Suur-Hollola Ajot täydellinen kenraali Kuninkuusraveille – HIFK:n Raviliiga-hevosen menestys pitkästä aikaa parasta raviurheilulle

Blogi, sunnuntaina 30.06.2019

Ravit on parasta paikan päällä. Niin sanotaan. Niin muuten sanotaan rallistakin ja monesta muustakin. Lähes kaiken kohdalla se myös pitää paikkansa. Kesäravit ovat kasvattaneet suosiotaan jälleen ja myös ravien suurtapahtumat. Muuten ehkä ravit kaipaisi sellaista tavallisen arjen piristystä.

Täyttä ravia…

Tähän yksi mainio juttu on ollut raviliigat. Ensin myytiin osuuksia Suomenhevosiin ja mukaan hevosenomistajaksi pääsi 100 eurolla. Sitten tuli lämminveristen liigat ja myös jääkiekon SM-liigajoukkueetkin niminä ja taustatoimijoina mukaan. Näin syntyi myös yksi kappale suomalaista ravihistoriaa, kun Helsingin IFK:n väreihin uskova faniporukka kokosi 1000 henkeä 100 euron panoksin oman ravurin tueksi.

Hevoseksi hankittiin Mascate Match ja täydellinen osuma siitä on tullutkin. Hurja vauhti jatkui eilen, kun Ruotsin Eskilstunassa Pekka Korven valmentama ja Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match voitti kivenkovan E3-finaalin. Hurjaa vireeseen päässyt nuori tamma paransi samalla oman ikäluokkansa absoluuttista Suomen ennätystä 0,8 sekunnilla. Uusi kolmivuotiaiden lämminveristen Suomen ennätys on nyt 12,3a/2140 metriä ja näe. Vanha Jontte Boyn SE-aika 13,1a/2140 metriä siirtyi ravihistoriankirjoihin. Mascate Matchin voittosumma kasvoi E3-finaalin myötä miljoonalla kruunulla eli noin 95 000 eurolla. Voi vain kuvitella miten upea raviharrastamisen alku monelle jääkiekkofanille on tästä syntynyt. Ja juuri tätä varten raviliigat aikanaan perustettiin. Siis innostamaan uusia ihmisiä upean lajin ja myös hevosten omistamisen pariin.

Mitä Mascate Match tuleekaan vielä urallaan saavuttamaan ja 1000 omistajalleen antamaan niin sen vain elämällä tietää. Ja parhaiten menemällä paikan päälle katsomaan. Ja kun uusia liigoja tulee niin ostakaa tekin omat osuudet ja lähtekään mukaan hevosvoimien maailmaan.

Tänään me olimme jälleen kavionuran laidalla, kun ohjelmassa oli tämän vuoden Suur-Hollola Ajojen finaalipäivä. Jokimaan rata sai näin hyvän kenraalin heinäkuun ja elokuun vaihteen Kunkkareita varten. Väkeä paljon liikkeellä ja myös sääkin meitä suosi. Sellaista ihan parasta ravia paikan päällä siis.

Suomenhevosten voittoon ravasi Pyörylän Paroni Mika Forssin ohjastamana. Pyörylän Paronin vahva loppukiri vei ohi Vixuksesta. Suosikit Costello ja Tähen Toivomus eivät ehtineet lähtöpaikoiltaan kärkitaistoon ja Costellon kisa meni lisäksi pilalle laukkalla. Tähen Toivomus leikkasi maaliviivan lopulta kolmantena. 37 500 euron voittopotti näin Paronille.

Lämppäreissä voittoon juoksi tiukan taistelun jälkeen ennakkosuosikki Hachiko de Veluwe. Viime vuoden voittaja Ranch Kelly haastoi, mutta taipui lopulta kakkoseksi. Hyvässä vauhdissa ollut Cameron Evo sortui laukalle loppusuoralla ja voittotaistoon ei tällä kertaa ollut lopulta asiaa. Voitto siis Hachiko de Veluwelle ja sen myötä voittopokaali Jorma Kontiolle jo 11. kertaa ja viidettä kertaa hevosta valmentavalle Timo Nurmoksen ja kolmatta kertaa hevosen omistaville Lars Ingman Oy Ab:n väelle. Kovaa porukkaa!

Niin ja startti oli muuten viisivuotiaan Hachiko de Veluwelle vasta uran 11. ja voitosta tilille muhkea 120 000 euroa. Ja tämä hevonen on vasta tuloillaan ❤️. Kaveri on muuten sen kaikkien tunteman Brad de Veluwen veli.

Aika velikultia.

Niin ja minäkin jäin voitolle. 21 senttiä. Parempi sekin kuin ei mitään.

Kommentit