Perjantai, 01.01.2010

Blogi, perjantaina 01.01.2010

Hyvää uutta vuotta teille kaikille. Eilisten traagisista tapahtumista huolimatta uusi vuosi vaihtui meillä kauniissa tunnelmissa luonnon keskellä Loppijärven rannassa upean kuutamon tähdittämänä. Haluan kuitenkin täällä vielä lausua myös syvimmät osanottoni kaikille eilisen Sellon tragedian uhrien omaisille ja kaikille joita kauhea tapahtumaketju järkytti ja kosketti. Tällaisen tapahtumasarjan äärellä tuntee itsensä voimattomaksi ja sitä me varmasti kaikki olemmekin. Tällaisiin syihin nojautuvia tapahtumia on mahdoton estää lailla tai muullakaan, mutta siitä huolimatta niiden ennaltaehkäisemiseksi on kuitenkin tehtävä kaikki mahdollinen. Itseäni kuitenkin eilen hieman häiritsi tapahtuman uutisoinnissa ja tv:n keskusteluissa erikoinen syyttelevä asenne erityisesti poliisia kohtaan. Kaikki mitä julki on tullut viittaa siihen, että poliisi toimi erittäin hyvin vaikka uhreja pääsikin syntymään lopulta tekijän kanssa yhteensä kuusi. Teko tehtiin laittomalla aseella, joita varmasti maailmassa tullee riittämään. Mutta sen eteen on tehtävä toki kaikki, että laittomien aseiden määrää saadaan pienennettyä vaikka tällaiseenkin tekoon varmasti välineet joka tapauksessa löytyy ja on vaikea tietää miten tämä oltaisiin voitu estää. Mutta taustat varmasti tullaan selvittämään juurtajaksain, mutta nyt on tärkeintä antaa kaikki mahdollinen tuki läheisille ja tapahtuman järkyttämille. Ajatuksia.

Me vietimme siis vuodenvaihteen nyt ensimmäistä kertaa mökillä Loppijärven rannassa upeassa pakkassäässä lumien ja kinosten keskellä. Lumivalleja ja pimeää yötä valaisi täysikuu ja lukuisat ulkotulet ja nuotiomme ja avannonkin teimme rantaan. Rauhallisissa tunnelmissa ystävien kesken vuosikymmen vaihtui.

Tänään olemme vain ulkoilleet järvellä ja metsäteillä ja luonnollisesti urheilukisojen seuraaminenkin uudenvuodenpäivään aina kuuluu. Upea kilpailu Keski-Euroopan Mäkiviikolta ja Janne Ahonen edelleen loistovireessä ja nyt Tour de Ski:n Prologin pariin. Tänään siis vain aikaa ja vapaata. Huomenna sitten tarkoitus suunnata ystävän lapsen syntymäpäivien kautta Hämeenlinnaan ja HPK:n ja TPS:n liigaotteluun. Avataan uusi vuosi lätkänkin parissa.

Tuo uusi Vierailija-palstamme on saanut kivan vastaanoton vaikka vielä kommentoijien määrä onkin hieman jäissä. Kiitos kuitenkin viesteistä aiheeseen liittyen ja kiitos myös kirjoittavierasvinkeistä. Tullen heistä muutamia ainakin mukaan kysymään. Lukaiskaapa nyt siis läpi tuo Heidi Ekholm-Talaksen avauskirjoitus ja kommentoikaa ja tuulettakaa. Mitä mieltä olette Heidin avauksesta?

Kommentit