Perjantai, 03.08.2007

Blogi, perjantaina 03.08.2007

Jyväskylässä sää suosii ja toivottavasti MM-rallin tapaan myös Kouvolan Kuninkuusravit ja Kalevan Kisatkin saadaan vietyä läpi hyvässä kesäsäässä. Ainakin täällä nyt erittäin upea lämmin aurinkoaamu.

Eilen illalla ajetun Killerin avauserikoiskokeen kunkkutitteliin kiinni tarrautui tiukimmin Australian Chris Atkinson, joka oli nopein Jyväskylän MM-rallin avanneella yleisöerikoiskokeella. Jyskälän voittoputkelleen jatkoa hakeva ha toivottavasti myös uralleen jatkoa hakeva Marcus Grönholm ajoi Fordillaan toiseksi jättäen parinaan ajaneen Sebastien Loebin kolmanneksi. Jari Matti Latvala oli kuudenneksi nopein ja Mikko Hirvonen taipui Petter Solbergille omassa erässään ja jäi näin avauspätkän seitsemänneksi.

Ralli jatkui tänään aamulla jo ennen kahdeksaa ja suomalaistahti on jatkunut hyvänä vaikka murheitakin on ollut. Kärjessä ajanut Jari-Matti Latvala ajoi ulos ja jäi kärjestä parisen minuuttia. Grönholm ja Hirvonen jatkavat nyt tätä päivää kaksoisjohdossa. Luvassa siis huikea päivä ja toivotaan suomalaisille onnea ja tsemppiä.

Nyt matkaan rallin nimisponsorin Neste Oilin matkassa. Ohjelmassa EK Mökkiperä ja Paviljongin huoltoparkkia ja illalla vielä päivän päättävä Killeri. Lauantaina sitten ainakin Ouninpohja ja katsotaan mitä muuta keksitään. Yhteydet hieman hankalat, mutta katsotaan mitä saadaan kerrottua päivistä.

Kataisen budjettiesitys on aiheuttanut myös edelleen jonkin verran yhteydenottoja. Kiitos niistä. Kiitosta on tullut tutuista aiheista perintöverosta, eläkkeistä ja opintotuesta, mutta miettimisenkin aihetta erityisesti energiaverotuksesta. Toivotaan, että asiaan voidaan vielä palata syksyllä. Vastapainotoimenpiteet tulisi pystyä ajoittamaan mahdollisimman lähelle näitä korotuksia tai sitten kuitenkin jakaa tai porrastaa korotuksia hieman pidemmälle ajalle. Katsotaan.

Rallipäivä jälleen päätökseen. Enää tänään Killerin Supererikoiskoe ja sitten autot vetäytyvät kuskeineen ansaitulle yötauolle. Mökkiperän erikoiskoe sujui ilman ongelmia ja kärkimiehet esittelivät takuuvarmaa ajoa. Nyt kun kilpailun ensimmäinen täysipäivä alkaa olla valmista niin näyttää siltä, että Loebistä ei ole tänäkään vuonna suomalaisten lyöjäksi ja sehän sopii meille hyvin. Kahdeksan ek:n jälkeen Grönholm johtaa kisaa sekunnin erolla Mikko Hirvoseen. Loebiin eroa on jo nyt 12,9 sekunttia. Loebin päivään mahtuu yksi moottorin sammuminen, mutta sen lisäksi ranskalainen on jäänyt kärkimiehistämme koko ajan hiuksen hienosti myös vauhdillisesti. Jari-Matti Latvala keskeytti EK7:lla takapyörän irrottua Palsankylän EK:lla ja Kristian Sohlberg kaatoi Mitsubishinsa Vellipohjassa jo heti rallin alussa. Kilpailu päättyy vasta sunnuntaina eli mitä vaan ehtii tapahtua.

Näin sitten ensimmäinen varsinainen päivä päätökseen. Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen käyvät huipputiukkaataistelua voitosta. Bosse johtaa perjantain jälkeen 4,4 sekunnin erolla, mutta Hirvonen on tänään osoittanut olevansa valmis tänä viikonloppuna jopa voittoon. Huomenna jatkuu. Aamusta Ouninpohjaan.

Kommentit