeenlinnalaisina yrittäjinä. Lukkohuolto E. Ahlholmin nimellä jo 1952 perustettu yritys on erikoistunut ja kasvanut viime vuosina uusien johtajien alaisuudessa määrätietoisesti ja tunnustus varmasti oikeaan paikkaan. Tänään yritys toimii viimevuosien yrityskauppojen jälkeen jo useammalla paikkakunnalla ja työllistää yli 30 alansa ammattilaista joista monet saaneet koulutuksensa itse yrityksessä. Juuri tämäntyyppiset erikoistuvat yritykset pärjäävät yli vaikeidenkin aikojen ja joskus vain pitää osata tehdä rohkeitakin ratkaisuja.

Juuri tällaiseksi rohkeaksi ratkaisuksi voi kuvata myös samalla palkitun nuoren yrittäjäparin alkua. He tekivät heti valmistuttuaan rohkean ratkaisun ja ryhtyivät hieman erikoisemmalle alalle yrittäjiksi. Hämeenlinnan seudun nuorina yrittäjinä palkittiin Hattulan Kaakelitehdas Oy:n yrittäjät Sanna Palovaara ja Anna Malmsten, jotka valmistavat käsityönä uusi upeita kaakeliuuneja ja myös vanhoihin uuneihin puuttuvia kaakeleita sekä erikoiskaakeleita ja laattoja. Ehkäpä nuo nettisivut kertovat paremmin kuin minun tarinani: http://www.kaakelitehdas.fi/. Varmasti tutustumisen arvoiset sivut. Suosittelen.

Mutta nyt kello jo kovin paljon. Huomenna pyhäinpäivä ja ohjelmaa tuoksikin. Nyt kuitenkin nukkumaan.

 

 

 

 

 

 

Kommentit