Pekosen ja Heinosen Ravintolapäivän kahvilatuotto Hopelle – ”Halusimme ohjata rahat vähävaraisten lasten harrastusten tukemiseen”

Uutiset, perjantaina 12.12.2014

Riihimäen seudun kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Timo Heinonen (kok) järjestivät loppuvuoden Ravintolapäivänä oman Kakkukahvilan Riihimäellä. Taisto Vuoriselta käyttöön saadussa tilassa Hämeenkadun varrella järjestetty Kakkukahvila keräsi hyvän suosion ja neljän tunnin aikana myytiin monta kakkua. Kahvilan asiakkaat saivat esittää myös kohteita minne kahvilan tuotto ohjattaisiin.

– Ehdotuksia tuli paljon ja moneen eri kohteeseen. Eniten kuitenkin toivottiin eri muodoissa, että raha lahjoitettaisiin auttamaan vähävaraisia perheitä ja ennen muuta lapsia. Useampi ehdotti Hope ry:tä ja siitä löytyikin yhdistävä tekijä toiveille ja hyvä kohde lahjoitukselle, kertoivat Aino-Kaisa Pekonen ja Timo Heinonen.

Kahvilan tuotto 440 euroa lahjoitettiin valtakunnallisen Hope ry:n toimintaan käytettäväksi Riihimäen seutukunnalla. Vuonna 2009 kahden kotiäidik Tiina Nummenmaan ja Laura Kivimäen perustama Hope toimii, jotta lapsilla Suomessa olisi tasa-arvoiset mahdollisuudet kokea ilon ja onnistumisen hetkiä. Yhdistys jakaa tavaralahjoituksia, harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Hope tarjoaa konkreettista apua vähävaraisille ja äkillisen kriisin kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. HOPE on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja sen toiminta ohjautuu 14 paikallistoimijan välityksellä eri puolille Suomea. Autettuja perheitä vuonna 2012 oli 2242 ja apua saaneiden lapsien määrä kohosi yli 6000.

– Ravintolapäivä oli mukava kokemus. Väkeä kävi paljon enemmän kuin uskalsimme edes odottaa ja oli kiva huomata, että tällainen toiminta ns. ilman puolueita ja politiikkaa otettiin meiltä hyvin vastaan. Katsotaan jos vaikka tekisimme joskus vielä tämän uudestaankin, hymyilivät kansanedustajat tyytyväisiä

 

Kommentit