Perjantai, 05.06.2009

Blogi, perjantaina 05.06.2009

Eilisillan Mannerheim luento oli upea. Aivan uudenlaisia tietoja ja ennenmuuta ajatuksia tuosta ajasta ja sen ajan poliittisesta ajattelusta. Kiitokset siis historiantutkija ja emeritus professori Matti Klingelle. Nyt kuitenkin uuteen päivään ja kohta jo aamun ensimmäinen valiokunta ja siitä päivä käyntiin.

Eilen illalla saimme myös todennäköisesti viimeisen gallupin ennen EU-vaalien sunnuntain äänestyspäivää. Taloustutkimuksen tuorein EU-vaalien puoluekannatusmittaus kertoo meidän johtopaikan kestävän nyt 22,9 prosentin kannatuksella. Keskusta on noussut selkeästi kakkoseksi 19,7 prosentin kannatuksella ennen SDP:tä jonka kannatus on pudonnut aikalailla. Nyt demareita kannattaa enää 18,2 prosenttia suomalaisista. Gallup lupaileekin sunnuntain EU-vaaleista mielenkiintoisia ja myös yllätyksellisiä. Toivotaan, että saamme väkemme hyvin liikkeelle ja neljä paikkaa myös tulevaan Europarlamenttiin. Se ei todellakaan ole itsestäänselvyys vaan kovan työn ja hyvän loppukirin takana.

Tänään Launosten päiväkodin harjannostajaiset jäivät lopulta minulta väliin. Olin suunnitellut niin, että ehdin perjantain lyhyen istunnon jälkeen hyvin kahdeksi Lopelle, mutta yllätys yllätys tänään istunto kestikin normaalia pidempään talouden raamiäänestysten takia. Turhia tosin ne, kun kaikki opposition miljardiesitykset kaatuivat selvin numeroin. Meidän esitys jäi muuttamattoman voimaan ja syksyllä sitten vielä katsomaan elvytyksen onko se sitten jo viidettä vaihetta kun tilanne selkiää ja elää.

Tänään saimme yliopistolain jo kutakuinkin valmiiksi – päätimme asiantuntijakuulemiset ja veimme mietintöämme jo hyvinkin pitkälle valmiiksi. Myös viimeiset pykämuutokset ovat valmiita ja voimme edetä ensi viikolla. Ensi viikolla vielä viimeistelemme hieman kulmia ja sitten tarkoitus jo loppuviikosta saada kokonaisuus palautekeskusteluun. Lakivaliokunnassa tänään saimme myös alkoholiasiaamme eteenpäin. Järki on lopultakin voittamassa ja saamme asian ensi viikolla toivottavasti kasaan ja vielä ennen juhannusta senkin isoon saliin. Kerron myöhemmin mielipiteeni miksi totesin, että järki voittaa. Se siis sitten kun mietintömme valmis ja kokonaisuus julkiseksi.

Kotimatkalla kun Launosten päiväkotivierailu jäi väliin niin ehdin ennen viittä kuitenkin Lopelle ja moikkaamaan Lopen keskustalaisia, joilla oli S-Marketin teltalla vieraana pääministerimme ja myös EU-ehdokkaita mm. Kaikkosen Antti. Antti on politiikko erittäin osaava ja taitava ja kun tiedän, että EU:hun valitaan myös muuta keskustalainen niin voin hyvin suositella Anttia siihenkin tehtävään. Nyt jo Pekkalan mökillä. Illalla hieman nikkaroimme paneelien kanssa ja nyt vesisateessa saunaan. Jotenkin viehättävää tällainenkin keli.

Kommentit