Milla Tuomikoski TET-harjoittelussa kansanedustaja Timo Heinosen luona eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 21.10.2016

tet-milla-3

Kansanedustaja Timo Heinosen luona kävi tällä viikolla työelämään tutustumassa yhdeksäsluokkalainen Milla Tuomikoski Lahden Yhteiskoulusta. Milla päätyi eduskuntaan TET-harjoitteluun veljensä innostamana ja yhteiskuntaopista kiinnostuneena. TET-harjoittelu antaa nuorille erinomaisen mahdollisuuden tutustua eri ammatteihin, josta he saavat työkokemusta ja kenties tulevaisuudessa työpaikan.

Milla pääsi näkemään minkälaista on olla kansanedustaja ja miltä heidän työpäivät näyttävät.
– Kansanedustajan päivät ovat pitkiä ja kiireisiä ja päiviin mahtuu paljon eri kokouksia, hän totesi harjoittelun aikana. Täysistuntojen seuraaminen kuului Millan päivittäisiin tehtäviin ja varsinkin kyselytuntia oli hänen mielestä mielenkiintoista seurata.

Yläkouluissa ei nosteta vielä paljon esille eri puolueita, sillä koulut haluavat pysyä puolueettomina. Yläkoululaiset ovat kuitenkin siinä iässä, että heitä kiinnostaa yhteiskunnan asiat, yhteiskunnassa vaikuttaminen ja puolueet ovat iso osa tätä järjestelmää. Puolueet ovat suurimmalle osalle tuttuja, mutta puolueiden väliset erot jäävät monelle epäselväksi.

Kansanedustajan työn ohella Milla tutustui myös avustajan työhön ja kulki Heinosen avustajan, Derya Özgünin mukana. He kävivät muun muassa vierailulla Kokoomusnuorten toimistolla, jossa pääsihteeri Emma-Stina Vehmanen piti kattavan esityksen Kokoomusnuorten toiminnasta. Vierailun jälkeen Milla olikin jo sitä mieltä, että voisi lukiossa liittyä Kokoomusnuoriin.

Viikon aikana talo tuli Millalle tutuksi, eduskunnan kirjastoa ja lukusalia myöten ja hän ehti tavata monta kansanedustajaa. Loppuraportissaan hän totesi, että eduskunta voisi hyvin olla tulevaisuudessa hänen työpaikka ja suosittelee eduskuntaa TET-harjoittelupaikkana muille nuorille.

Kommentit