Ihan kakkahomma. – Tiia Hervalan tempaus laittoi liikkeelle kevään roskienkeräyksen lenkkipolkujen varsilta

Blogi, lauantaina 27.03.2021

Lumet sulaa ja valkoisen puhtaan lumen alta paljastuu monenlaista. On roskia viime kesältä ja syksyltä, roskia talvelta ja myös lumeen hautautuneita koirankakkoja ja muuta.

Ihan kakkahomma!

Lopen Kokoomuksen Ihan kakkahomma -kevättempaus käynnistyi tänään. Kirkonkylältä kerättiin heti 12 pussia roskia ja koirankakkaa talven jäljiltä. Kiva innokas porukka liikkeellä ja myös väkeä oli tullut talkoisiin ilmoituksenkin kannustamana. Kiitos kaikille 💪🏼 Talkoot jatkuvat kylillä ja muissa taajamissa kevään aikana ja kun lumi sulaa niin taitaa roskia löytyä lisää kirkoltakin. Ota sinäkin haaste mukaan ja pussi seuraavalle lenkille mukaan! Pidetään yhdessä nurkat siisteinä ja kunnossa. Kiitos hienosta talkooideasta Tiia Hervalalle! Yhdessä ja yhteistyöllä!

Oli Lopen Kokoomuksen nurkat siistiksi tavoitteen kevään tempaus. Teimme Lopen kunnassa valtuustoaloitteen kotikunnan taajamien ja kylien nurkkien siistimiseksi ja kuntoon laittamiseksi ja tämä kevään Ihan kakkahomma oli osa tätä urakkaa. Valtuustoaloitteen pohjalta Lopen kunta panostaa tänä ja tulevina vuosina merkittävästi rahaa ja työpanosta kunna ns. yleisilmeen parantamiseen. Lisätään penkkejä ja istutuksia, oikaistaan liikennemerkkejä ja rotvallinreunoja. Haastetaan myös kunnassa toimivat kiinteistön omistajat ja yrityksetkin uudistamaan ja kunnostamaan piha-alueita jne. Tavoitteenamme siis tehdä useamman vuoden urakkana kuntamme yleisilmeestä käyntikortti kunnallemme.

Mutta osa työstä on sellaista, että sitä pitää tehdä joka kevät. Muistan jo lapsuudestani miten Lopen Laakan ja Lopen Lätkän porukoilla keräsimme roskia teiden varsilta. Nämä urakat hieman tiukan sääntelyn myötä muuttuneet, mutta kevyenliikenteenväylien ja jalkakäytävien reunojen roskia pystyy edelleen helposti talkoilla keräämään. Tähän urakkaan me haastoimme tänään kaikki loppilaiset. Ihan kakkahomma! -talkoiden avaus oli tänään tempauksen ideoineen Tiia Hervalan johdolla ja kevään aikana talkoisiin voi osallistua koronaturvallisesti omalla ajalla ja omassa rauhassa lenkillä tai ihan vain roskia keräämään lähtien.

Valtaosa koirankakoista kerätään onneksi jo tänä päivänä aina lenkkien yhteydessä biopusseihin samantien, mutta joskus kikkareet jäävät ojan penkalle ja valitettavan usein sille lentää myös tupakantumppeja, karkkipapareita ja muutakin pikkuroskaa. Niitä tänään napsimme roskapusseihin Tiian johdolla. Kaksitoista roskapussia täyteen roskia ja koiran kakkaa yksin kirkonkylän kierroksella. Teimme tämänkin koronaturvallisesti eli vain pienissä porukoissa yhteisestä kokoontumisesta eri suuntiin lähtien. Ja voisi hyvin todeta, että tällainen yhdessä tekeminen on näinä aikoina mitä parasta tekemistä. Ulkona ja etäisyyksistä huolehtien.

Kirkonkylällä talkoissa oli tämännäköinen porukka ja kylillä ja muissa taajamissa sitten omat iskuryhmänsä päivällä ja tänään myös myöhemmin. Ja talkoot jatkuvat tästä eteenpäin, kun lumet sulailee lisää.

Iso kiitos Tiia Hervalalle Ihan kakkahomma -tempauksen alulle saamisesta. Ota sinäkin haaste nyt vastaan ja kerää oman lenkkipolkusi ja kävelykierroksesi varrelta roskia pois. Kierros kierrokselta nurkat tulevat talven jäljiltä kesäkuntoon kuin itsestään.

Kaunis kevätpäivä olikin. Ja jatketaan taas, kun lenkille lähdemme. Ja tähän tempaukseen voi siis osallistua omassa taajamassa, omalla kylällä tai ihan oman pihatien varressa omassa tahdissa. Pieniä arjen isoja tekoja.

Kiitos kirkonkylällä talkookavereina olleille mm. Tiialle, Eija Tammilehdolle, Tuire Lehtimäelle, Viktoriia Rybakille, Jani Aholalle ja muille talkoisiin mukaan lähteneille! Ja kiitos myös muissa taajamissa ja kylillä Ihan kakkahomma -talkoisiin osallistuneille! Yhteistyössä on voimaa!

Kommentit