Pekkala 50 vuotta – Enoni kesäpaikasta tuli sydämeni paikka

Blogi, lauantaina 15.09.2018

”Mun koti on siellä missä mun sydän on”

Näin riimitteli kulttuurikummini Jare Tiihonen alias Cheek. Mun sydän on täällä Pekkalassa ja näin myös kotini. Kesät täällä aina vietämmekin aikaa. Tänäkin vuonna toukokuun alusta olemme asuneet täällä ja täältä tänäänkin heräsimme.

Rakas enoni Pekka Heikkilä rakensi Pekkalan vuonna 1968. Samassa paikassa oli ollut jo aiemmin Heikkilän rantasauna. Mummi ja vaari juhlivat kihlojaan täällä ja mene ja tiedä koska ensimmäiset ihmiset tälle rannalle nousivat. Lopen Miekkamiehen hautapaikallekin on nimittäin matkaa vain muutama rannankilometri.

Rakas-enoni Pekka ja Eija ja katsokaa nyt tuota pienen Timon arvostavaa ilmettä. Arvostan ja kunnioitan tänäänkin. Sain viettää paljon hyvää aikaa täällä enon ja Eijan kanssa.

Pekkalassa pikku-Timo silloin joskus.

Mummi ja vaari juhlistamassa Pekkalan rannassa 1928.

Taustalla näkyy Itusaari ja Lopen kirkko. Tällä paikalla tänään Pekkalan nuotiopaikka.

Tänään juhlistimme Pekkalan 50. vuotta pienen ryhmän kanssa. Olemme täällä mekin juhlineet monenlaista ensin tupaantuliaisia 2004 kun tulin itse Pekkalan isännäksi ja sitten isommin Pekkalan 40-vuotisjuhlia ja myös rakkaani 30-vuotispäiviä. Ja on ollut monet Rapujuhlat ja ystävien Pekkalan Juhannus ja paljon muuta.

Pekkalan paikalla sijaitsi 1960-luvulle asti Heikkilän rantasauna.

Tänään muutama rapu rakkaan Pekan muistoksi ja Pekkalan kunniaksi. Kaunista täällä järvenrannalla. Loppijärvi.

 

Kommentit