Kansanedustajat Timo Heinonen ja Aino-Kaisa Pekonen vierailivat Aseman ja Harjunrinteen kouluissa

Uutiset, maanantaina 10.10.2016

Kokoomuksimg_8879en kansanedustaja Timo Heinonen ja Vasemmiston kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen jatkoivat tänään 10.11.2016 kouluvierailukierrostaan Hyvinkään Aseman Koululla ja Riihimäen Harjunrinteen koululla.

Kuudesluokkalaiset olivat hyvin ajan tasalla Suomen poliittisesta tilanteesta ja esittivät kiperiä kysymyksiä kansanedustajille. Aseman koulun musiikkiluokka kyseli innokkaasti kansanedustajien työstä, mitä kaikkea siihen kuuluu, kuinka pitkiä työpäiviä kansanedustajilla on ja tarvitseeko olla erityisen hyvä jossain kouluaineessa päästäkseen kansanedustajaksi. Oppilaat tunnistivat hyvin Suomen puolueet eduskunnassa ja osasivat nimetä suurimman osan ministereistä. Musiikkiluokka esitti lopuksi vielä kansanedustajille kauniin itsenäisyyspäivän juhlalaulun.

Harjunrinteen kuudesluokkalaiset halusivat muun muassa kuulla kansanedustajien mielipiteitä lasten oikeuksista Suomessa ja päivähoitomaksuista. Oppilaat kyselivät myös kansanedustajien puolue-eroista ja miksi he ovat juuri valinneet kyseiset puolueet.
– Minulle Kokoomuksen arvot vapaus, vastuu, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, suvaitsevaisuus, välittäminen ja kannustavuus, ovat olleet tärkeitä arvoja minulle ja itseäni lähellä aina, toteaa kansanedustaja Heinonen.
Lasten vaikuttamismahdollisuudet kunnassa ja nuorisovaltuuston rooli nousivat puheenaiheeksi oppilaiden kanssa. Loppukevennykseksi he halusivat vielä tietää pelaavatko kansanedustajat Pokem Go –peliä ja ihmettelivät kansanedustaja Heinosen 30- vuotista sokerilakkoa.

Kansanedustajat Heinonen ja Pekonen tekevät tammikuussa Kansanedustajat Koulussa –kiertuetta, johon mahtuu vielä hyvin kouluja, jos haluatte heidät visiitille. Voitte laittaa kansanedustaja Heinosen avustajalle derya.ozgun@eduskunta.fi sähköpostia, niin koulunne ehtii vielä mukaan.

 

Kommentit