Perinteinen kyläasema huoltaa auton ja ihmisen – Läyliäisten Neste Lopen Vuoden Yrittäjä

Uutiset, lauantaina 15.10.2016

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Lopen Yrittäjät palkitsivat Läyliäisten Nesteen yrittäjän Jarmo Uotilan Lopen vuoden yrittäjänä. Palkinto luovutettiin Uotilalle Lopen Yrittäjien 40-vuotisjuhlassa lauantaina.

Jarmo Uotila on kasvanut bensan tuoksussa. Hänen isänsä Jaakko Uotila ryhtyi Jarmon syntymävuonna huoltoasemayrittäjäksi. Tämä tapahtui vuonna 1966 eli tänä vuonna huoltoasemalla ja yrittäjällä tulee puoli vuosisataa mittariin.

Läyliäisissä oli aikoinaan useampikin huoltoasema, mutta muut ovat ajan saatossa lopettaneet. Yrittäjä kertoo, että lähin asema Lopella on nykyisin kymmenen kilometrin päässä. Lopelta Vantaalle Luhtaanmäkeen johtava 132-tie on vilkas työmatkaliikenteen käyttämä reitti. Uotilan odottaa, että pian Klaukkalaan valmistuva ohitustie lisää asiakasvirtaa entisestään.

uotila_jarmo_lopen_vuoden_yrittaja_003– 132-tietä käyttävät ajavat sitten ehkä Klaukkalan palveluiden ohitse ja poikkeavat ennemmin tässä, Uotila toivoo.

Yrittäjä luonnehtii huoltoasemaa perinteiseksi kyläasemaksi, josta saa polttoainetta ja jossa huolletaan autoja ja ihmisiä. Läyliäisten Nesteellä tehdään henkilöautoihin huoltoja ja rengastöitä. Myymälän valikoimissa on yleisimmät varaosat ja autotarvikkeet. Kahvilassa on tarjolla myös lounasruokaa ja Rollsin hampurilaisia.

– Bensanmyynti, autohuolto ja kahvio tukevat toinen toisiaan. Kun jokainen osa-alue toimii, niin yritys pysyy pystyssä.

Läyliäisissä on parituhatta asukasta. Seudulla on paljon kesäasutusta. Uotila kertoo, että tili, jolla pärjätään talven yli, tehdään kesäaikaan.

– Onneksi meillä on 4 vuodenaikaa. Kesällä on kesäasukkaat, keväällä ja syksyllä pyörii rengassesonki, yrittäjä kertoo.

Yrityksen johtamisen lisäksi Uotila hoitaa huolto- ja rengastyöt ja väliaikoina hän työskentelee myymälässä ja kahviossa. Yritys työllistää 5–7 työntekijää. Hyvien kausityöntekijöiden saaminen on elinehto.

– Hienoa, että nuoria kesätyöt kiinnostavat. Pyrin pitämään hyvistä nuorista kiinni. Työntekijämme tulevat omalta kylältä ja Lopen alueelta.

Uotila painottaa, että onneen ei ole oikotietä. On oltava oma itsensä, luontevuudella ja rehellisyydellä pärjää. Luotettavuutta edesauttaa, kun päämiehellä, Nesteellä, on laadukkaat tuotteet. Yrittäjän ylläpitämä rento meininki vaikuttaa yrityksen ilmeeseen.

– Kun työntekijät ovat hyvällä päällä, niin asiakkaatkin ovat. Nyt tulevaisuus näyttää hyvältä. Jotkut 50-vuotiskinkerit tässä pidetään henkilökunnalle ja asiakkaille, Lopen vuoden yrittäjä tuumaa.

 

FAKTAA
Huoltoasema Uotila Oy
Yrittäjä: Jarmo Uotila
Perustettu: 1966
Työntekijöiden lukumäärä: 5–7
Liikevaihto: n. 2 M€
Toimiala: Huoltoasematoiminta
Muuta: Lopen vuoden yrittäjä 2016

Kommentit