Perjantai, 03.12.2010

Blogi, perjantaina 03.12.2010

Uusi aamu Lopella. Kello jo yli kuuden ja aika tässä aloitella päivää. Tänään valiokuntien ja täysistunnon lisäksi myös Kokoomuksen puoluehallituksen kokous ja illalla puolueemme itsenäisyyspäivän vastaanotto. Palaan tänään Hämeenkin aiheisiin täällä blogissa. Eli hyviäkin uutisia tiedossa. Mutta nyt Hämeen Sanomat, Aamuposti, kuppikahvia ja autonnokka kohti Helsinkiä.

….

Tänään Kokoomuksen puoluehallitus hyväksyi tuoreen maaseutupoliittisen asiakirjamme ja samalla käsittelimme myös kannanotot senioripolitiikasta ja kulttuuripolitiikasta. Sitten jo nyt takana valiokunnat ja täysistuntokin ja tässä seuraavat tunnit eduskunnassa tulevien vaalien asioiden parissa ja ilta sitten jo tulevaa Itsenäisyyspäivää juhlien.

Niin lupasin tänään kertoa hyviä uutisia Hämeeseen. Eli eilen varmistui jälleen 60 uutta opiskelijapaikkaa Hyria koulutukselle. Nyt asia valmis ja allekirjoitettu ja sitä kautta vahvistettu. Eli todellakin tarpeeseen tulivat nämä ja kiitos niistä opetusministeri Henna Virkkuselle. Vielä ensi viikolla tarkoitus yrittää muutamaa lisäpaikkaa Hämeeseen, mutta palataan niihin ensi viikolla. On tärkeää, että saamme nyt näitä aloituspaikkoja lisää näille alueille missä aidosti ja oikeasti opiskelupaikoista on pulaa. Meillä Hämeessä ja esimerkiksi Uudellamaalla on monin paikoin hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden puolitoista ja enemmänkin nuoria ja se siis tarkoittaa sitä, että opiskelupaikkaa ei kaikille voida tarjota. Sitten taasen on alueita missä ei jokaiselle paikalle ole edes yhtä hakijaa. Siispä tätä opiskelijoiden ja opiskelupaikkojen kohdanto-ongelmaa olisi syytä uskaltaa myös tulevaisuudessa korjata. Enää paljoakaan lisää opiskelupaikkoja emme kokonaisuutena tarvitsisi. Mutta ensi viikolla jälleen lisää aiheesta.

Nyt hetki aikaa työhuoneessa vielä ennen illan juhlia. Niin ja istunnosta voisi tältä päivältä mainita mm. sen, että hyväksyimme odotetusti pitkään odotetun ja toivotun uuden terveydenhuoltolain. Se lisää merkittävästi valinnanvapautta palveluiden suhteen ja myös kotipaikankin suhteen myös laitoshoidossa olevien kohdalta. Tämä oli meille yksi tärkeä arvovalinta niin että ihan jokaisella suomalaisella on ainakin lain mukaan mahdollisuus itse valita kotipaikkansa eikä esimerkiksi laitoshoitoon joutuminen voi estää muuttoa. Nyt siis tämäkin korjattu. Terveydenhoitolaki myös vahvistaa terveyskeskuksia ja myös ehkäisevä työ vahvistuu.

Ja hyviä uutisia muutenkin. Kurkatkaapa: Koulutuksen tasa-arvossa Suomi ykkösena.

Uutiset ovat eilen ja tänään kertoneet kotikuntani Lopen kehitysvammahoidossa ilmenneistä tapahtumista. Hämeen alueuutiset kertoi eilen aiheesta otsikolla: ”Vessanpesut liikaa – kehitysvammaisia simputettu Lopella”. Radio Häme julkaisi myös sivuillaan otteita kyseisestä työpaikkakokouksen pöytäkirjasta. Itse sain informaation asiasta kuluvan viikon maanantaina illalla ja luonnollisesti totesin välittömästi tehdyt toimenpiteet epäasiallisiksi ja ei millään tavalla hyväksyttäviksi. Asiassa ryhdyttiin välittömästi toimenpiteisiin perusturvatoimen johdolla ja keskiviikko asiaa käsitteli kuntamme perusturvalautakunta. Tämän jälkeen perusturvajohtajamme Riitta Lehtininen kertoi lautakunnan antaneen ”johtavalle ohjaajalle huomautuksen, lisäksi yksikön kaksi työntekijää tulevat saamaan huomautuksen”. Itseasiassa kuntamme perusturvan virkamiesjohto olisi antanut tilanteessa jopa kovemmankin ”rangaistuksen” eli heidän esitys oli kirjallinen varoitus. Asiaa on myös jälkihoidettu tänään ja varmasti työ vielä jatkuu. On surullista, että tällaista pääsee tapahtumaan ja olen pahoillani kaikkien osa puolten puolesta joita tapahtuma on koskettanut ja tai loukannut.

 

Kommentit