Perjantai, 05.05.2006

Blogi, perjantaina 05.05.2006

Perjantai aamu ja uusi päivä. Aurinkoinen ja lämmin sää jatkuu. Nyt vain luonto kaipaisi yhden yönmittaisen vesisateen niin kaikki olisi hyvin. Lämmin sopii minulle.

Tänään siis töihin valmistelemaan viikonlopun Motorforumia ja muutaikin firman työjuttuja olen sopinut tälle päivälle.

Kello 20.10 ja päivä siis jälleen takana. Tänään siis ensin normaalit työrutiinit, sitten laskut maksuun ja hieman sunnuntain Motoforumin valmistelua. Sitten töiden jälkeen kävin Riihimäellä ja tämän jälkeen ilta menikin jälleen mökillä puutarhatöissä.

Illalla myös uusi kotimme varmistui. Tulemme muuttamaan heinäkuussa.

Tänään ajattelin päästää teidät hieman lyhyemmällä tarinalla. Mutta vielä lopuksi haluan kiittää uusia tukijoita jotka ovat mukaan ilmoittautuneet. Erityisesti se on lämmittänyt, että uusia tukijoita ja jopa talkoolaisia on ilmoittautunu uusistakin kunnista ympäri vaalipiiriämme. Kiitokset ja tervetuloa mukaan ja toivotaan, että talkoisiin on aihetta vielä tiistainkin jälkeen.

Niin ja tästä on siksi pakko hieman kirjoittaa vielä – anteeksi :).

Ehdokkuus on nimittäin puhuttanut paljon ja yhteydenottoja on tullut runsaasti. Kiitokset niistä. Olen ollut itsekin yhteyksissä muutamiin vaikuttajiin ja olen luvannut olla mukana lopullisella listalla jos yhdessä niin päätetään.

Sunnuntaina käymme asiaa läpi Riihimäellä seutukunnan näkökulmasta ja itse olen edelleen samalla kannalla, että Riihimäen seutukunnalta ei lopulliselle listalle ole järkevää asettaa useampia ehdokkaita kuin yksi.

Miksi tässä nyt olen niin ehdoton ja ollut jo vuoden päivät ja aivan julkisestikin. Joku on sitäkin kysynyt. No realismia…

Tilastokeskuksen sivuilta ( http://tilastokeskus.fi/tk/he/vaalit/vaalit2003/vaalit2003_vaalitilastot.html ) löytyy viime vaalien tulokset ja aiempienkin. Tutkin niitä jo hieman ennen jäsenäänetykseen lupautumistani viime syksynä. Esimerkkinä Riihimäen seutukunnalla oli viime vaaleissa kolme SDP:n ehdokasta. Päivi Järvinen, Jorma Höök ja Arto Lapiolahti ja jäivät kaikki valittujen ulkopuolelle. Höök keräsi ääniä 2181, Järvinen 1826 ja Lapiolahti 1486 eli yhteensä 5493 ääntä. Viimeinen SDP:n läpimennyt ehdokas oli Minna Lintonen 4719 äänellä. Se on fakta, että kukaan heistäkään ei olisi yksin kaikkia 5493 ääntä kerännyt, mutta uskoisin, että läpimeno olisi ollut yhdellä ehdokkaalla kutakuinkin varmaan. Ehkä he ovat tästä viisastuneet. Ainakin Höök on puhunut yhden ehdokkaan puolesta. No ei demareista sen enempää.

Seuraava fakta. Riihimäen seudulla on kokoomusta äänestäviä viimeisten kunnallisvaalien mukaan seuraavasti. Riihimäellä kokoomus keräsi 2925 ääntä, Hausjärvellä 923 ja Lopella 1027 eli yhteensä 4875. Viime vaaleissa kokoomus saavutti Hämeessä kolme kansanedustajapaikkaa. Timo Seppälä Hollolasta valittiin viimeisenä 4667 äänellä. Niinpä eipä tarvitse paljoa tätäkään selitellä, kun fakta on että kukaan ei kaikkia kokoomusääniä yksin saa ja jos potti jakaantuun omallakin seutukunnalla kahdelle ja kolmelle on läpimeno utopiaa.

Tässä siis perusteluja sille miksi minä olen yhden ehdokkaan kannalla. Jäsenäänetys on nyt pidetty ja nyt katsotaan miten saamme aikaiseksi hyvän ehdokaslistan.

Nyt katselemaan jääkiekkoa ja formuloita. Hauskaa iltaa Sinullekin.

Kommentit