Kansanedustaja Timo Heinonen: Suunniteltu moottoripyörävero ei edes täytä fiskaalisia tavoitteita

Uutiset, torstaina 17.11.2016

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kannustaa hallitusta pohtimaan vielä uudelleen suunnitellun moottoripyöräveron mielekkyyttä. Uudella verolla tavoitellaan yhdessä veneveron kanssa noin 50 miljoonan euron vuotuisia tuloja. Heinonen pitää tavoitetta moottoripyörien kohdalla mahdottomana ja vero käytännössä lopettaisi myös uusien pyörien myynnin ja laskisi näin muitakin verotuottoja.

080507222952_tn

Kansanedustaja Timo Heinonen on tehnyt pitkään työtä myös moottoriurheilun parissa. Tässä Heinonen tuottamansa Enduro TV:n studiossa yhdessä maailmanmestari Samuli Aron kanssa.

– Ymmärrän hyvin maamme taloudellisen vaikean tilanteen ja sen, että veroillakin täytyy tuloja lisätä. Moottoripyörävero ei tule kuitenkaan lisäämään verotuloja vaan jopa laskemaan niitä mm. myynnin sakatessa, toteaa Timo Heinonen ja vaatii hallitusta etsimään korvaavan keinon verotulojen täyttämiseksi.

Heinonen esittääkin itse vaihtoehdon veron korvaamiseksi. Hänen mukaansa moottoripyöräala kyllä vastaa verotulojen osalta haasteeseen paremmin niin, että moottoripyörien kauppaa helpotetaan. Heinonen kannustaakin kokeilemaan moottoripyörien verotuksen keventämistä ja hakemaan sitä kautta lisää myyntiä ja lisää verotuloja.

– Tämä suunniteltu vero on kouluesimerkki huonossa siitä miten veronkiristys tai uusi vero ei yksinkertaisesti lisää verotuloja. Moottoripyörille suunnitellun veron on arvioitu vähentävän alalta työtä yli 300 hengeltä ja myös vähentävän entisestään uusien pyörien myyntiä ja pyörien käyttöäkin ja tätä kautta pienenee niin alv-verotuotot kuin polttoaineverotuototkin.

– Minusta moottoripyörien kohdalla vero on ollut ideanakin alunperinkin jo susi syntyessään. Sitä on mahdoton kannattaa.

Hallitus on suunnitellut, että uusi vero moottoripyörille ja veneille tulisi käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

Kommentit