Perjantai, 01.09.2006

Blogi, perjantaina 01.09.2006

Perjantai aamu ja tänään siis viikon ainoa vapaapäivä. Tänään ajattelin ajella Hämeenlinnan Ahvenistolle katsomaan, kun ratakausi huipentuu päätösviikonloppuun. Janakkalalainen Ari Laivola ajannee Super2000 -luokan Suomenmestariksi ja tottakai Kimiläisen Emmaa pitää myös kannustaa oikein kunnolla. Emmalla hyvät mahdollisuudet vielä mitaleille vaikka lahjakas nuori kuljettaja joutuukin jättämään toisen viikonlopun lähdöistä väliin Pohjois-Euroopan mestaruussarjan osakilpailun takia. Harmi, että menevät päällekkäin, mutta katse maailmalla ja sen ymmärrän ja tottakai kun sieltä vielä tulee mitalli! Hyvä.

Puolueemme teki virallisen ehdotuksensa loppuviikosta ensi vuoden budjetin korjaamiseksi. Listassa esille nousee mm. oppisopimuskoulutuksen lisääminen, kotitalousvähennyksen laajentaminen ja työn takia kahdella paikkakunnalla asuvien kunnollinen tuki muuttoavustuksen sijaan. Näillä ratkaisuilla olisi merkittävä vaikutus työllisyyteen ja työttömyyden vähenemiseen.

On nimittäin totta, että vaikka hallitus tuokin esille menestymistään työllisyyden suhteen, niin tällä hetekllä korkeasuhdanteesta huolimatta noin 15 prosenttia työikäisistä on joko kokonaan vailla työtä tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden kohteena ja ilman oikeaa työpaikkaa.

Yhtenä hyvänä esimerkkinä puolueemme oikeista työllisyyshankkeista voisi mainita ainakin kotitalousvähennyksen. Hyvin muistamme miten vuonna 2004 sitä SDP vastusti, mutta kokoomuksen ajamana asia meni läpi ja syntyi 2004 arviolta yli 10 000 pysyvää työpaikkaa. Kotitalousvähennys on otettu hyvin vastaan ja siitä tullut paljon hyvää palautetta.

Mutta tässä siis puolueemme ehdotukset ensi vuoden budjettiin:

1. Kotitalousvähennyksen 2300 euron enimmäismäärän laajentaminen kaikkeen kotona tehtävään työhön, mm. remontteihin.

2. Vähennyksen laajentaminen kotien viestintälaitteiden ( digisovittimet, kotitietokoneet yms.) asennukseen ja korjaukseen.

3. Oppisopimuskoulutuksen lisääminen ja sitä tarjoaville yrityksille maksettavien korvausten nostaminen ( viimeksi tarkistettu vuonna 1999)

4. Perheen luota työn perässä muuttavalle uusi vähennysoikeus, jolla tasoitettaisiin asumismenoja

5. Työpajatoiminnan vakinaistaminen ja työntekijöiden palkkaaminen pajoihin

6. Työllisyyspolitiikan vaikuttavuuden tutkimiseen 200 000 euroa

7. Opintorahan nostaminen yliopisto-opiskelijalle 91 eurolla tukikuukaudelta ja AMK-opiskelijalle 36 eurolla. Näin nopeaa valmistumista tuettaisiin, kun opiskelija voisi keskittyä opiskeluun. Opintolainan lyhennykset vähennyskelpoisiksi verotuksessa kymmenen vuoden ajan valmistumisesta.

8. Opiskelijan verottoman tulon rajan nosto 20 prosenttia.

Näiden puolueemme tekemien ehdotusten kustannusvaikutus olisi yhteensä 122,2 miljoonaa euroa, joka rahoitettaisiin täysimääräisesti vähentämällä työllisyysmäärärahoja samalla summalla. Järki juttu. Hyvä.

Vai mitä mieltä olette?

Aamupäivästä vielä soittelin Riihimäen kaupungin lakimiehelle ja kyselin hieman konsulttiapua ensi maanantain valtuuston kokousta silmällä pitäen. Luvassa varmasti vaiherikas kokous ja puheenjohtajana haluan kaikkien käänteiden menevän pykälien mukaan. Kokoukseen tehdään nyt ehkä harvinaisenkin rakas valmistautuminen. Viikolla saimme evästystä hallitukseltamme ja kuntalaisilta keskustelutilaisuudessa kunnantalolla. Sunnuntaina pidämme valtuustoryhmän kokouksen minkä päätteeksi istumme alas SDP:n valtuustoryhmän kanssa. Maanantaina vielä tapaamme keskustan valtuustoryhmän tuntia ennen kokousta. Asia miksi näin perusteellisesti haluamme keksustella on Kaartjärven vesihuoltohanke, missä kysymysmerkkejä ja vahvoja erilaisia mielipiteitä. Edelleen hanke vaatii lisäselvittelyä mm. taloutensa kannalta. Myös ympäristökysymyksissä mietittävää.

Nyt vapaapäivää viettämään. Kiva välillä näinkin. Oikeesti on 🙂

Vapaapäivä takana. Olipa mukavaa näinkin. Ajelin päivällä Hämeenlinnaan ja eksyin upeaan sisustusliikkeeseen. No sieltä sitten matkaan lähti mukava lamppu keittiöön. Erikoinen ja klassikko.

VERENLUOVUTUS:

Hämeenlinnassa kävin myös luovuttamasa jälleen verta. 53 kerta. Sain muuten jo kutsun, kun kahden kuukauden luovutusväli meni parilla viikolla yli. Hauska mennä luovuttamaan, kun hoitajat toivottavat tervetulleeksi sanomalla: ”Tervetuloa AB-”. Tarvitsivat kutsuessaan veriplasmaa. No kutsu meni vanhaan osoitteeseen ja menin sitten hieman myöhässä. Mutta verelle aina tarvetta. Puhelimen kalenteri jälleen muistuttaa marraskuun 1. päivä, että kaksi kuukautta mennyt ja jälleen saisi ja pitäisi verta luovuttaa. Siitä tulee hyvä mieli. Kannattaa käydä.

Keskustasta sitten Ahvenistolle. Oli mukava välillä vaan kierrellä ja katsella ja olla ihan turistina autokilpailuissa. Emma Kimiläinen ajoi upeasti hieman vanhemmalla ja tehottomalla laina-autollakin ja SM-hopea sieltä taisi varmistua. Kulta menee huomenna, kun Emma joutui tänään kiirehtimään Tanskaan ajamaan Pohjois-Euroopan Mestaruussarjan osakilpailua. Kovi valintoja, mutta sellaista elämä on. Emmasta saamme vielä varmasti kuulla.

Nyt kello 21.27 ja huomenna aloitamme uuden ohjelman kuvaukset Kangasalla. Nyt siis BigBrother ja sitten nukkumaan. Koukussa olen. Myönnän.

Kommentit