Pekkalan ilves nappasi kaurispaistia – Tinteille uusia koteja

Blogi, sunnuntaina 28.03.2021

Koronaviikonloppuja olemme viettäneet jo varsin tiiviisti täällä Loppijärven rannassa. Pekkalassa jo kevät edennyt kivasti ja yöllä saunan kuistilta oli mukava kuunnella joutsenten torvien soittoa. Kuu valaisi pimeää järveä ja torvet soivat. Tuossa lenkillä jo katselin hetket kevätpuuhiinsa heränneitä muurahaisiakin, mutta leskenlehtiä ei vielä löytynyt. Pajunkissoja toki jo.

Pekkalan metsissä on pyörinyt tänä talvena ainakin kolme ilvestä. Yksi pikkukauris jälleen niiden suihin. Tarkkaan oli pukki syöty. Luonnon kiertokulkua.

Tänään nikkaroimme myös kevään ensimmäiset linnunpöntöt. Naapurissa Tuomolassa Tompan kanssa laitettiin vasarat heilumaan ja tuloksena iso kasa pönttöjä tinteille ja myös yksi Torkin rantojen telkillekin. Mukavaa kevät puuhaa.

Eduskunta myös tänään kokoontui äänestämään. Itse en tämänpäiväiseen suppeaan koronakokoonpanoon kuulunut, mutta supistetulla neljänneksen kokoonpanolla eduskunta päätti ensin jatkaa ravintoloiden sulkua kolmella viikolla eli 18.4.2021 asti ja myös päätös syntyi kuntosalien täyssuluista. Me emme kokoomuksesta näitä tällä tavalla kannattaneet. Edelleenkään Marinin hallitus ei halunnut tarkkarajaisemmin rajata suljettavia ravintoloita vaan lappu on luukulla niin Helsingin karaokebaareissa kuin maaseudun pienissä lounaskahviloissakin. Järjetön päätös ja aivan turhaa ahdingon lisäämistä jo muutenkin tiukoilla olevalle mara-alalle. Meistä näitä olisi pitänyt tarkemmin rajata ja kohdistaa sinne missä ongelmia on ollut eli nimenomaan pk-seudun karaokebaareihin ja yökerhoihin, mutta jättää sitten harkinnan varaa koronaturvalliselle toiminnalle esimerkiksi maaseudun pienissä lounaspaikoissa ja kahviloissa. Myös terasseja pitäisi voida käyttää takeaway -aterioiden syömiseen ja myös rinneravintoloiden kohdalla. Ja myös minusta teiden varsien pienet huoltoasemien baarit ja kahvilat olisi pitänyt jo voida avata ja niihin riittävät toimet olisi olleet vain asiakasmäärän rajaaminen esimerkiksi 75% normaalikattauksesta. Nyt pelkään, että monet eivät enää tätä toista jaksoa kestä ja edessä on konkursseja ja työttömyyttä.

Sama koski myös näitä kuntosaleja ja pieniä terapia-altaita ja muita. On aivan järjetöntä laittaa nyt lappu kaikkien kuntosalien oville ja estää näin niiden koronaturvallinen toiminta. Esimerkkinä olen eduskunnassa nostanut esille mm. Lopen Voima ja Kuntoteamin kuntosalin. Siellä on jo pitkään rajattu kävijämäärä vain kuuteen ja varattavat treenivuorot 1,5 tuntiin. Desinfiointiaineita lisäksi eri laitteilla jne. Homma on pyörinyt täysin koronaturvallisesti, mutta enää jatkossa ei saa pyöriä. Sali määrättäneen pian lakimuutoksen myötä kokonaan kiinni. Näin siis myös kuntosaleilla tapahtuma kuntoutus yms. loppuu ja myös terapia-altaiden ja muiden käyttö kielletään. Järjettömiä ratkaisuja ja ei kyllä aidosti mitään merkitystä koronan hoidon kannalta.

Tässä kuva Pekkalan pihasta muutaman viikon takaa. Ilvekset kierroksellaan…

Ja Rantamaan pellolla tänä viikonloppuna jälleen ollut täysi rähinä. Kauriista jäljellä enää kylkiluut, pää ja jalat. Metsän buffet on tarjonnut parastaan.

Nyt kuitenkin Marinin hallitus valinnut tällaisen tien ja jatkoa on seuraamassa ulkonaliikkumisen rajoittamisen muodossa. Tosin onneksi näyttää siltä, että tartuntamäärät ovat nyt laskussa ja uskoisin, että arvioni käy toteen ja ulkonaliikkumiskiellot eivät voimaan tule. Saa nähdä.

Eduskunta jatkaa ulkonaliikkumisen rajoittamisen käsittelyä pääsiäisviikon valiokunnissa. Näyttää siltä, että tämä työ vie ainakin parisen viikkoa perustuslakivaliokunnan ja muiden osalta. Palaan aiheeseen tässä viikolla.

Nyt taidan täyttää saunan vesipadan, laittaa tulet kiukaaseen ja ottaa luettavaksi huomisen kunnanhallituksen materiaalit.

Kommentit