Perinnetapahtumat vetävät väkeä – Lopen Kesäteatterissa hauska Kultainen Vasikka

Blogi, lauantaina 29.06.2019

Kuva: Juhani Länsiluoto

Mustajoella Lehtosten perinteisessä Simon Savuissa riitti tänäänkin nähtävää ja tunnelmaa. Vanhojen koneiden ja traktoreiden tapahtuma on kasvanut hienoksi ja monipuoliseksi perinteeksi ja tänä vuonna minulla oli ilo tuoda sinne jotain uutta – tai oikeastaan vanhaa – kun sain toimia ensikertaa järjestetyn vanhan tavaran huutokaupan meklarina. Myyntiin paljon monenlaista vanhoista työkaluista Mannerheim-tauluihin ja astioista patsaisiin ja kärrynpyöriin. Kauppa kävi ja väki luvan kanssa huusi.

Simon ja Riitan johdolla kotikuntamme on saanut tästä tapahtumasta yhden kesän odotetun kohokohdan ja huomenna vielä ehditte mennä ihastelemaan kymmeniä vanhoja traktoreita, maamoottoreita ja upeita vanhan ajan työnäytöksiä maidon separoinnista Lokomon kivenmurskaajaan ja pärehöylästä ukranalaiseen panssarivaunupeltokoneeseen. Niin ja onhan mukana myös aitokin panssarivaunu kun Panssarikolonnan vaunun kyytiin pääsee niin perheen pienemmät kuin isommatkin. Tänä vuonna pelloilla myös ennätysmäärä antiikki- ja rompemyyjiä ja Läyliäisten naiset ovat laittaneet myös soppatykin kuumaksi ja puhvetin täyteen parhaita herkkuja. Tervetuloa siis huomenna Lopelle!

Illalla sitten kävimme vielä Lopen Teatterin tämän kesän ensi-illassa. Sajaniemen Taidemäellä perinteinen Maria Jotunin vanha teksti tähän päivään tai ehkä 90-luvun sarasvuolaiseen aikakauteen Timo Tirrin ohjaamana ja sovittamana nauratti ja hauskuutti. Erinomaisen hieno 35-vuotisjuhlanäytelmä ja taitavia tekijöitä lavalla. Erityisesti haluan esille nostaa jälleen loistavasti lavalla menevän Hutrin Petrin ja uuden nuoren taitavan Katariina Koskisen. Upeita suorituksia ja aivan helmenä heidän yhteinen rakkausduetto. Myös Pyyhtiän Jukka jälleen lavalla aivan mahtava kuten myös aina takuuvarma Tuomisen Kari. Ison roolin tehnyt Saija Höykinpuro teki myös erittäin vakuuttavaa työtä lavalla isossa ja näkyvässä Liina Suvannon roolissa. Musiikki oli jälleen tämän näytelmän ns. piste i:n päällä ja siitä iso kiitos kuului musiikista vastanneelle Ilkka Esselströmille ja myös erinomaisesti laulaneille Lopen Mieslaulajille. Se missä miehet vetivät pikku laitamyötäsessä oli aivan kymppi. Kun käytte katsomassa niin tiedätte mistä puhun. Ja Anu Laihoa koreografiat myös istuivat tarinaan ja lavalle kympinlailla.

Erinomaisen hyvä ja hauska näytelmä jälleen ja kannatta ajella kauempaakin katsomaan. Niin ja Lopellahan ei tarvitse sadettakaan pelätä sillä 17 vuotta on katsojia suojannut sateen sattuessa eteen vedettävä airbag-kankaasta tehty superkestävä Salosen Aarnen suunnittelema ja tekemä kate. Näytöksiä Sajaniemessä koko heinäkuun! Tervetuloa!

Nyt taidan lähteä vielä pyörälenkille! Lomalla ei ole kiire minnekään!

Kommentit