Perjantai, 04.08.2006

Blogi, perjantaina 04.08.2006

Perjantaina aamu alkoi Loppijärvellä. Niittokone aloitti aamulla työn. Järvelle saatiin 5000 euron avustus niittoihin ja lisäksi me mökkiläiset saimme ostaa lisää niittoaikaa omalle järvelle. Tänään kone siis meidän rantaan. Mökkien edustoilta tehdään suurempiakin aukkoja, mutta muuten niitto tarkoin harkittua. Ei nimittäin aina ole itsestään selvää, että niitto olisi hyväksi tai ei ainakaan liiallinen niitto. Muutama viikko sitten juuri radiossa kerrottiin, että niiton jälkeen samalla alueelle saattaa tulla entistäkin vaikeampi kasvi. Siksi tämäkin homma ammattimiesten työtä. Tärkeintä siis saada vesi liikkumaan ja siksi paksuihin kasvustoihin tehdään vdelle kulkemakäytäviä.

Nyt kello 8.41 ja toimistolla hetki ja sitten kohti Helsinki-Vantaan -lentokenttää. Lennän tänään Joensuuhun, missä teemme huomenna MTV3:lle SRC:n seuraavan ohjelman kuvauksia. Illalla sieltä sitten jo kotiin ja sunnuntai nyt ennakkotiedoista poiketen vapaapäivä.

….

Eilen saatiin ratkaisu maaseudun kansallisiin tukirahoihin. Hyvä niin vaikei aivan täydellinen tulos ollutkaan. Samaan aikaan toinen tärkeä asia jäi Heinäluoman jalkoihin. Opetusministeriön esittämä 20 prosentin korotus opintotuen tulorajoihin ja 20 sentin korostus korkeakouluopiskelijoiden ateriatukeen ei edennyt. Kulttuuriministeri Tanja Saarela totesi neuvottelujen kariuduttua, että hän toivoo, että SDP:n piirissä päätettäisiin, mikä on heidän lopullinen kanta asiaan.

Jotain muutakin hyvää sentään saatiin aikaan. Eilen saatii lupaus, että alaluokkalaisten aamu- ja iltapäivähoidon valtionosuuksiin tulossa ollut leikkaus perutaan. Tarkoituksena on myös, että hoitoa voitaisiin tarjota päivittäin neljä tuntia nykyisen kolmen sijasta. Tämä on hyvä ja tärkeä lupaus. Meidän tyyppisissä kunnissa missä töissä käydään pääasiassa kunnan ulkopuolella on tuo ip-hoito tärkeässä roolissa ja on hyvä, että se saadaan valvonnan ja suunnitelmallisuuden piiriin entistä vahvemmin.

….

Nyt kohti lentokenttää ja sieltä Joensuuhun.

Lento laskeutui ajallaan ja nyt jo hotellilla. Ajattelin tässä käydä hieman haukkaamassa suolaista ja katsastamassa kaupat ja sitten vaikkapa pienet päiväunet. Illalla kuvaajien kanssa katsomme vielä huomisen ohjelman läpi eli kuvauspakait, käsikirjoituksen yms. Sovin myös, että tapaan Joensuussa asuvan kaverini. Täällä kun harvoin käy niin harvoin nähdään. Mutta parempi harvoin kuin ei milloinkaan. Vähän niin kuin vapaapäivää tässä. Kiva niin.

Kello 18.00 ja päivä mennyt mukavasti. Tapasin kaverini Sallan kaupungilla ja joimme kahvit. Salla suuntasi miehensä kanssa mökille viettämään kesän ensimmäistä lomaviikonloppua. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Salla liittyi tukiryhmään. Kiitos. Hieno juttu.

Nyt odottelen muuta tv-ryhmäämme tänne. Huomenna jälleen tiukka työpäivä.

Kesäloma kunnan luottamustoimistakin alkaa pikku hiljaa loppua. Tai ei kai kesälomasta voi puhua, mutta kokoustauko. Kesän aikana on ollut tosin paljon asioita mitä on pitänyt hoidella ja yhteydenottoja on tullut monenlaisista asioista isommista ja pienemmistä. Kiitokset niistä.

Liikenneasiat ovat aina sellaisia mistä tulee kysymyksiä ja ideoita säännöllisesti. Tänä kesä mm. kouluteiden turvallisuus on puhuttanut ja muutamia juttuja on saatukin korjattua ja vielä ennen koulujen alkua muutama asia korjaantuu.

Toinen aikalailla kestosuosikki on teiden hoidot ja kunnan yleisilme ja sitten yrittäjät. Tänä kesänä erityisesti Läyliäisten päivöhoitotilanne on puhuttanut ja aiheestakin. Valitettavasti yksityinen päiväkoti nyt näyttää Läyliäisistä loppuvan. Minä olisin mielelläni nähnyt sen kunnallisen rinnalla. No antaa sen olla… juna meni jo. Valitettavasti. Eniten harmittaa se, että hetken kuluttua saamme olla rakentamassa jo taas lisätilaa Läyliäisiin. Tässä sitä kaukokatseisuutta olisi kaivattu ja onneksi sitä meidän ryhmästä ja keskustankin ryhmästä valtaosalta löytyi. Se ei kesäloman aikana valitettavasti riittänyt.

Sitten rakentamisasiat ovat puhuttaneet. Koulukeskuksen A-talon remontti valmistui viime syksynä koulun alkajaisiksi, mutta edelleen paikat ovat osittain pahastikin retuperällä. Käyttäjiltä tulee palautetta repsottavista seinistä, haisevista wc-tiloista, maalaamattomista kivijaloista jne… Tuntuu käsittämättömältä.

Tämä asia pitää ottaa hoitoon nyt oikeasti heti seuraavassa kunnanhallituksessa. Työt pitää tehdä loppuun ja jos jotain korjataan niin sen jälkeen jäljen pitäisi olla kuin uusi eikä korjattu. Näin ei nyt valitettavasti ole. Tuossa kuvassa koulukeskuksen wc-tila mikä haisi oikeastaan koko syksyn ja talven. Koululaiset ja opettajat valittivat hajusta ja sitten selvisi, että putket oli lattian alla liittämättä. Vesi ja siis kaikki muukin meni suoraan maaperään. Kävin katsomassa paikkaa tällä viikolla ja nyt lattia oli valettu kiinni. Todennäköisesti likaantunut maa makaa siellä alla sillä haju oli järkyttävä. Käsittämätöntä. No katsotaan millainen on paikka kun korjaus saatu loppuun. Koskakohan?

No näitä palautteita on riittänyt ja viimeksi Läyliäisten juuri valmistuneesta päiväkodista. Onneksi ei sentään näin karmeita juttuja sieltä, mutta kummallisia kuitenkin. Jotain pitäisi tehdä.

Nyt syömään ja sitten nukkumaan. Huomenna aikainen aamu ja pitkä työpäivä tv-kuvausten kanssa.

Kommentit